Автор |
Съобщение |
Kat
|
|
|
|
хъм.. какво да ти кажа.. почни от някъде, пък после... то ще си доде.
ако нямаш спътници за зимни условия, виж тук във форума има някои момци от северозапада - Вальо е от Враца, и Редекс - от Лом, и двамата са ходили зимата, може да спретнете нещо съвместно .. само идея.
Друга идея - иди към вр. Ком, Мургаш, Свищиплаз.
Моите зимни ходения, примерно, започнаха с ходене с неподходяща екипировка и маратонки из Средна гора. После Осоговския баир, после Рила.
Подготви си екипировката, преди да тръгнеш - цялата, щото например, не е готино да вървиш цял ден с мокри крака, само заради пустия мерак..
Чет Ное 20, 2008 3:01 pm |
|
|
polly
|
|
|
Имам тука един спътник под ръка Ако има желаещи все пак, добре са дошли! Иначе това дето казваш за екипировката си е така - нали все пак отиваш да ти е хубаво, не да си навличаш на главата измръзвания примерно. Аз писах тука една друга тема относно екипировката, та хората ми помогнаха с това-онова, че зимата ми е ново двайсе... То все до пари опира да му се не види, ама ще гладам да си набавя всичко.
|
|
|
Чет Ное 20, 2008 3:13 pm |
|
|
Niksi
|
|
|
Имаме си един русенец от скоро във форума /поне за него знам де../
Сашо се зове...по прякор technobeast
Я го преслушай...пък и той да не се ослушва..
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Чет Ное 20, 2008 11:06 pm |
|
|
usm_sladka
|
|
|
polly, здравей! Искам да ти кажа, че и ние сме наточили зъби за Тевно езеро и искахме да отидем точно за Нова година (Шуменска група). За съжаление, почти всички са семейни, като все един от двамата не е планинар и разбираш... няма как да се делят за Нова година. Та решихме твърдо да се качим януари. Предстои да се уговорим с водач, защото Пирин не е шега работа. Въпреки това, ако сте решили твърдо за Нова година да сте там, ще се постарая да си намеря другарчета и да направим група. Така ще мога да се порадвам на Пирин два пъти тази зима .
_________________ Умирам си по планини да крача,
ама Пирина красив - най-много тача |
|
|
Пон Ное 24, 2008 10:31 am |
|
|
polly
|
|
|
Здрасти Усмивке (нали usm е за усмивка?). Ние с приятеля ми вече си запазихме по едно място на х. Гоце Делчев за Нова Година, че да е сигурно че има къде да се спи, обаче още не сме се отказали от идеята за Тевно, така че ако искаш като уговориш групата и водача свирни. Определено това с водача е добра идея, а пък Шумен ей го къде е (ние сме в Русе). Пиши пак като уточниш плана!
_________________ http://demianitsa.hit.bg/ |
|
|
Пон Ное 24, 2008 12:21 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Безопасни зимни маршрути за Тевно езеро откъм х. Гоце Делчев и х. Безбог няма ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Ное 24, 2008 1:01 pm |
|
|
polly
|
|
|
|
|
Безопасни зимни маршрути за Тевно езеро откъм х. Гоце Делчев и х. Безбог няма ... |
То "безопасно" не знам въобще защо съществува като понятие... Но в крайна сметка никой не се е тръшнал да се прави на магаре на мост, та каквото стане...
|
|
Пон Ное 24, 2008 1:25 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Как да ти кажа - има маршрути с висок и нисък лавинен риск. Откъм х. Безбог рискът е много голям на две места - слизането към Попово езеро и в района на лявата Кралевдворска порта. Първото място си има шо-годе подходящо преминаване, но през портата мисля няма разумни алтернативи. Затова ти пиша, че няма зимен маршрут оттам.
|
|
Пон Ное 24, 2008 2:14 pm |
|
|
polly
|
|
|
Мда, опасявах се че точно през таз порта ще се минава... Ама то това е лятната пътека... Аз си мислех че ще има зимна някаква...
|
|
Пон Ное 24, 2008 2:24 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Мда, опасявах се че точно през таз порта ще се минава... Ама то това е лятната пътека... Аз си мислех че ще има зимна някаква... |
Ми не се минава - това ти казвам ...
|
|
Пон Ное 24, 2008 3:06 pm |
|
|
polly
|
|
Пон Ное 24, 2008 3:38 pm |
|
|
usm_sladka
|
|
|
Има оправия, но начинанието е силно рисковано. В никакъв случай НЕ ТРЪГВАЙТЕ САМО ДВАМА, би било фатална грешка. Колкото за маршрути, сравнително "безопасни", ако има такова понятие зимата в Пирин, вариантите са два: през Демяница или през Каменица. Засега Поли не успявам да навия никого за Нова Година. Имай в предвид и нещо друго. Три години подред ходя от 02. януари на ски и всяка година по това време вали и е лошо времето. Което допълнително би усложнило нещата горе. Въпреки всичко до последно ще поддържам връзка с теб. Представата ми за идеална Нова година е само и единствено Пирин и любимото Тевно.
|
|
Пон Ное 24, 2008 4:28 pm |
|
|
polly
|
|
|
О, само двамата в никакъв случай, не съм толкоз луда
|
|
Засега Поли не успявам да навия никого за Нова Година |
И никой да не навиеш, няма проблем да дойдеш с нас, стига да имаш желание де, все пак не ни познаваш Добре си дошла
|
|
Представата ми за идеална Нова година е само и единствено Пирин и любимото Тевно. |
Абсолютно се съгласявам, но все пак ако не може на Тевно - в най-лошия случай Безбог или Гоце Делчев. Ако искаш пиши ЛС да ти дам скайп или телефон
|
|
Пон Ное 24, 2008 4:39 pm |
|
|
usm_sladka
|
|
|
Това, че не ви познавам, за мен не е проблем. Срещата с непознати и то на Нова година при всички случаи ще е приключение. Около мен един по един влизат в семейната академия и сякаш забравят да се забавляват. А аз като свободна птица мога да си летя където си поискам, така че... искам Пирин, отивам в Пирин. stars_km77@abv.bg
|
|
Пон Ное 24, 2008 5:14 pm |
|
|
|