ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х.Тъжа - вр. Ботев - х.Левски
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
х.Тъжа - вр. Ботев - х.Левски
Автор Съобщение
Trand

Местожителство: Пловдив

Мнение х.Тъжа - вр. Ботев - х.Левски Отговорете с цитат
На 24,25 и 26.05 мисля да направя с.Тъжа - х.Тъжа - вр. Ботев - х.Левски - Карлово, та въпроса ми е от х.Тъжа до х. Левски ще има ли още сняг и проблемни участъци! Ако някой е минавал скоро да сподели. Rolling Eyes
Чет Май 16, 2013 9:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pana

Мнение Хижа Тъжа Ботев хижа Левски Отговорете с цитат
Да преди седмица се качвах на Джендем тепе понеже и вие сте от Пловдив го знаете . Оттам се виждаше че само по Ботев има сняг .Чукни на Гугъл хижа Тъжа ще ти излезе информация за телефоните на хижата . Актуални са имат сателитна връзка .Питай Чочо хижара за всичко. На билото може да има малко сняг но след Чала не вярвам . Там е юг и не се задържа .Аз също се каня да ходя на Тъжа но от Мазалат точно заради снега и променливото време планираме тази работа в края на юни.Засега предпочитам Родопите. Ако не се оправиш с телефоните пиши едно лично имам ги записани.
Чет Май 16, 2013 10:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ilko

Местожителство: България

Мнение Отговорете с цитат
На самия връх Ботев сняг няма, проверено е от метеостанциите, пък и има снимки. Но под него, със сигурност има останали нестопени преспи. Повечко внимание Smile
Пет Май 17, 2013 7:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pana

Мнение Х Тъжа в.Ботев хЛевски Отговорете с цитат
Ами то какво може да очакваш от тези летни температури. Какво ли ще бъде времето през истинското астрономическо лято. Веднаж четох за покоряването на връх Митика в Планината Олимп .Най-голямо впечатление ми направи че жегата била толкова голяма че водата се оказвала по важна от всичко . Трябвало да носиш не по малко от 4 литра на човек вода за покоряването на върха.
Нед Май 19, 2013 12:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Trand

Мерси за отговорите, другата седмица заминаваме с надежда за време без гръмотевични бури Very Happy и това е, важното е да не сме си вкъщи! Croc
Нед Май 19, 2013 8:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pana

Мнение Х Тъжа в.Ботев хЛевски Отговорете с цитат
Приятно прекарване а как ще стигнете до Тъжа? Една зима мисля че беше на 3 януари непосредствено след нова година аз и един мой набор карловец решихме да отидем до х Рай. Изкарахме голям късмет по шосето ни застигна един камион който ни закара на бързо до гората и на хижата без никаква умора пристигнахме в 14.00. Направо потеглихме и към 17,30 бяхме на върха.Не се учудвайте времето беше прекрасно никъде по пътя нямаше грам сняг . Дори предната нощ някой изтрелял ракета и тревата на върха се беше запалила. Приеха ни много любезно в ТВ центъра особено като казах че съмТВ техник и ние се отстрамихме с бутилка Плиска и стандартната кока кола която носехме.Дори спахме в стаята за гости.На другия ден слязохме в хТъжа едва тогава видяхме една малка пряспа сняг.Но си спомням че на сутринта ни взе един автобус с горски работници който ни закара до с Тъжа. Беше доста далечко. Затова ви питам как ще стигнете до там.Ние сега откриваме сезона в Родопите. После смятаме от Шипка до Рай през дългите дни на юни.
Пон Май 20, 2013 10:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Trand

Плана е следния, с автобуса за Казанлък в 7:00 до отбивката за Тъжа и от там яко маане до х.Тъжа.
Вто Май 21, 2013 9:08 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

kenwood написа:
Плана е следния, с автобуса за Казанлък в 7:00 до отбивката за Тъжа и от там яко маане до х.Тъжа.

Не се натягайте. Smile Както и да е, за 6 - 7 часа сте горе. Останете в х.Мандрата.
Нямате шанс да изпуснете Кадемлийското пръскало, красота. Rolling Eyes Very Happy

Балкана символ на цял полуостров
Вто Май 21, 2013 10:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Trand

Не се натягаме mecho! Smile няма на кой. А за спането където има място там ще спим, важното е да има покрив над главата и готина компания!
Вто Май 21, 2013 7:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pana

Мнение х.Тъжа - вр. Ботев - х.Левски Отговорете с цитат
Нищо друго не ми остава освен да ви пожелая хубаво време . Останалото вие ще си го нагласите .Ние пък откриваме сезона с Лилково, х Персенк, х Скални мостове ,Глухите камъни, х Изгрев ,гр Чепеларе. Пък после ще отчитаме кой го е валяло повече.
Вто Май 21, 2013 8:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Trand

Pana, то че няма да вили няма, надявам се на по - хладно време поне! Smile
Вто Май 21, 2013 8:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pana

Мнение Х Тъжа Връх Ботев Х Левски Отговорете с цитат
Досега през живота ми един път направихме за 4 дни един маршут от х Добрила заслон Ботев Х Рай Калофер как 4 дни капка дъжд не падна не мога да си го представя. Беше през юли.
Сря Май 22, 2013 6:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Trand

Разходката мина по план. През първия ден постоянно ни валеше, а на Смесите ни набара яко дъжд с градушка. В темата на Dimo Kolev с който се засякохме на х.Тъжа(по снимките го познах), снимките му от същия ден са толкова слънчеви, че ще каже човек тоя си ги измисля некви Very Happy.
Чет Май 30, 2013 12:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pana

Мнение Х Тъжа Връх Ботев Х Левски Отговорете с цитат
Това трябва да е било на 24 май. Аз случайно на 23 се свързах с управителя на х Персенк от интерес да питам какво е времето. Той пък направо ми каза да не тръгваме на 24 защото нямяло места за спане.Намаше как отложихме във времето началото .На 25 тръгнахме от Лилково в прекрасно време.Пристигнахме към 13,00 направихме си по един хубав душ в бунгалата .Починахме си малко и почнахме обиколка на района. Излезе малко по силен вятър но не валя на другия ден тръгнахме също в прекрасно време към 14,00 се образува облачност гледахме от поляната Перелик доста заснежен.Но към 15,00 бяхме вече на Изгрев. Вечерта температурите доста паднаха .Изсипа се и един дъжд но ние бяхме на сухо и топло.На другия ден слязохме в Чепеларе носутринта на хижата имаше слана времето пак беше чудесно. Към 14,00 след като обядвахме в едно заведение по една хубава шкембе чорба с бира се качихме на рейса и се прибрахме. Много съм доволен от първото ни излизане.
Чет Май 30, 2013 6:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Re: Х Тъжа Връх Ботев Х Левски Отговорете с цитат
pana написа:
.Изсипа се и един дъжд .

Май само нас не ни е валяло тоя викенд(ако не се броят10-ната капки около Перелик и по-точно преди качването му)
А сняг си имаше даже учудващо много-повече беше обаче при слизане от Орфей(Широколъшки снежник)-направо си беше заснежено поле
Чет Май 30, 2013 7:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.