Шествие в защита на Национален парк Пирин - 26.02.2013г.
Здравейте!
Отново има нужда от подкрепата ни в борбата за запазване на Пирин и природата на България въобще.
На 26.02.2013г. се организира поредното шествие - "начален час 18,30 ч. , тръгване в 19 ч. и сборен пункт бившата аптека, в началото на пешеходна зона на бул. „Витоша“. Шествието ще завърши пред Министерски съвет."
Аз съм там!
А вие?
Нед Фев 24, 2013 10:56 pm
Йосарян
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Аз съм на работа.
Пон Фев 25, 2013 5:58 pm
bobi_bgd
Е, то е ясно, че не всеки ще има възможност.
Важно е, който може да подкрепи, да го направи. Няма време за отлагане.
На фона на общонационалните протести, някак е слаба подкрепата за Пирин. А това, което му скроиха като промени в Плана за управление ще мине тихо и безпроблемно в Министерски съвет и после вече ще е много трудно да се борим с последствията. Тези промени "връзват гащите" на Цеко и компания за старите нарушения и му дават възможност за ново мащабно разширение на ски зоната. То вече ще се брои законно, защото ще е разрешено от променения План за управление - нищо, че тези промени бяха направени в разрез със законите
Пон Фев 25, 2013 8:34 pm
bobi_bgd
Един интересен разговор с Тома Белев по Канал 3
Ровейки се в нета попаднах на интервю с Тома Белев по Канал 3, ако не сте го гледали:
http://kanal3.bg/?v=10883
За Пирин се говори някъде след 15-16-тата минута на записа.
За шествието и интервюто с Тома Белев
Шествието наистина беше внушително. Много добре организирано, дисциплинирано и в същото време активно. Аз обаче хем се радвах на младите, хем ме хвана яд: абе, тия млади нямат ли родители? А защо не и дядовци - освен мен? По-възрастните не се ли интересуват от природата, която оставят на децата си? Питам и не чакам отговор... Чак накрая хората бая оредяха, защото два часа на студа трудно се издържа.
Интервюто с Тома Белев е много информативно. С факти, дати и имена. Само че ми се вдигна кръвното - как може такива изроди да ни управляват! Отново ще напомня, че ЕВДОКИЯ МАНЕВА предаде/продаде Пирин на ЮЛЕН в последните си дни на министърка, а сега в последните си дни на зам.-министър се опитва да затвърди и разшири техните позиции. Министърка от ДСБ и зам.-министър в ГЕРБ. Опозиция били, а? Мафия са, нищо друго! Когато е да се краде, няма партийни различия. Доказателства? Ами нито едно управление не е ликвидирало безобразията на предходното. Трае си за тях четири години и изведнъж се сеща точно преди изборите, когато вече всички срокове за съдебни процедури са пропуснати. Затова пак ще отправя призив към "зелените": не се ли обединят политически, не влязат ли с общи листи в парламента, природата ще продължат да я унищожават всички партии ан блок. В "зелените" е спасението!
Чет Фев 28, 2013 4:08 am
bobi_bgd
Малко инфо за предстоящия утре дебат за Пирин
http://forthenature.org/news/2634
"Община Банско отказа да приеме участие в дискусията.", се съобщава в края на текста. Ами след краткото му "адекватно" изказване: " Застрояване няма да има, ако не сте виждали писти, елата да видите, това са поляни." - взето от http://www.focus-radio.net/?action=news&id=646746%AE=1, човека явно не вижда необходимост да дебатира или си разчита на старите изпипани управленски методики в стил "само, че си траем и че си праим що си знаем"
Чет Фев 28, 2013 4:05 pm
Мавруд
В крайна сметка, ако толкова им беше проблема опашките на кабинката и нуждата от втора кабина - да направят една такава успоредно до текущата и исканията им са удовлетворени. Но сега на практика се удовлетвориха искания за 1 кабина + нова ски зона край Разлог, нова ски зона край Добринище и нова ски зона край Банско. До колкото знам край Добринище апетитите са свързани с вр. Безбог и почти до върха му да се катерят разни влекове, а край Банско мераците са май за Демянишката долина ....
Да подкрепим Зелените!
Драги приятели, тези, които организираха митингите срещу горните безобразия, в подкрепа на черноморските плажове и в защита на Витоша, сега имат нужда от 7000 подписа, за да се регистрират за изборите. Следобедите те събират подписи до паметника на патр. Евтимий. Ако някой желае да се включи с подпис, но е възпрепятстван да ги намери, може да ми пише на личната поща.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети