ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Орлово гнездо
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Орлово гнездо
Автор Съобщение
zezo

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Не Smile
Сря Мар 06, 2013 11:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
faith

Колко е като времетраене от Кърнаре до Орлово гнездо?
Сря Мар 20, 2013 6:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

3.5 часа лятно време

Сря Мар 20, 2013 8:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Vicky

Да, а сега си е за летни времена горе, снегът беше нищожен, поне миналата седмица. Даже минахме по лятната на завет накрая.
Чет Мар 21, 2013 12:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sunrise

Здравейте!
Бих искала да Ви попитам има ли някаква опасност за колата ми, ако я оставя на Беклемето и от там поема към заслон Орлово гнездо и пренощувам на х. Дерменка?

Вто Апр 30, 2013 12:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
b_angelov

Местожителство: Бургас

sunrise написа:
Здравейте!
Бих искала да Ви попитам има ли някаква опасност за колата ми, ако я оставя на Беклемето и от там поема към заслон Орлово гнездо и пренощувам на х. Дерменка?

Здравей, пиша със закъснение. Аз рискувах и колата ми тези дни пренощува на паметника 2 нощи без поражения.
Наско (хижаря на з. Орлово Гнездо) каза, че е имало случаи на посегателства по колите, последно на 8-ми Декември.
Вто Май 07, 2013 12:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

Долу на хотела също е опция. Ние винаги там сме ги зарязвали, без поражения Rolling Eyes

Вто Май 07, 2013 12:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
zezo

Досега винаги съм паркирал долу пред хотел Сима. Горе не знам да са разбивали коли, само съм чувал, че конете могат да направят поражения, понеже се чешат в страничните огледала понякога.
Вто Май 07, 2013 4:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
12000

Здравейте,
т.к замисляме разходка в началото на октомври до з. Орлово гнездо, имам 2 питания Smile
- дали е възможно връщане от заслона към друга точка а не изходната в случая с. Кърнаре и тя да е достъпна с обществен транспорт
- някой запознат ли е с автобустите които преминават през прохода Троян- с. Кърнанре по точно с разписанието им Smile

Благодаря!

П.С става дума за 2 дневен преход Smile
Пет Сеп 13, 2013 6:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TheAbbott

Ако ви се върви повече, има пътека от там през Чучул и Райчова дупка до Стойновското, което е махалата след село Черни Осъм. Не съм я вървял още, но хижарят на хижа Яворова лъка лично ми каза, че я разчиствал и проправял, където е изгубена и сега води групи туристи по нея. По картите я има означена, не е маркирана. Това фактически е голямо заобиколка от Кърнаре до Черни Осъм, но човекът ми каза, че пътеката предлага чудесни панорами, а и няма да има никакви хора почти 100%, което за мен лично би било голям плюс.
Пет Сеп 13, 2013 7:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zezo

12000 написа:

- някой запознат ли е с автобустите които преминават през прохода Троян- с. Кърнанре по точно с разписанието им Smile

Предполагам, че имаш в предвид кога автобусите спират на Беклемето. Минават сутрин и следобед. Сутрешният минава около 8 и нещо сутринта, а следобедния е около 17:00. Значи трябва да сте малко по-рано на позиция, за предпочитане долу на хотелите, защото горе на превала на шосето я са спрели, я не.
Пет Сеп 13, 2013 7:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
12000

Благодаря за предложението на Абот и инфото на зезо Smile
Най-вероятно ще мъчим да докопаме автобус от Беклемето. Само да не се окаже че точно от датите 12-13.10 затварят прохода :Р
Малко ни е трудна организацията на маршрут т.к 3 ма сме от София а четвъртото другарче е от Горна оряховица и се чудим как да е сгодно на всички за изходна и входна точка на разходката Smile
Пет Сеп 13, 2013 9:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Троян?

Ако сте четирима, може да спазарите и някакво такси нагоре, или да изчакате следобедния автобус Rolling Eyes

Има и по-дълъг вариант с обществен транспорт - хващате от автогара Троян автобуса за Чифлик, от Чифлик се качвате към Козя стена, но на паметника не хващате към хижата, а към Беклемето. 3 часа до там и после още 3 до Орлово.

http://www.bulgarian-mountains.com/Routes/Stara/marshrut-chiflik-kozia-stena

Съб Сеп 14, 2013 7:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
12000

Уредихме транспорта до с. Кърнаре. Бандата ще са с автомобил. Сега обаче изниква въпроса къде е сгодно и безопасно да се паркира в селото. Някой ако има опит, идея моля да даде съвет Smile
Нед Сеп 29, 2013 5:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Най-безопасно е пред хотел Сима, има видео наблюдение Smile

http://www.hotelsima.com
Нед Сеп 29, 2013 6:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 4 от 6

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.