Автор |
Съобщение |
stavri1
|
|
Руй планина |
|
Някой да има актуално инфо за хижа Руй и каке там обстановката.
|
|
|
Вто Фев 19, 2013 3:02 pm |
|
|
jeffpitters
|
|
|
|
Последно ходихме миналата година , хижата изглеждаше добре поддържана , но понеже бяхме само 3ма човека хижаря не пожела да ни приеме , после дойдоха още някви други хора , но ние вече си бяхме намерили къде да спим в едно близко до Трън село , ако имате кола може би там също е добър вариант за 3-4 човека , беше евтинко и човека с къщата симпатяга и връхчето е доста интересно за изкачване , голямо пуфтене беше там
|
|
|
Сря Фев 20, 2013 7:10 pm |
|
|
f(x)dx
|
|
|
|
|
|
... понеже бяхме само 3ма човека хижаря не пожела да ни приеме ... |
извинете за офтопика, ама хижарят колко повече от трима искат да му дойдат?
конгрес на политическа партия ли трябва да стане, за да приеме хора?
|
|
|
Сря Фев 20, 2013 7:54 pm |
|
|
ilievvli
|
|
|
|
|
|
|
конгрес на политическа партия ли трябва да стане, за да приеме хора? |
До колкото съм запознат в хижата няма постоянно хижар, лятото мисля че с предварителна резервация приема гости, но зимните месеци май не. Ако искате питайте в хижа Ерма за повече инфо.
Това е сайта на хижата http://hutruj.run-bg.com/bg/index.pl?_state=Index
Това което го писах по-горе поне от сайта не се потвърждава. Там има и телефони и може да се пита.
|
|
|
Сря Фев 20, 2013 8:40 pm |
|
|
stavri1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
конгрес на политическа партия ли трябва да стане, за да приеме хора? |
До колкото съм запознат в хижата няма постоянно хижар, лятото мисля че с предварителна резервация приема гости, но зимните месеци май не. Ако искате питайте в хижа Ерма за повече инфо.
Това е сайта на хижата http://hutruj.run-bg.com/bg/index.pl?_state=Index
Това което го писах по-горе поне от сайта не се потвърждава. Там има и телефони и може да се пита. |
На тези телефони звъня от една седмица и никой не вдига дава свободно и нищо. Явно ще се ходи на друго място
|
|
|
Чет Фев 21, 2013 10:07 am |
|
|
petarpstone
|
|
|
Аз съм ходил и на двете хижи и винаги са ни приемали (а сме били само двамата с жена ми).
Но това беше преди време.
Преди бяха на туристичесото дружество в Трън, но когато се чувах с председателя му преди година, беше казал че имат проблем с общината за собствеността на хижите. Та може вече да са общински, а това значи лошо обслужване и вероятност да не останат хижи дълго време .
_________________ ТПД "Орлови скали"
http://www.orloviskali.eu |
|
|
Чет Фев 21, 2013 11:12 am |
|
|
jeffpitters
|
|
|
|
petarpstone
Ние точно при този прекрасен човек ходихме да спим , мисля че беше Тошев , оказа се , че си дава къщичката под наем в някакво село наоколо , което забравих как се казваше на едно идеално тихо място в гората , чудесна къщичка , посрещна ни човека както си му е реда . Иначе в хижа Руй няма постонно хижар , докато катерихме върха и се връщахме се яви един чичко с джип , отвори хижата и почна да настанява хората , които го чакаха доста време там и те така зимата не знам какво е положението
|
|
|
Чет Фев 21, 2013 5:17 pm |
|
|
ilievvli
|
|
|
Звънни и питай тогава в хижа Ерма 0888975194. Този номер съм го ползвал последно септември месец и мисля, че трябва да е актуален.
|
|
|
Чет Фев 21, 2013 7:25 pm |
|
|
Vicky
|
|
|
Здравейте! А около х. Руй как е с палатките? Ако е затворена-ок, но ако има хижар дали ще се разсърди ако палаткуваме, или трябва да се поскрием? И евентулно някаква такса за палатка?
|
|
|
Чет Авг 08, 2013 12:37 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Хижарят може и да не се разсърди, че сте разпънали палатки пред хижата, но Гранична полиция може и да се разсърди и по-трудно ще се скриете от нея. Особено ако хижарят ви докладва като нарушители.
Все още формално се изисква да се уведоми Гранична полиция за престоя, целите и маршрута ви в пограничния район, имената, личните карти и ЕГН-тата на участниците. Границите може и да не са това, което бяха, но ако не спазваме дори това просто изискване и се "правим на интересни", може да си навлечем излишни неприятности. Други пишат, че Гранична полиция били много любезни и оказвали съдействие и разбиране. А и в крайна сметка - такъв е законът!
Съжалявам да науча, че председателят на туристическото дружество Йордан Тошев вече не е хижар на х. "Руй". За него споделям мнението на Mariana1000 в тази тема:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=2016&sid=f35311b191a952f5e217abad0d9df610
|
|
|
Чет Авг 08, 2013 4:31 pm |
|
|
Vicky
|
|
|
Добре, а как се уведомява гранична полиция, какъв е редът? Не се правим на интересни, затова питам предварително. Четох някакви мнения из форума, че открит лист вече не се изисквал, а само си носиш личната карта..
|
|
|
Пет Авг 09, 2013 11:42 am |
|
|
Vicky
|
|
|
Писах, благодаря : )
|
|
|
Пет Авг 09, 2013 2:00 pm |
|
|
kom
|
|
|
Здравейте,
Търся къде е триъгълния печат за връх Руй. Чета, че е в ТИЦ Трън, но вече веднъж ходих и два пъти звънях и все удрям на камък. Няма никой. Някой има ли актуална информация?
|
|
|
Чет Авг 22, 2013 7:13 pm |
|
|
ilievvli
|
|
|
До скоро беше в хижа Ерма. Може за лятото да са го качили на хижа Руй, но е малко вероятно. Ако искаш звънни на 0888975194 или на 0887096897 и попитай. Това са GSM-те на управителите на хижа Ерма.
P.S. В хижа Ерма е и печата за ждрелото на р.Ерма от 100-те НТО.
|
|
|
Чет Авг 22, 2013 10:19 pm |
|
|
kom
|
|
|
|
|
До скоро беше в хижа Ерма. Може за лятото да са го качили на хижа Руй, но е малко вероятно. Ако искаш звънни на 0888975194 или на 0887096897 и попитай. Това са GSM-те на управителите на хижа Ерма.
P.S. В хижа Ерма е и печата за ждрелото на р.Ерма от 100-те НТО. |
Благодаря ти много ilievvli. Ако мога да допълня - печат за Ерма има и в Хотел Ерма в центъра на Трън - информация от юни 2013. Там ми го зачука една много мила госпожица на рецепцията
|
|
|
Чет Авг 22, 2013 10:36 pm |
|
|
|