Мислим да ходим до Тевно към януари, та молим за трак. Всички мнения по темата ще прочета с най-голямо удоволствие. РР: и не ни разколебавайте, знаем колко е опасно, можете само да се присъедините.
Сря Окт 22, 2008 2:58 pm
dido
Мога да ти дам тракове на 2 маршрута от Попина лъка (Сандански) до Тевно езеро - по долината на река Беговица и по долината на река Мозговица. По тях има поне 1 лавиноопасен участък обаче, практически безопасни зимни маршрути до Тевното няма.
О, много благодаря) Да, знам, че няма безопасни и задължително се минава поне през една лавина, но дано имаме късмет ) Можеш ли нещо да ми кажеш за маршрута Демяница - Тевно, не е ли по-кратък от този през Беговица.
Сря Окт 22, 2008 3:18 pm
dido
Откъм Демяница е доста по-лавиноопасно. Лавинните места са известни - това са 2 пасажа преди хижа Демяница - около Усипо и около Къркъмския чал (Върлата скала). След това яката лавина под в. Превалски чукар - при Голямата страна. После качването до Превалски езера и от тях до главното било е лавинно. Оттам се ходи по билото и се слиза/качва района западния/източния скат на Мозговишка порта по веригата (там ти трябват котки, въже и прочее). Ако се качиш източно от портата горе при чуката преди Валявишкия чукар, все едно си минал. Виж Зимния пътеводител на Аспарух, човекът е описал нещата отдавна.
За по-кратко - не бих казал, определено. По-скоро е все тая.
Много ти благодаря за изчерпателната информация, ако ти е възможно, пусни ми траковете на имейла. И без това предварително си меслех, че от Каменица е най-добре, тази есен последно ходих там и долу-горе си представям откъде трябва да се върви зимата.
Сря Окт 22, 2008 3:44 pm
dido
Ще гледам довечера да пусна, ако не получиш напомни ми ...
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Окт 22, 2008 3:55 pm
radoslavst
Привет,
Някой има ли зимен трак до Тевно езеро от х.Безбог? Благодаря предварително.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети