Сега почивката ми се очертава ходене до Мазалат. Принципно много го харесвам този район там, но съм стигал до въпросната хижа само по билото. Въпроса ми е терена, който е от с. Скобелево и с.Стоките към хижата предполага ли приятно спускане с колело ? Дали си заслужава бутането до хижата . Не ми се иска да бутам до хижата и после да бутам наобратно
Пет Апр 26, 2013 4:18 pm
Gamina
Откъм Скобелево имаш една стръмна гора, останалото е малко по билото край Мазалат и доволно дълъг черен път за каране над Скобелево
Още един плюс - ако сте с влак, ще ви стовари на гара Павел Баня, от там има още едно село /Асен май беше/ до Скобелево, после хващате черния път до гората, избутвате в нея и сте на билото. От там до хижата би трябвало да може да се кара също / а и е много близо вече /.
Не съм го минавал с колело, но определено ще си заслужава , имайки предвид че от Мазалат през Лъгът до Стоките е само спускане
Съб Апр 27, 2013 12:19 am
mjjmiro
Многократно съм ходил до х. Мазалат с колело но винаги от юг. Най-добре е да минеш през с. Ясеново има хубав път до х. Партизансака Песен и от там пак по път и пътеки до х. Мазалат. През с. Скобелево е трудно с колело, не ти го препоръчвам. От север не знам как е. Ако искаш да се накефиш на каране и спускане мини през с. Ясеново - Партизанска песен - Мазалт, ще имаш бутане само на Корита 150 метра, всичко останало се кара нагоре и надолу.
Съб Апр 27, 2013 3:24 pm
mjjmiro
Ако си с влак по-добре слез на с. Дунавци от там имаш 11км по асфалтов път до с. Ясеново. Като слезнеш на Дунавци хващаш пътя за с. Шейново. Като наближиш Шейново има една бензиностанция в началото от там си на ляво.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети