ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Въпрос за летни маршрути

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Въпрос за летни маршрути
Автор Съобщение
loudidd

Мнение Въпрос за летни маршрути Отговорете с цитат
Моля за мнение дали следните маршрути са постижими в рамките на хубав летен ден :

1 маршрут :
1 ден - качване до х.Безбог и нощувка
2 ден - рано тръгване от х.Безбог до вр.Безбог - вр.Полежан - вр.Голяма Стража - вр.Газей - вр.Малък Полежан - пресичане на пътеката Демяница - Безбог и продължаване към вр.Джангал - качване-слизане и после между Момини двори и Валявишки чукар слизане към Тевно езеро. Нощувка. (постижимо ли е в рамките на светлата част на деня или да пропусна...Стражата, Дженгал или кой??) На карта изглежда така
3 ден - качване до вр.Каменица през вр.Малка Каменица и слизане по същия маршрут и продължаване към х.Демяница (само преминаване) и х.Вихрен, като по пътя се отклоня до вр.Тодорка. Нощувка на х.Вихрен (не искам да минавам през Типиците посока Вихрен, защото съм го минавал от там, а маршрута през Демяница все още не) (постижимо ли е в рамките на светлата част на деня или да пропусна качването до Каменица?)
4 ден - сутринта качване на Вихрен по Джамджиевия ръб и спускане през Кабата. Прибиране към Банско. (постижимо ли е в рамките на деня?)

2 маршрут :
1 ден стигане до Попина лъка и х.Беговица, нощувка
2 ден - Солището – Куклите – Зъбът – Яловарника – Маленко езеро – Каменица – Малка Каменица – Тевно езеро (нощувка) (мисля, че маршрута е постижим в хубав летен ден, макар и да не съм го минавал досега?)
3 ден - Тевно езеро - Синаница (постижимо ли е и откъде да мина - през Бански гроб или през Чаира или бъркам?)
4 ден - качване до вр.Синаница, слизане и прибиране към Попина лъка

Благодаря на всички отзовали се с мнение. Имам опит в Пирин, ако съм физически здрав, вървя с добро темпо.
Нед Май 05, 2013 4:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
outfaced

Мнение Отговорете с цитат
Бе то сигурно може ... ама както заключи мъдро едно циганче от Пещера преди време "що тоя зор бе Бате?!" Laughing

Хубавия летен ден започва в 5:30 и завършва в 21:30. Ако и ти тръгнеш в толкова и не се размотаваш... и ако си си пекан и си сам ... може. Ама все пак за какво ти е да се качиш на Газей или Джангала или Каменица и не поседиш горе поне половин час да се полюбуваш на гледка. Пък после да се изкъпеш в някое езеро ...
Ако само ще бройкаш върховете - става.
Друг е въпроса и като единия ден си легнеш труп в 23:00 какъв ще станеш в 4:30 на следващия ден и колко ще ти е кеф да се подложиш пак на всичко това.
За маршрут1 ден 3 не виждам и причина да слизаш до х. Демяница. Има варианти с доста по малко денивелация да се домъкнеш до Тодорка. Особено ако ти се лази малко по морени и не гониш само маркирани маршрути. Но дори и така ми се вижда доста.
Пак за маршрут 1 за ден 2 - правил съм го без Стражата. Не знам какво съм пропуснал, тъй като никога не съм бил там, но от Газей гледката мисля си е същата, ако не и по хубава. Пък се минава и покрай езерце Smile

Маршрут 2 като че ли е по нормален. Ама пак е на границата.

Лично за мен такива амбициозни маршрути вече не са привлекателни. Пънех се и аз преди години така ... ама не истински кеф по тоя начин.
Нед Май 05, 2013 4:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loudidd

outfaced написа:
Лично за мен такива амбициозни маршрути вече не са привлекателни. Пънех се и аз преди години така ... ама не истински кеф по тоя начин.

Май сам си отговори на въпроса Smile

Ще мога да отделя толкова време на Пирин това лято и разбираемо искам да мина възможно повече места. Затова и питам - как да оптимизирам маршрутите, да има време и за гледки по върховете, и не повече от 8-9 часа преходи Smile
Нед Май 05, 2013 6:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
iliyadd

Здрасти,
да се включа и аз. По първият вариант на маршрута, мога да кажа че всичките са постижими в светлата част на деня. Минавал съм ги и обикновено тръгвайки в 7 ч. към 17 ч. съм на хижата най - късно и то с доста дълги почивки. Не съм от най - бързо ходещите, но пък бях сам. Колкото до вторият, не съм минавал, но тази година ако остане време може и да отида в тази посока.
Вто Май 07, 2013 4:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loudidd

iliyadd написа:
Здрасти,
да се включа и аз. По първият вариант на маршрута, мога да кажа че всичките са постижими в светлата част на деня. Минавал съм ги и обикновено тръгвайки в 7 ч. към 17 ч. съм на хижата най - късно и то с доста дълги почивки. Не съм от най - бързо ходещите, но пък бях сам. Колкото до вторият, не съм минавал, но тази година ако остане време може и да отида в тази посока.

Благодаря за мнението Smile

За 2-рия ден на маршрут 1 май ще преценявам на място за Стражата или Дженгал дали да не ги пропусна!?
За 3-тия ден на маршрут 1 наистина съм объркан, защото не познавам района - искам от Тевно да стигна до х.Вихрен, като ползвам маршрута посока х.Демяница и се кача до вр.Тодорка. Но като гледам колко опции има за Тодорка, се обърквам. Може ли да се ползва това качване-слизане или е някакво екстремно?
Вто Май 07, 2013 5:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loudidd

Леле, какъв маршрут си направил...браво Smile

За тоя улей, май ще се пробвам по него, че много път ми спестява до х.Вихрен. Благодаря ти Smile
Вто Май 07, 2013 7:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kodry

loudidd написа:
Леле, какъв маршрут си направил...браво Smile

За тоя улей, май ще се пробвам по него, че много път ми спестява до х.Вихрен. Благодаря ти Smile

Това е страхотна идея, ще го имам предвид и аз, благодаря Razz Можете да се възползвате от предложението на хотел Ники в София и да ви бъде база за събиране на екипа. Ето го и сайта на хотела. Хотелът е доста добре разположен, поддържа отлични стаи като комфорт и обслужване, а е и с добра локация. Всичко за условията и снимки вижте на http://hotel-niky.com/bg/.

Друг хотел за който се сещам е на морето. Това е хотел Фокус във Варна. Това е едно наистина чудесно място за почивка край морето.

Последната промяна е направена от kodry на Вто Ное 11, 2014 9:27 am; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Май 18, 2013 9:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alexvan

Местожителство: България

По тоя улей, вероятност да се претрепи човек клони към 99%.
Съб Май 18, 2013 10:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.