Автор |
Съобщение |
kinadobreva
|
Писта на билото? |
|
Здравейте приятели, като разглеждам различни карти тук край морето ми прави впечатление едно място на билото на рила южно от върховете: Орловец, Двуглав и Ловница. Не съм се качвала в района, но изглежда, че на това съкато място има някакво доста голямо заравняне. Както и нещо като котловина. Може ли някой да разкаже как се стига, пък и нещо визуално ако има...
_________________ izkachvam se na gore |
|
|
Сря Май 22, 2013 2:28 pm |
|
|
alibotush
|
|
|
Сря Май 22, 2013 3:28 pm |
|
|
dido
|
|
|
Сря Май 22, 2013 3:40 pm |
|
|
iozkan
|
|
|
южно от посочените върхове писти по билото? има, ама не са писти,ами са улеи дяволски, сини, бели, игли и т.н. и дано никога няма писти,опазил ни господ от това. южно от мальовица та чак до ловница най добре е да се научиш да летиш.
и какво значи сакато място, за една от най хубавата част на рила?
|
|
|
Сря Май 22, 2013 3:54 pm |
|
|
kinadobreva
|
|
|
значи става дума за 100-тина метра южно от двуглав и още едно заравняне южно от ловница. Това е на 2500м. А във второто по средата му се наблюдава спад като фуния до 2300м. Искам да отбележа ,че това го гледам на карта от viewranger с надморски височни. Но досега където съм сверявала с оглед на живо е била точна.
|
|
Сря Май 22, 2013 4:02 pm |
|
|
alibotush
|
|
|
Сря Май 22, 2013 4:16 pm |
|
|
kinadobreva
|
|
|
Сега си ззабелязах грешката в заглавието. Исках да се изразя, в преносния смисъл разбира се писта като писта за кацане на летателни апарати, а не обичайните за планината през зимата. Но искам да добавя към въпроса си конкретно ако някой се е изкачвал на купените до където виждам, че има маршрути и е щракал точно двуглав т.е. на югозапад, ще ми задоволи интереса.
|
|
Сря Май 22, 2013 4:25 pm |
|
|
excalibur
|
|
Сря Май 22, 2013 4:39 pm |
|
|
ivjordan
|
|
|
Чет Май 23, 2013 8:46 am |
|
|
dobrifin
|
|
|
Това е гледката от Голям Купен , с Ловница на преден план, Злия зъб и Орловец в средата, Двуглав вляво и Мальовица на заден план вдясно:
Ето го и само Двуглав с Рилския манастир в далечината:
|
|
|
Чет Май 23, 2013 10:15 am |
|
|
kinadobreva
|
|
|
Първата снимка е изключително ясна за моя основен въпрос. Много благодаря. Там мисля след злия зъб пред орловец е въпросното заравняне в "" но до там как...? Маже би само с въртолет.
|
|
Чет Май 23, 2013 1:04 pm |
|
|
dobrifin
|
От другата страна |
|
Това е обратният ракурс , снимката е от източния ръб на Орловец и се вижда стръмната пътека водеща до Злия зъб , както и самия зъб . На места е много стръмно , няма никакви заравнявания.
Двуглав от същото място:
и пак той сниман по-надолу по пътеката и иглата вдясно от него:
горе долу се придобива представа за големия наклон.
Ето още няколко кадъра от пейзажа там - синия улей , точно покрай скалата , от която е правена снимката надясно върви пътеката към Орловец:
Дано е станало ясно за какво иде реч .
|
|
|
Чет Май 23, 2013 1:48 pm |
|
|
tzezko
|
|
|
|
|
Първата снимка е изключително ясна за моя основен въпрос. Много благодаря. Там мисля след злия зъб пред орловец е въпросното заравняне в "" но до там как...? Маже би само с въртолет. |
До там от заслон "Страшното езеро", през вр. Попова капа и т.н.в западна посока до където обичаш. Така наречения Мальовишки траверс.
|
|
|
Чет Май 23, 2013 1:56 pm |
|
|
tzezko
|
|
|
|
|
Първата снимка е изключително ясна за моя основен въпрос. Много благодаря. Там мисля след злия зъб пред орловец е въпросното заравняне в "" но до там как...? Маже би само с въртолет. |
До там от заслон "Страшното езеро", през вр. Попова капа и т.н.в западна посока до където обичаш. Така наречения Мальовишки траверс.
|
|
|
Чет Май 23, 2013 1:58 pm |
|
|
dobrifin
|
|
Чет Май 23, 2013 2:05 pm |
|
|