Тапите за уши са задължителни,а в печки съм изливал вода,ама в конкретния случай явно изпикаването в нея е бил единствения вариант.
Вто Мар 12, 2013 4:53 pm
faith
Готини снимки. Как е катеренето до х. Плевен, има ли много сняг? Всъщност, целият маршрут до хижата само баир ли е? (мислим тази опция, но другарчето има проблеми с колената и не знам дали е най-добрият вариант..)
Вто Мар 12, 2013 5:02 pm
Gamina
Добре де, а защо не си стопихте сняг все пак? Това малко като "вода газиш, жаден ходиш".
Ако ви притеснява липсата на соли - един пакет разтворими витамини и сте готови
Срещнал си се с групата русенци, който правят всяка зима Беклемето - вр. Шипка (пристигат там на 3-ти март). Някои от други места се присъединяват.
Иначе защо не си разтопихте сняг? На другия ден аз и още 4-ма бяхме на заслона и ходих четири пъти да пълня тенджерата със сняг. Имаше за пиене, както и да си напълниш бутилките за другия ден. Само по-далечко от заслона го събирай, че около него е маркиран.
Готини снимки. Как е катеренето до х. Плевен, има ли много сняг? Всъщност, целият маршрут до хижата само баир ли е? (мислим тази опция, но другарчето има проблеми с колената и не знам дали е най-добрият вариант..)
Последно сняг почти нямаше. Изкачването не е трудно. Пътеката е добре маркирана. До горе е само баир, като в началото е по-трудното.
ПС: Говорим за зимната пътека.
Вто Мар 12, 2013 8:38 pm
Plamen К
Gollum написа:
Тапите за уши са задължителни,а в печки съм изливал вода,ама в конкретния случай явно изпикаването в нея е бил единствения вариант.
Абе смело предложение. Само си представи нажежената печка, човекът казва, че на 4 метра от нея обувките му почнали да се размекват. И да се приближиш толкова близко, че да пуснеш шланга отгоре, ами че той може да се изпари, какво ще правим тогава без този атрибут???
Вто Мар 12, 2013 9:37 pm
joropc
Re: х.Плевен - вр. Ботев, зимно
Jirko написа:
.. понеже оня смотан бастун метеоролога не му дал ни капка и той се принудил да се върне. Казват, че планината прави хората истински мъдри хора, но явно нависоко акъла много не вирее. Особено на вр. Ботев. Разбирам ги горе, толквоа са облъчени от кулата, че дори не знаят какво правят и са заебали човека навън във виелицата примрял за вода.
Jirko написа:
След два дни без почти никакви течности тази напитка, която принципно не обичам ми се струваше като еликсир
Jirko написа:
.. и се налагаше да пия чай който се продаваше по 50 стотинки за 200мл.
Jirko написа:
..а на мен хич не ми пукаше за този глупав връх, дето е едно обло тепе с грозни постройки.
Жестоко!
Браво!
Хубавите ти фотографии определено бледнеят пред отношението ти към планината и хижите като цяло..
Изключително много уважавам хора като теб...честно!Особено, когато говорят пълни глупости за метеоролозите на Ботев.Определено ми харесва и, че от мързел сте умряли от жажда.Та след цялата история, човек спокойно може да се запита, кой в случая е бастун, нали? А и често хора като теб, които при наличието на печка ги мързи да си стопят сняг, а иначе дават по 2 лева на хижата за кока кола, като същевременно роптаят, че чаят на заслона струвал 50ст, са чести клиенти на "оная къщичка" която коментираш, и която я има на две от снимките ти.
Остани си със здраве и умната.Не си забравяй челника.Както и водата....
Последната промяна е направена от joropc на Вто Мар 12, 2013 10:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Това беше реплика към по-горното изказване,т.е ако ни изгорят шланговете
Последната промяна е направена от Gollum на Сря Мар 13, 2013 10:45 am; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Мар 12, 2013 10:06 pm
Jirko
joropc написа:
Jirko написа:
.. понеже оня смотан бастун метеоролога не му дал ни капка и той се принудил да се върне. Казват, че планината прави хората истински мъдри хора, но явно нависоко акъла много не вирее. Особено на вр. Ботев. Разбирам ги горе, толквоа са облъчени от кулата, че дори не знаят какво правят и са заебали човека навън във виелицата примрял за вода.
Jirko написа:
След два дни без почти никакви течности тази напитка, която принципно не обичам ми се струваше като еликсир
Jirko написа:
.. и се налагаше да пия чай който се продаваше по 50 стотинки за 200мл.
Jirko написа:
..а на мен хич не ми пукаше за този глупав връх, дето е едно обло тепе с грозни постройки.
Жестоко!
Браво!
Хубавите ти фотографии определено бледнеят пред отношението ти към планината и хижите като цяло..
Изключително много уважавам хора като теб...честно!Особено, когато говорят пълни глупости за метеоролозите на Ботев.Определено ми харесва и, че от мързел сте умряли от жажда.Та след цялата история, човек спокойно може да се запита, кой в случая е бастун, нали? А и често хора като теб, които при наличието на печка ги мързи да си стопят сняг, а иначе дават по 2 лева на хижата за кока кола, като същевременно роптаят, че чаят на заслона струвал 50ст, са чести клиенти на "оная къщичка" която коментираш, и която я има на две от снимките ти.
Остани си със здраве и умната.Не си забравяй челника.Както и водата....
ахаха ейй и в този форум най-накрая да срещна някой истински забавен потребител. Първо да ви кажа, че си топих сняг да, освен че си нося примус и канчета, естествено че и се сетих да сложа канчето на печката, това вечерта де, когато тя гореше като ядрен реактор. Но явно не ви се е налагало да топите сняг скоро и нямате идея колко ефективно е всъщност това особено ако го правите на газ. Общо взето от 10 пъления на канчето успях да нбаправя малко повече от половин литър вода. А ние сме двама. Ако бях намерил лед друго щеше да е ма кво да ти обяснявам на теб ти е ясно.
Отношение към хората на Ботев нямам, ама абсолютно никакво. Ако те са ви приятели и сте се засегнали заради техни постъпки сори но такива са ви приятелите. Отношение към тях си има пича дето те оставиха жаден на върха. Дори лично го убедих да не превръща цялата тази история в проблем за работещите горе, защото той може. Аз на какво ли не съм се нагледал по планините та вече нищо ама нищо няма да ме впечатли, като изцепка.
Та сега да те питам понеже слагаш мен под някакъв общ знаменател
Кои са хората дето ги мързи? Много ми е интересно това... И понеже май ме визираш като някой баровец ,кока колата за два лева...чая та аз нямах и толкова бе пич едвам събрахме за бензина навръщане щото тарикати ни обраха с 8 лева за паркинг.
А върха е грозен с тея кули и сгради, ако ти намираш оная кула горе и другите тъпи военни обекти дето стърчат насам натам, по планините у нас, а и не само няма да се учудя. Хора и вкусове всякакви.
аа и радвам се, че снимките все пак са ти харесали.
Вто Мар 12, 2013 10:24 pm
dido
Без паника моля !
Има си цака топенето на сняг Иване, да ти опиша ?
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Мар 12, 2013 10:39 pm
joropc
Jirko написа:
Дори лично го убедих да не превръща цялата тази история в проблем за работещите горе, защото той може...
Хм, да не е Плевнелиев твоят човек?Ако си е поискал вода, както ти разказваш, е обяснимо защо не е получил.Аз се подписвам с двете си ръце, че твоят човек е единственият в новата история на връх Ботев, който не е получил вода или помощ от метеоролозите.
Ти къФ го дириш на Ботев като ти ти е грозен?
Не мислех да ти отговарям, ама пак ти казвам, че говориш глупости.Просто се правиш на интересен пред аудиторията на блога ти.
Иначе да, снимките ти определено са страхотни.
Последната промяна е направена от joropc на Вто Мар 12, 2013 10:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Мар 12, 2013 10:52 pm
Jirko
Дидо единствената цака дето аз знам е да оставиш топла, най-добре вряла вода в канчето и върху нея да слагаш сняг. Само дето моето е 300мл някъде. Иначе ако е повече върши работа. Ако знаеш други трикове моля сподели, не само на мен ще са от полза.
Иначе къде видя паника хаха
Вто Мар 12, 2013 10:53 pm
Jirko
joropc написа:
Jirko написа:
Дори лично го убедих да не превръща цялата тази история в проблем за работещите горе, защото той може...
Хм, да не е Плевнелиев твоят човек?Ако си е поискал вода, както ти разказваш, е обяснимо защо не е получил.Аз се подписвам с двете си ръце, че твоят човек е единственият в новата история на връх Ботев, който не е получил вода или помощ от метеоролозите.
Ти къФ го дириш на Ботев като ти ти е грозен?
Не мислех да ти отговарям, ама пак ти казвам, че говориш глупости.Просто се правиш на интересен пред аудиторията на блога ти.
Иначе да, снимките ти определено са страхотни.
Благодаря за отговора, чъпреки че не беше това което очаквах. Както съм написал и в блога - на Ботев тръгнах ей така, уви понякога си разочарован, въпреки че нямах големи очаквания. А и поне 5 човека ме питаха преди да тръгна чийй ше го дира там. Бе как да ти обясня, а и има ли смисъл, аз съм различна порода "планинар".
Що се отнася до подписа ти, приемам го, винаги си има първи път и ето го "документиран".
А иначе аз мога да си бъда интересен и по друг начин и просто да го спестя това, но все пак може да бъде полезна тази информация за някой. Нали се сещаш където има първи път иде и втори. Интересното е, че момчето на което му хлопнаха вратата отиде горе с твоите вярвания понеже предния път там му давали вафли и чай. Голяма ирония и той кат тебе голям фен на вр.Ботев и станцията горе. Самият аз не повярвах като го видях намусен да се връща.
И все пак аз не получих отговор на моето въпросче? Би ли ме осветлил?
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети