Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3378 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Няма смисъл да се ходи чак до Перник, за да се хване маршрутката за Кладница, тя може да се "причака" при преминаването й през с. Рударци, освен ако не се носи тежък багаж или се търси удобство.
Най-сигурната и евтина опция е с автобус 59 от кв. "Княжево" до с. Мърчаево и после пеша до с. Кладница. Ето и времето на този преход от последното ми ходене (със средно темпо и малка раница):
Последна спирка на авт. 59 в с. Мърчаево - покрай язовирчето - шосето Перник-Рударци-Кладница - 18 минути.
Шосето Перник-Рударци-Кладница - пазара на с. Рударци с автобусна спирка - 7 минути.
Пазара на с. Рударци - край на с. Рударци - 16 минути.
Край на с. Рударци - начало на с. Кладница - 17 минути.
Начало на с. Кладница - начало на Природен парк Витоша - 18 минути.
Има маршрутки, които тръгват от Кладница за София.
Логично е в този случай да е валиден и обратният маршрут, нали?
Гарантирам, че е така - със сигурност има директен превоз, виждам ги непрекъснато на площада.
За съжаление не зная нито разписанието, нито крайната точка в София нито пък фирмата.
Мога обаче да попитам като минавам от там през уикенда и да пиша.
П.С: Намерих ТОВА. Мисля, че е вярно.
Поне курсовете от с.Кладница. Мисля, че точно на .30мин тръгваха от площада, разминават се с тези за Перник по време.
Днес случайно засякох една маршрутка и говориш с шофера.
Никога не е отменян този маршрут, горното разписание е вярно.
Начална "спирка" е Руски Паметник.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети