Автор |
Съобщение |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
И пак до Вазов-през Езерата |
|
Както каза някой в пътеписа на Гърбев-“човек и добре да живее-отива зимата на Вазов…” -та и ние така-добре си живеехме ама кво ни стана…
След 3.30ч. пътуване забихме баба веХтра в пряспата на разклона от Мальовица за х.Вада.Час и малко по път(който не видяхме от снега) и бяхме на въпросната хижа.Хубавото беше че снегоходките веднага влязоха в действие-нямаше мъкнене на гръб.От мястото където излиза пътеката от ЦПШ-то се появи и скиорска пъртина която малко помогна…качването след Вада беше доста тегаво,снега-лепкав-остава по снегоходките на буци,времето топло - дърветата се окапват по врата ти…
Излязохме над горския пояс и вятъра загатна кво е горе..Подсякохме рида-продължение на Харамията,разделяш чанакския циркус от този на езерата,спуснахме се към р.Джерман и там вятъра се усили доста.За около 4.30 часа бяхме на новата хижа-после-релакс…
Втория ден пак слязохме по зимната пътека до реката и се почна качването-първо към старата хижа,после по улея под Харамията-там снега беше доста навят и закопчах снегоходките за да бия стъпки с тях чрез ритане .След спусъка в чанашкия циркус почна поредното(последното)качване към Зелени рид и Раздела.Още от хижата се видя че горе сичко е боза и ние все-повече навлизахме в нея…горе на ръба и вятъра стана силен или бурен(не мога да разбера къде точно е границата ).Мъглата се сгъсти и не се виждаше на метър от нас-тръгна на една страна-пропаст,на друга –козирка…притесних се Уеко…Тук изказвам благодарности на коУежката която пое инициативата(беше си махнала ски-маската и виждаше по-добре от мен,а и го е минавала,макар и лятно)-беше забелязала следи от вчерашната група,за късмет не напълно навяти.След няколко метра се видя и кол-продължихме нататък,вятъра се усили(май вече беше бурен),заобиколихме Зелени Камък(нищо притеснително-бях се уплашил от колегата ZC... че е проблемен участъка) и най-накрая стигнахме Раздела(ритуално целунах камбаните ) Надолу вече беше по-добре-вятъра отслабна а 20 мин. преди хижата срещнахме групата от предния ден-спасители,туристи+Венци-да се връщат обратно(беше неделя, а ние имахме още 1 ден-кеф!)И така-по пъртината-на Вазов(еех,Вазов!)Стигнахме за 3.30часа-още преди обед-в хижата помислили че някой от групата е забравил нещо и се връща-не ни очакваха по туй време…Следобед не можахме да се разходим много че мъглата не се дръпна хич-правиш 10 крачки и-няма хижа
Третия ден-качване през Раздела и слизане по Зеления(в случая-Белия) Рид…през нощта валя пресен сняг(имаше и светкавици и прегърмя ).Горе на високото вятъра си беше на мястото-хич не си беше ходил-пак ни зарита-добре че вече почти в гръб!Надолу след отклонението за езерата поотслабна,но заваля “хоризонтален” сняг,който малко след Кире Чугуно(Гърбев-верно не е ясно какъв е точно правописа)премина в дъжд.След 5 часа бяхме при колата,разбор на бира в гостилница в Самоков и-към къщи…
И така за този ден-кафе на Вазов,бира на обед в Самоков и вечерен Хаперитив-на фотьойла,пред тИлИвИзУрЪ…
п.п.Този път има и снимки макар че в мъглата нямаше какво толкоз да се снима,но ще ги кача по-късно...
|
|
|
Вто Фев 26, 2013 11:50 am |
|
|
Stefak
|
|
|
Наистина добра терапия както казваш.
|
|
|
Вто Фев 26, 2013 12:04 pm |
|
|
Plamen К
|
|
|
Виж как се нареждат нещата, когато колежките не се страхуват, че вятърът ще повреди грима им. Браво и нови рилски успехи!
|
|
|
Вто Фев 26, 2013 12:46 pm |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Виж как се нареждат нещата, когато колежките не се страхуват, че вятърът ще повреди грима им. Браво и нови рилски успехи! |
да ве-не се страхуват-даже си мислят че снега,дето ги бръска е пудра и се нагаждат
|
|
|
Вто Фев 26, 2013 1:19 pm |
|
|
fena73
|
|
Вто Фев 26, 2013 2:29 pm |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Пак ще трябва да идеш!
Ако знаеш колко е гот при хубаво време. |
Еми пак ше се ходи..и ти-така-ако знаеш колко е гот Равни Чал при ясно време...а въжето на Сиври Чал-мммм приказка!
|
|
|
Вто Фев 26, 2013 9:35 pm |
|
|
Emil
|
Re: снимките... |
|
Ееее доживяхме да те видим на снимка.
Кой си ти? Този отляво или този от дясно?
А за качеството не се кахъри, важното е че има снимки, че аз моите от Вазов още не съм ги свалил от телефона, хубаво че другите поснимаха повечко.
|
|
|
Вто Фев 26, 2013 10:44 pm |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Аз съм по-убавия ве! -у десно
|
|
|
Сря Фев 27, 2013 9:07 am |
|
|
fena73
|
щеките |
|
|
|
|
|
Ееее доживяхме да те видим на снимка.
|
По делата(липсата на щеки) ще го познаеш. |
Ама верно си много наблюдателен,ве градски!Гаргите видя на Ботев,сега ме разконспирира от раз!Евала!Верно че много ги мразя тия пръчки-първия ден ги ползвах след Вада-по стръмното,втория ги прибрах като излязохме на Зелени Рид и третия-хич не ги извадих!
Я се опитай да видиш от коя страна на раницата съм ги затъкнал
|
|
|
Сря Фев 27, 2013 9:14 am |
|
|
Plamen К
|
|
|
|
Аз съм по-убавия ве! -у десно |
И брадичка си спретнал
и се се барнал,
не турист,
направо манекен!
|
|
|
Сря Фев 27, 2013 10:03 am |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
|
Аз съм по-убавия ве! -у десно |
И брадичка си спретнал
|
Аа брадичката е запазена марка още от казармата...
|
|
|
Сря Фев 27, 2013 10:35 am |
|
|
|