ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Да разчистим Върбиш - Риш ?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 21, 22, 23  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Доброволчески дейности Предишната тема
Следващата тема
Да разчистим Върбиш - Риш ?
Автор Съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Мнение Отговорете с цитат
Без мен. Утре съм на някакъв скапан инструктаж.

Последната промяна е направена от Йосарян на Пон Апр 15, 2013 3:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Апр 15, 2013 10:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Местожителство: Сливен

stefan_iliev38 написа:
Имах желание да потърся и маркировката на пътеката през Караборун и Кота 1008 до г. с. "Елешница", но едва ли ще има време.

И аз си мисля, че някога ще отида в района с подобна цел. Доста се порових в картите за кота 1008. Нещо ми бяга и не я намирам. Тук съм качил най-подробната карта на региона /която открих/. Никога не съм минавал. Според описанията, които съм чел и картите, които съм разглеждал - пътеката трябва да е:
- след сградата на вр. Каракус(1046м.н.в.) по асфалта 700-800 мерта.
- спускане в северозападна посока до (730 м.н.в.) местност Суватите от където тръгва път към Садово.
- след пътя се тръгва на изток, подсича се от южна страна вр. Трънливия борун (861.8 м.н.в.), след което има 2 варианта
-1- В севрна посока да се спуснем до кота 524.9 на пътя /Върбишки проход/ и от там по асфалта на 2.5 км е едноименната хижа.
-2- Да се продължи в източна посока, следва подсичане на вр.Писаница, после на североизток се излиза на прохода, там където идва пътя от Садово. След 1.6 км. по асфалта се отделя пътя в ляво за г.с. Елешница.
Пон Апр 15, 2013 11:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38

Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Източна Стара планина ми е напълно непозната - минавал съм само маршрута Ком - Емине, като до Върбишки проход слязохме по река Герила. Именно затова ми е интересно да опозная тази част на планината. За съжаление разполагам само със седемте карти за Ком - Емине и пътеводителя "От Ком до Емине", издаден през далечната 1974 г. Както и с руските топографски карти от интернет (изобщо вече се обърках колко различни "бурун"-и има в този край на различните карти).

И аз се учудих на тази кота 1008, като в района върховете едва превишават 800-900 м., но може пък в миналото погрешно да е измерена така и оттам да се е запазило обозначението й. Мечо Пух имаше идея да се премаркира този по-пряк участък в полза на туристите, които не са зависими от нощувка на Върбишкия проход, а гонят бързина.

Ето леко обърканите описания от пътеводителя и картите:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/1jFAsNCT4nCrr0Gkx2EsWdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/yh-kLLBxwfc4wznRDNo7otMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/s4mzWndg8CmIolby7SK3Z9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/R2yoRpfvubPL-V0-aCIE-NMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/1Z-7jaQwfj1uJya277MsKdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
Пон Апр 15, 2013 5:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

stefan_iliev38 написа:
Източна Стара планина ми е напълно непозната - минавал съм само маршрута Ком - Емине, като до Върбишки проход слязохме по река Герила. Именно затова ми е интересно да опозная тази част на планината. За съжаление разполагам само със седемте карти за Ком - Емине и пътеводителя "От Ком до Емине", издаден през далечната 1974 г. Както и с руските топографски карти от интернет (изобщо вече се обърках колко различни "бурун"-и има в този край на различните карти).

И аз се учудих на тази кота 1008, като в района върховете едва превишават 800-900 м., но може пък в миналото погрешно да е измерена така и оттам да се е запазило обозначението й. Мечо Пух имаше идея да се премаркира този по-пряк участък в полза на туристите, които не са зависими от нощувка на Върбишкия проход, а гонят бързина.

Ето леко обърканите описания от пътеводителя и картите:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/1jFAsNCT4nCrr0Gkx2EsWdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/yh-kLLBxwfc4wznRDNo7otMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/s4mzWndg8CmIolby7SK3Z9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/R2yoRpfvubPL-V0-aCIE-NMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/1Z-7jaQwfj1uJya277MsKdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Не бях чел това. С изключение на тази кота 1008 не виждам нищо объркано. А може би това 1008 не е надморска височина а някакъв номер. Окзва св, че "истинското" трасе на Ком-Емине не минава през г.с. Елешница а по вододела и изобщо не е по-кратко!!!!. След излизане на прохода в района на Писаница се върви по асфалта 7 км. на юг. От там се хваща билото, което с доста изкаявания и слизания ни извежда на поляната Коджатарлъ - "Голямата нива".
Пон Апр 15, 2013 7:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

От БТС имаме това + разрешението да разчистваме, маркираме и прочие...

Пон Апр 15, 2013 7:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joy_boy

на бтс да взема да им пратя една снимка с кашона със 130 табелки, да се засрамят малко Laughing
но и това е нещо - поне ще знаят, че мястото е проходимо Smile
Пон Апр 15, 2013 7:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Човека попита колко искаме. Посъветвах се с брат ми и с Митко и му поисках 14. То и без това тези се слагат само на завои, разклонения и т.н., иначе си има боя и четки. Даде ми 15, а ако знаете колко тежат мисля че и тези са много Laughing
Ако има нужда ще получим още, само яка гърбина на който ще ги носи Wink
Остава надписването. По принцип Йорданов каза, че е хубаво да има Е3 в единия край, после надпис КОМ - ЕМИНЕ и отдолу с по-малки букви на латиница , но... такъв шаблон не знам дали някой може да направи? Question

Пон Апр 15, 2013 7:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joy_boy

ако се знае размера на повърхността и къде какво точно ще се пише, аз бих могъл да направя - ще го разпечатам на хартия и изрежа с макетното ножче, другия вариант, до офиса има такива дето режат фолио - ще ги помоля да ми изрежат от някакво по дебело пвц, за едно кафе и кола ще свършат работата Smile
въпроса е какво да пише и от какъв материал да е шаблона /аз правих за моите табелки от същия материал като табелките, но е доста дебел и трудно ще се изреже надпис../
също ако мислите, че от по тежка хартия или картон ще върши работа?
Пон Апр 15, 2013 8:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Табелките са от втория вид (жълтата стрелка):

Само че това не знам как може да се изреже като шаблон. Явно ще е нещо по-опростено, пък който е недоволен да ги заобикаля и да не гледа в тях Wink
Размерите са:
дължина на частта върху която ще бъде надписа 25 см
ширина откъм стрелката - 12 см
ширина от другата страна - 11 см

Аз съм правила шаблон от обикновена хартия, която после ламинирах, става доста устойчиво. И сега бих го направила, но ако ще тръгваме утре няма да имам никакво време и достъп до принтер също Sad

Пон Апр 15, 2013 8:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joy_boy

но ако аз успея да направя - може да го донеса в събота Wink
табелката е изпъкнала в краищата? в смисъл ако шаблона е по голям от повърхността 11х25 няма да приляга плътно нали?
п.п.
разстоянието между двете дупки за коване колко е?
Пон Апр 15, 2013 8:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Да, табелката е изпъкнала по края, надписа е на вдлъбнатата част, но ако даже ако излиза малко отстрани няма проблеми според мен.
Между двете дупки разстоянието е 8 см

Пон Апр 15, 2013 8:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Целият шаблон трябва да се побере във вдлъбнатата част на табелата. Иначе ще се получи разстояние и при пръскането ще стане кофти.Може би трябва да се направи втори шаблон, който да крие изпъкналите части и да има отвор над стрелката, тя е изпъкнала. Хубаво е да се ползва режещ плотер, поне за буквите, но с желание и макетно ножче ще стане. Според мен латиницата може да се пропусне. Дори си мисля и кирилските букви да са по-криви, за да оставим нещо като подпис Smile. Ето какво имам предвид:
Very Happy Very Happy Very Happy
Пон Апр 15, 2013 9:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Изпъкналия триъгълник на върха на стрелката става и с четка да го боядисаме.
В края на крайщата може да направим надписа на ръка с много тънка четка. Повече ме притеснява носенето, че доста тежат. Confused
И не е зле утре като тръгвам да се сетя да купя двайсетина пирона... Rolling Eyes

Пон Апр 15, 2013 10:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joy_boy

Mariana1000 написа:
В края на крайщата може да направим надписа на ръка с много тънка четка. Повече ме притеснява носенето, че доста тежат. Confused
И не е зле утре като тръгвам да се сетя да купя двайсетина пирона... Rolling Eyes

и чук Smile
Пон Апр 15, 2013 10:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

joy_boy написа:
Mariana1000 написа:

и чук Smile

Чук ако останат пари Laughing Камъни няма ли там? Wink
В тази връзка - твоите 130 марки с какво ще ги ковем?

Пон Апр 15, 2013 10:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Доброволчески дейности Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 21, 22, 23  Следваща
Страница 12 от 23

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.