ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
И пак до Вазов-през Езерата

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
И пак до Вазов-през Езерата
Автор Съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение И пак до Вазов-през Езерата Отговорете с цитат
Както каза някой в пътеписа на Гърбев-“човек и добре да живее-отива зимата на Вазов…” -та и ние така-добре си живеехме ама кво ни стана… Very Happy
След 3.30ч. пътуване забихме баба веХтра в пряспата на разклона от Мальовица за х.Вада.Час и малко по път(който не видяхме от снега) и бяхме на въпросната хижа.Хубавото беше че снегоходките веднага влязоха в действие-нямаше мъкнене на гръб.От мястото където излиза пътеката от ЦПШ-то се появи и скиорска пъртина която малко помогна…качването след Вада беше доста тегаво,снега-лепкав-остава по снегоходките на буци,времето топло - дърветата се окапват по врата ти…
Излязохме над горския пояс и вятъра загатна кво е горе..Подсякохме рида-продължение на Харамията,разделяш чанакския циркус от този на езерата,спуснахме се към р.Джерман и там вятъра се усили доста.За около 4.30 часа бяхме на новата хижа-после-релакс…
Втория ден пак слязохме по зимната пътека до реката и се почна качването-първо към старата хижа,после по улея под Харамията-там снега беше доста навят и закопчах снегоходките за да бия стъпки с тях чрез ритане Smile .След спусъка в чанашкия циркус почна поредното(последното)качване към Зелени рид и Раздела.Още от хижата се видя че горе сичко е боза и ние все-повече навлизахме в нея…горе на ръба и вятъра стана силен или бурен(не мога да разбера къде точно е границата ).Мъглата се сгъсти и не се виждаше на метър от нас-тръгна на една страна-пропаст,на друга –козирка…притесних се Уеко…Тук изказвам благодарности на коУежката която пое инициативата(беше си махнала ски-маската и виждаше по-добре от мен,а и го е минавала,макар и лятно)-беше забелязала следи от вчерашната група,за късмет не напълно навяти.След няколко метра се видя и кол-продължихме нататък,вятъра се усили(май вече беше бурен),заобиколихме Зелени Камък(нищо притеснително-бях се уплашил от колегата ZC... че е проблемен участъка) и най-накрая стигнахме Раздела(ритуално целунах камбаните Very Happy ) Надолу вече беше по-добре-вятъра отслабна а 20 мин. преди хижата срещнахме групата от предния ден-спасители,туристи+Венци-да се връщат обратно(беше неделя, а ние имахме още 1 ден-кеф!)И така-по пъртината-на Вазов(еех,Вазов!)Стигнахме за 3.30часа-още преди обед-в хижата помислили че някой от групата е забравил нещо и се връща-не ни очакваха по туй време…Следобед не можахме да се разходим много че мъглата не се дръпна хич-правиш 10 крачки и-няма хижа Sad
Третия ден-качване през Раздела и слизане по Зеления(в случая-Белия) Рид…през нощта валя пресен сняг(имаше и светкавици и прегърмя ).Горе на високото вятъра си беше на мястото-хич не си беше ходил-пак ни зарита-добре че вече почти в гръб!Надолу след отклонението за езерата поотслабна,но заваля “хоризонтален” сняг,който малко след Кире Чугуно(Гърбев-верно не е ясно какъв е точно правописа)премина в дъжд.След 5 часа бяхме при колата,разбор на бира в гостилница в Самоков и-към къщи…
И така за този ден-кафе на Вазов,бира на обед в Самоков и вечерен Хаперитив-на фотьойла,пред тИлИвИзУрЪ…
п.п.Този път има и снимки макар че в мъглата нямаше какво толкоз да се снима,но ще ги кача по-късно...
Вто Фев 26, 2013 11:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stefak

Местожителство: Видин

Мнение Отговорете с цитат
Наистина добра терапия както казваш.
Вто Фев 26, 2013 12:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Виж как се нареждат нещата, когато колежките не се страхуват, че вятърът ще повреди грима им. Браво и нови рилски успехи! Smile
Вто Фев 26, 2013 12:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Plamen К написа:
Виж как се нареждат нещата, когато колежките не се страхуват, че вятърът ще повреди грима им. Браво и нови рилски успехи! Smile

да ве-не се страхуват-даже си мислят че снега,дето ги бръска е пудра и се нагаждат Very Happy
Вто Фев 26, 2013 1:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Мнение снимките... Отговорете с цитат
Айде малко снимки-простоза ориентиране в обстановката и пеизажа-без претенции за качество...
http://fena73.snimka.bg/mountain/rila-ezerata-h-vazov-zima.733933
Вто Фев 26, 2013 2:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

ZCEZBPM написа:

Пак ще трябва да идеш!
Ако знаеш колко е гот при хубаво време. Very Happy

Еми пак ше се ходи..и ти-така-ако знаеш колко е гот Равни Чал при ясно време...а въжето на Сиври Чал-мммм приказка! Razz
Вто Фев 26, 2013 9:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Мнение Re: снимките... Отговорете с цитат
fena73 написа:
Айде малко снимки-простоза ориентиране в обстановката и пеизажа-без претенции за качество...

Ееее доживяхме да те видим на снимка. Very Happy Very Happy Very Happy
Кой си ти? Този отляво или този от дясно?
А за качеството не се кахъри, важното е че има снимки, че аз моите от Вазов още не съм ги свалил от телефона, хубаво че другите поснимаха повечко. Very Happy
Вто Фев 26, 2013 10:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
fena73

Emil написа:
fena73 написа:

Аз съм по-убавия ве! Very Happy -у десно
Сря Фев 27, 2013 9:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Мнение щеките Отговорете с цитат
ZCEZBPM написа:
Emil написа:

Ееее доживяхме да те видим на снимка. Very Happy Very Happy Very Happy
Very Happy

По делата(липсата на щеки) ще го познаеш.Smile

Ама верно си много наблюдателен,ве градски!Гаргите видя на Ботев,сега ме разконспирира от раз!Евала!Верно че много ги мразя тия пръчки-първия ден ги ползвах след Вада-по стръмното,втория ги прибрах като излязохме на Зелени Рид и третия-хич не ги извадих!
Я се опитай да видиш от коя страна на раницата съм ги затъкнал Razz Razz
Сря Фев 27, 2013 9:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

fena73 написа:

И брадичка си спретнал
и се се барнал,
не турист,
направо манекен!
Сря Фев 27, 2013 10:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Plamen К написа:
fena73 написа:

И брадичка си спретнал

Аа брадичката е запазена марка още от казармата...
Сря Фев 27, 2013 10:35 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.