ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
От гара Антон до с. Чифлика за 2 дни

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
От гара Антон до с. Чифлика за 2 дни
Автор Съобщение
Драка

Местожителство: Казанлък/София

Мнение От гара Антон до с. Чифлика за 2 дни Отговорете с цитат
1 ден/ гара Антон - Антонски превал - х. Вежен
2 ден/ х. Вежен - вр. Вежен - х. Ехо - х. Козя стена - деретата на Рогачева река - х. Хайдушка песен - с. Чифлика

Без съдействието на снегоходки, GPS-и и щеки.

I ден

Вече съм набрал стабилно височина.

Цял ден се вървеше в гъста мъгла (тука снимах в момент на "видимост").

По Старопланинското конче.

II ден

Сутринта от булмуровата гора над х. Вежен.

вр. Вежен

Ето какво ме очаква днес.

вр. Юмрука

Тъжна букова гора северно от Ветровити преслап.

Красоти от вр. Юмрука.

х. Ехо и вр. Кавладан от вр. Юмрука.

А това вече е от вр. Кавладан.

От Маркови ливади към Триона.

При качването на Триона по ръба (подсичане често от север в дълбокия сняг поради гъстите дървета на ръба) ме свари нощта. С нея дойде уникално гъста мъгла и заваля ситен сняг. Горе на върха се забутах къде да продължа. Знаех, че трябва да сваля малко югоизточно, за да продължа към билото и хижата, но мъглата беше наистина уникално гъста. На юг склона е лавиноопасен и доста стръмен, за това трябваше да се подхожда внимателно. Но виждах само на 1 метър пред мене и нито сантиметър повече.

Всъщност решаващият фактор бе, че не бях минавал зимно до Козя стена и въпреки че знаех къде се намирам - не можех точно да се сетя от летните ходения защо като продължа по ръба и изведнъж слизам в гората, а не продължавам по билото. Пробвах от няколко места да сваля малко югоизточно, но склонът пак ставаше твърде стръмен (тоест не беше продължението на билото) и се връщах горе. Въртях се там 1 час с надеждата за 5 сек. мъглата да се отмести и да видя продължението, но тя нямаше такива намерения. Laughing

Накрая ми стана скучно да я чакам тая мъгла и реших да сваля до х. Хайдушка песен. Направо през резервата по деретата на Рогачева река.

Елемент от слизането при стигането на първото дере.

Знаех, че ще стане бързо, защото наклонът беше много голям и бързо щях да сваля височина. Точно след 50 мин. бях пред хижата. Smile

Но тя беше заключена, бунгалата също. Затова продължих по пътя и така до с. Чифлика, където се приютих в един от спа хотелите.
Laughing
Пет Фев 22, 2013 1:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
Ей, супер! Кога си го правил това?
Аз миналата събота щях да го правя това упражнение Ехо-Козя и после до Гнездото, но се наложи да остана в София за пореден път Sad
Едни четирима все пак се качиха на Ехо, но така и не продължили към Козята на другия ден.

Пет Фев 22, 2013 1:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
martin555

Местожителство: Русе

Роска, признат си от мен като 'непреклонен мазохист', това разбира се в ръба на майтапа!!! Wink Прехода е добър, труден и дълъг! МЪглата и лошото време в ден 1-ви също! Мотивация се иска, а и сам като е човек е малко по-трудно! Добри снимки, екшън и ..... без думи. Снегът на Юмрука как е?!? Иска ли снегоходки, че вече имам, затова и питам, дали да си наказвам крехката физика да ги мъкна там?? Поздрави от мен и Катя!!!

Пет Фев 22, 2013 1:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Драка

Вторник-сряда тази седмица го правих. Вчера се върнах от Троян, което става с доста схеми, знаеш транспорта към южна България от там е доста сложен (като изключим София). Smile

Цитат:
Снегът на Юмрука как е?!?

Юмрука е най-лесното нещо от целия двудневен преход. Laughing Снегът на него беше много приятно фирнован, но това вече е стара информация. Виждаш какво е времето сега и следващите дни. Smile
Пет Фев 22, 2013 1:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martin555

Драка написа:
Вторник-сряда тази седмица го правих. Вчера се върнах от Троян, което става с доста схеми, знаеш транспорта към южна България от там е доста сложен (като изключим София). Smile

Цитат:
Снегът на Юмрука как е?!?

Юмрука е най-лесното нещо от целия двудневен преход. Laughing Снегът на него беше много приятно фирнован, но това вече е стара информация. Виждаш какво е времето сега и следващите дни. Smile

Ще го пробваме значи, ако се закучат нещата и има лавиноопасност ще се върнем! Smile Ехо ми е мерак нощно да го зърна, Юмрука, Вежен, дано има видимост през тъмните часове, луната е подходяща в момента за нощна фотография Wink!

Пет Фев 22, 2013 1:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gamina

Онея моите четиримата се бяха видели в приключение от Розино до Ехо /затова и не продължили после за Козя стена/ - само с едни снегоходки, толкова е било навято на места, че са били пъртина в сняг до кръста. Включително и между Юмрука и хижата, дето са 300 метра Laughing Като разправяха, още повече ме хвана яд, че не можах да тръгна.
По самия Юмрук е било добре, на места са отривали въжето като са слизали.

Пет Фев 22, 2013 2:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Ей Росене, в този филм ме канеше да участвам? Smile Ама ти си по-млад, не мога ти смогна на темпото. Smile Ама си оправен!

Последната промяна е направена от Plamen К на Съб Фев 23, 2013 12:28 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Фев 22, 2013 3:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Десуна

Местожителство: София

Ей, човек, браво- за всичко ти стигат силите Smile
Пет Фев 22, 2013 4:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
martin555

Десуна написа:
Ей, човек, браво- за всичко ти стигат силите Smile

Като ротор е Роската Wink. Няма няма при него!

Very Happy

Пет Фев 22, 2013 6:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fena73

Местожителство: Ст.Загора

"Разни хора-разни идеали"както е казал поетът Very Happy ...дано продължаваме да четем за тебе тука а не в сайта на ПСС...
Пет Фев 22, 2013 9:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Драка

fena73 написа:
"Разни хора-разни идеали"както е казал поетът Very Happy ...дано продължаваме да четем за тебе тука а не в сайта на ПСС...

Добре казано. Smile Но това си беше нормален по-дълъг двудневен преход, само накрая имаше промяна на маршрута. Не знам защо го свързваш с ПСС. Rolling Eyes
Пет Фев 22, 2013 9:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pagane

Мнение Драка , Отговорете с цитат
този маршрут и снимките ти са впечатляващи
Пет Фев 22, 2013 10:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Драка написа:
fena73 написа:

Добре казано. Smile Но това си беше нормален по-дълъг двудневен преход, само накрая имаше промяна на маршрута. Не знам защо го свързваш с ПСС. Rolling Eyes

Станимире, той е студент. На тази възраст морето и снега са винаги и само до колене. И се справя човека. Трупа опит, като нас. Smile
Съб Фев 23, 2013 12:35 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zezo

Участъкът от Братаница до х. Вежен как е? Имаше ли проблеми?

Gamina написа:
Онея моите четиримата се бяха видели в приключение от Розино до Ехо /затова и не продължили после за Козя стена/ - само с едни снегоходки, толкова е било навято на места, че са били пъртина в сняг до кръста. Включително и между Юмрука и хижата, дето са 300 метра Laughing Като разправяха, още повече ме хвана яд, че не можах да тръгна.
По самия Юмрук е било добре, на места са отривали въжето като са слизали.

Обаче ги "спасихме" Smile Тук историята се повтаря само дето бях от "спасителите" този път.
Жертва - само една убита бира. Тук историята се повтаря за n-ти път Laughing
Нед Фев 24, 2013 8:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Драка

zezo написа:
Участъкът от Братаница до х. Вежен как е? Имаше ли проблеми?

Никакви, всичко е екстра. Smile
Пон Фев 25, 2013 9:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.