до хижа Левски
как да стигна до хижа Левски от хижа Рай без да качвам Ботев
Пон Мар 25, 2013 4:39 pm
Stefak
По пътеката х.Рай - х.Левски през Башмандра.Пътеката върви заедно с пътеката за вр.Ботев/Тарзановата пътека/ до един маркировъчен кол на който има табели за вр,Ботев нагоре и надясно,за х.Левски направо.Пътеката е много красива до местността Башмандра.След Башмандра стигаш до Петолъчката и оттам слизаш на Левски.Но сега ми се струва че не е желателно минаването оттам.
Пон Мар 25, 2013 5:17 pm
НИКОЛАЙ Т.
Прав е колегата и за пътеката и за това,че сега не му е времето да се минава от там.Не напразно тази пътека се нарича лятна.Горе все още е зима и ако не по цялата то поне в улеите ще има сняг. Точно заради несъобразяване с това има много инциденти с туристи през преходния период между зима и пролет.
Пон Мар 25, 2013 6:47 pm
Vicky
Да, тази събота и неделя бяхме на Рай и хижарят спомена, че към Левски е лавиноопасно. Снегът се топи, но все още има достатъчно за неприятности.
Пон Мар 25, 2013 7:06 pm
milena
Благодаря за отговора.Ще ходя през лятото,но се притесних,че единствения път е през върха,а тази Тарзанова пътека с тия въжета ме плаши
Вто Мар 26, 2013 4:34 pm
НИКОЛАЙ Т.
За лятото става. Що се отнася до тарзановата, само приказките са страшни,лятото си е нормална пътека.
Вто Мар 26, 2013 5:05 pm
milena
ок олекна ми
Вто Мар 26, 2013 6:06 pm
Mariana1000
ZCEZBPM написа:
В хубаво време, лятото, нагоре и за човек с нормален страх от високото си е лесно
И за човек с голям страх от високото не е трудно. Защото не е въже с пропасти.
Не трябва да се гледат снимките, защото човек гледа като снима да е интересно и понякога дори лесна пътека изглежда стръмна.
Милена, ако само въжето е пречка, а иначе искаш да отидеш на Ботев, нямай грижи. Вярно че върхът през лятото е грозноватичък, но особено ако не си била там си струва да се качиш. После да се отчетеш тук за ходенето
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
... Вярно че върхът през лятото е грозноватичък, ...
За този връх който каже, че е грозен...
"Грозен е" защото няма друг връх в България, който да предлага такива гледки: от Боздаг в Гърция до зад Дунава в Румънско, От Сръбската граница до Бузлуджа. Почти цяла България.
Този като ти е грозен, иди се изкачи на Богдан.
Извинявам се, Mariana1000, ти ме предизвика, не съм виновен.
meco puh написа:
Mariana1000 написа:
"Грозен е" защото няма друг връх в България, който да предлага такива гледки: от Боздаг в Гърция до зад Дунава в Румънско, От Сръбската граница до Бузлуджа. Почти цяла България.
Засегнах те, Мечо, прощавай
За гледките спор няма, на практика това е центъра на България, а не Узана. Но самия връх не ми харесва, много мръсен ми се вижда, и сградите го загрозяват, въпреки че отдалече кулата на моменти изглежда даже красива. Всъщност не че върхът е грозноват, а човешкото присъствие там е грозно, неправилно съм се изразила.
А, че какво му е на Богдан? Като изключим мухите и гората си е екстра
И малко преди да се качи на него човек какви гледки се откриват към Вежен...
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Вто Мар 26, 2013 11:26 pm
milena
А колко по дълъг ще стане маршрута през Ботев до хижа Левски в такъв случай
Сря Мар 27, 2013 11:16 am
milena
Освен това в групата имаме 5 тренирани деца,най малкия е на 7.
Засегнах те, Мечо, прощавай
За гледките спор няма, на практика това е центъра на България, а не Узана. Но самия връх не ми харесва, много мръсен ми се вижда, и сградите го загрозяват, въпреки че отдалече кулата на моменти изглежда даже красива. Всъщност не че върхът е грозноват, а човешкото присъствие там е грозно, неправилно съм се изразила.
А, че какво му е на Богдан? Като изключим мухите и гората си е екстра
И малко преди да се качи на него човек какви гледки се откриват към Вежен...
Отстрани изглежда добре , ето един кадър с поглед от рида Хубавеца над Карлово от оня ден! И северен Джендем, ммм, Класика...
Ботев си е връх, стига човек да има конски нюх, здрави крака и мегдан за ходене!
А колко по дълъг ще стане маршрута през Ботев до хижа Левски в такъв случай
Зависи от метеорологичната обстановка, също от това как се справят мъниците в групата, всичко е относително, но в един летен ден с ранно тръгване, ще успеете по светло да оползотворите деня. Разходка, снимки, почивки за храна!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети