Опитах, но водата беше ледена, събух се, но после реших да не изневеряван на късмета си. Имахме доста до Карлово, а не ми се шляпаше с мокри крака и обувки.
Последната промяна е направена от Plamen К на Пон Мар 18, 2013 4:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Мар 18, 2013 12:22 pm
Живота
Дойде време и аз да представя кадрите които съм заснел,това което изживях тези два дни никога няма да забравя,имах чувството че не се виждаме за първи път с колегите от форума а се познаваме от дълги години.Благодаря на Тихомир че се нае да организира това уникално събитие.
Част от групата готова за тръгване.
А посоката както всички знаехме е,хижа Васил Левски.
Балкана ни дърпаше като магнит,сърцата ни тупкаха здраво,адреналина беше достигнал най високата си точка.
Първа почивка,тук се събрахме с друга група която бяха решили да отседнат на хижа Балкански рози.
Кръста се белееше в далечината.
Боровия триъгълник,през него минава пътеката за Алай Бозан.
Стара река.
Красиви кадри нали
А това вече е,изглед от хижа Хубавец.
Ооооооооо ето я.
Голямата река,или нейното старо име е река Сушица.
Мястото на срещата е достигната,хижа Васил Левски,когато влезнах вътре хижата се пукаше по шевовете от колеги от форума,за съжаление снимки от самото събиране не съм правил защото не знаех фотото дали ще се представи добре,но пък имаше колеги които снимаха и ще се насладим на техните кадри.
Ден втори,или по точно 17 март,в балкана човек се наспива бързо,легнах си в 3 и 30ч сутринта и в 8 ч бях като 15 годишен ученик готов за първия учебен ден,за отбелязване нямах никакъв махмурлук,но май това се дължеше на прекрасния хижарски боб съчетан с бутилка бира.В 9 ч бях готов за пътешествие,понеже имах желание още предния ден да стигна до хижата през Кочмара,но лошото време по билото ме спря,но в неделя като видях приятното слънце как изпичаше нямаше просто какво да ме спре,още повече че бях научил от колеги с подробности за дебелината на снежната покривка които в събота пристигнаха през масива Равнец.
Това малко баирче което изглежда като малко на снимката ме зовеше
Започнах изкачване,бавно и славно.Изкачвай смело майсторски умело
Снега беше образувал ледена покривка и трябваше да се ходи по него с повишено внимание.
Оха какво предстоеше да видя след малко,просто не ми се мисли,тръпнех в очакване.
Ето точно за този момент става дума,радвах се като малко дете на шоколад.
Неземна красота.
Мислех си че ще пътувам сам а се оказа че се събрахме група,пред мен също бяха тръгнали колеги,та общо взето пътеката се оказа доста населена.
Ето и една снимка на Купена в мъгла.
Ха познайте кои са тези напред Вальо и Миро,един по един започнахме да увеличаваме групата.
Хайде пак гледка назад,времето беше много променливо,ту имаше облаци,ту печеше слънце,абе типично женско време както казват хората.
Жълтец
Не спирах да снимам красота която ми показа природата.
Колкото по нагоре се изкачвах гледките ставаха по внушителни.
Малко почивка,какво ще се случи и къде продължава маршрута ще разберете когато гледате продължението.
http://youtu.be/wi8nQKZkfMQ
Последната промяна е направена от Живота на Пон Мар 18, 2013 9:42 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Колеги,сред багажа ми има и чужд ,прибрал съм го без да искам.
В черна найлонова торбичка синя тениска_фланелка и чорапи,бели с червено,зелени шарки.
Пишете ми на лични да ги върна на когото са.
Извинявам се за притеснението което съм причинил неволно!
Пон Мар 18, 2013 6:47 pm
Niksi
todor__x написа:
Колеги,сред багажа ми има и чужд ,прибрал съм го без да искам.
В черна найлонова торбичка синя тениска_фланелка и чорапи,бели с червено,зелени шарки.
Пишете ми на лични да ги върна на когото са.
Извинявам се за притеснението което съм причинил неволно!
А случайно един термос да си прибирал ?
Забравих си го на х. В. Левски - хм, дали е в хижата, или вече е хванал "крака" ?
Чак по едно време след реброто към Жълтец се усетих за него - като взе да идва жаждата ... пък и раницата ми нещо взех да я усещам подозрително лека.
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу.
Пон Мар 18, 2013 7:50 pm
Emil
От последните 2 поста разбира, че почерпката е била добра.
Явно хижата иска да се върнете отново, ако нещата са останали там.
Добре се е получило, завиждам благородно на присъствалите.
И браво на Тихомир за организацията.
Пон Мар 18, 2013 8:07 pm
t.hristov
Като гледам снимките на колегите от срещата на х.В.Левски, с ръка на сърцето мога да споделя че най-пленяващи са снимките на Живота.
Не случайно хората казват, че у дома и стените помагат
Въпреки, че човека не разполага с професионална фототехника и екипировка -неговите фотографии правят отлично впечатление!
Пон Мар 18, 2013 8:09 pm
dido
Поздрави за всички за хубавата сбирка!
Niksi написа:
А случайно един термос да си прибирал ?
Забравих си го на х. В. Левски - хм, дали е в хижата, или вече е хванал "крака" ?
Чак по едно време след реброто към Жълтец се усетих за него - като взе да идва жаждата ... пък и раницата ми нещо взех да я усещам подозрително лека.
Още веднъж колеги планинари ви благодаря за това че с вашето присъствие направихте първата среща реалност.Благодаря за топлите думи по мои адрес това ме успокоява че се е получило.Най-важното се разбра че планината ни събира.На хората които не можаха да присъстват по-една или друга причина могат да съжаляват но и ще ги успокоя горе решихме че ще има и среща №2 на есен.Та ви давам тема за размисъл.
Пон Мар 18, 2013 9:34 pm
НИКОЛАЙ Т.
Niksi най-вероятно е на хижата,защото преди да тръгнем надолу някои спомена за забравен термос.
Пон Мар 18, 2013 10:05 pm
igurbev
НИКОЛАЙ Т. написа:
Niksi най-вероятно е на хижата,защото преди да тръгнем надолу някои спомена за забравен термос.
Какво спомена, едно момче цяла сутрин обикаляше и питаше всеки поотделно "Твой ли е термуса?"
Пон Мар 18, 2013 10:09 pm
кирил драганов
Регистриран на: 08 Юли 2011 Мнения: 21 Местожителство: велико търново
Много хубаво начинание, по лицата и приказките разбрах , че на всички ни беше приятно че се събираме и сигурно ще продължим занапред така. Браво Тишо!!!!- за организацията и неуморността да тичаш нагоре- надолу за да посрещнеш всички. Наистина Живота се представи най- добре с това, че искаше да се запознае с всеки от нас , да обмени спомени от премеждия в планината и да направи прекрасни снимки, а по думите му под тях личеше , че боготвори нашата родина и красотите и. Но лошо направи , че остави твоя човек да слиза сам надолу, някъде към 7-8 часа. Igurbev - супер снимки, яко походче си направихте по Равнец. А термоса на Никси остана при хижаря...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети