ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Някой нещо да знае за заслон Самоковището, Рила?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Някой нещо да знае за заслон Самоковището, Рила?
Автор Съобщение
corbin

Местожителство: София, България

Мнение Някой нещо да знае за заслон Самоковището, Рила? Отговорете с цитат
Идващия уикенд смятаме да се разходим къмто Самоковището (едноименните водопад и заслон), над с. Бистрица, Дупнишко. Имам информация, че заслонът е обновен и обгрижван, което е добре. Бих искал обаче да знам и дали червената маркировка, минаваща от север, ясно указва къде се свива за заслона. Също, потенциална лавинна опасност (ще вали сняг), телефон на хижаря... Каквото и да ви хрумне, все ще е добре дошло Smile
Вто Яну 22, 2013 10:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
fireman75

Мнение Отговорете с цитат
Колега направиха така наречената еко пътека до там и захванаха ремонта на заслона,като го нерекоха хижа,но съм скептичен че са я докарали докрая.спасителите ще я ползват за база.като знам как действат с общински пари ще съм учуден ако са я пуснали толко скоро.ако намериш телефон на дупнишкото дружество ще ти нарисуват картинката.успех
Сря Яну 23, 2013 12:06 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

Мнение Помощ от приятел! Отговорете с цитат
Туристическо Дружество "Рилски езера" - Дупница - тел. 0701 / 5 05 13 и GSM: 0882 / 966 396

БТС - тел. 02 987 34 09, www.btsbg.org

Сря Яну 23, 2013 12:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
corbin

Мнение Re: Помощ от приятел! Отговорете с цитат
fireman75 написа:
Колега направиха така наречената еко пътека до там и захванаха ремонта на заслона,като го нерекоха хижа,но съм скептичен че са я докарали докрая.спасителите ще я ползват за база.като знам как действат с общински пари ще съм учуден ако са я пуснали толко скоро.ако намериш телефон на дупнишкото дружество ще ти нарисуват картинката.успех

Междувременно разбрах, че заслона още е в процес на обновяване, наистина работите по него не са завършени.

ДИАНА написа:
Туристическо Дружество "Рилски езера" - Дупница - тел. 0701 / 5 05 13 и GSM: 0882 / 966 396

БТС - тел. 02 987 34 09, www.btsbg.org

Благодаря ти за полезните номера, Диана!
Сря Яну 23, 2013 10:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ат.Данаилова-54

Някога към Самоковището имаше път. Екопътеката ,за която пишете по стария ли път минава или има друга посока? Когато бях дете-то беше преди 40 години ,много често ходех с родителите си там. Природата е фантастична. Дано се възстанови хижата. Отдавна си мечтая да отида там. Сега съм далеч от Дупница. Ако има някой снимки от района и пътеката моля , да ги пусне във форума.
Чет Яну 24, 2013 9:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobi_bgd

Местожителство: София

По стария път е - http://sun-bg.com/1568/eko-pateka-v-rila-shte-privlicha-novi-turisti/#.UQLzKMcXxbU
Това лято не успяхме да отидем и не съм виждала новата екопътечна визия.
Снимки от района са качени тук: https://picasaweb.google.com/104137498354101082075/hVsPLK?authkey=Gv1sRgCOLmv-zw46LwOQ
Наистина е много красиво там, чисто и диво...
Само дано с новата визия и произтичащите от нея мераци да не се съсипе и това райско кътче.
Съб Яну 26, 2013 12:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobi_bgd

Местожителство: София

Мнение Re: Някой нещо да знае за заслон Самоковището, Рила? Отговорете с цитат
corbin написа:
Бих искал обаче да знам и дали червената маркировка, минаваща от север, ясно указва къде се свива за заслона

Cobrin, сега с новата екопътека, може и да има промени в маркировката. Но преди екопътеката - червената маркировката си беше за хижа Иван Вазов и се изкачваше от друго място (покрай Черни връх и през Отовишкото било), без да минава през водопада и Самоковището. Малко преди водопада, в близост до място за отдих и табела на Националния парк, червената маркировка за Вазов се отклонява в ляво.
За Самоковището се продължава по основния черен път, като при водопада, от дясната му страна, тръгва пътека през гората, която спестява някой друг завой.
Съб Яну 26, 2013 12:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ат.Данаилова-54

Благодаря ти bobi_bgd ! Ще се опитам лятото да заведа внуците там. Сега планираме х.Безбог-Кременски езера и слад това рилски манастир - х. Рибни езера, но до лятото има време. Дано хижата я постегнат. От няколко години бродим из Рила и Пирин. Имам проблем -колко е висок лифта за х.Безбог защото дъщеря ми има комплекс от височина? Ако има някой снимки от самия лифт моля, да ми я пусне. В момента се уговаряме .
Съб Яну 26, 2013 7:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
toni g

Местожителство: burgas

Доста е височко, над деретата около 20 - 25м, само над стълбовете е по-ниско.
Съб Фев 02, 2013 10:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
corbin

Мнение Re: Някой нещо да знае за заслон Самоковището, Рила? Отговорете с цитат
bobi_bgd написа:
...Малко преди водопада, в близост до място за отдих и табела на Националния парк, червената маркировка за Вазов се отклонява в ляво...

Благодаря за упътването, както и за линка към хубавия фото-албум Smile Въпреки че ремонта на заслона още не е приключил, може и да се разходя натам тази зима, за да видя дали има условия за преспиване там.
Пон Фев 04, 2013 9:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
radi

Местожителство: Варна

Oт текстове в европейско-административен стил разбрах, че към това място е насочен европейски финансиран проект за развиване на качества на млади хора. Оцеляване в планина, любов към природата, поддъжане на парк и така нататък. Практическата страна се заявява да е много амбициозна - почистване и обновяване на района между Кабул, Езерата, Паничище и други - доста място.
Организацията е SHP Union Sofia или нещо подобно с разместени думите на наименованието.
Може би са чесни... или честни... вече забравих как се пише тази дума, рядко се налага да се ползва Smile И не се докопват до паричките само.
Вто Фев 05, 2013 1:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Esper

Местожителство: Перник

Ето и зимни снимки от днес за местността, за която питаш.
От тук и следващите няколко (next бутона)
За самият заслон, за който и хижарят на Вазов ми спомена не съм минавал - той е малко след мястото от моята снимка.
Приятно е местенцето, личи си, че са похарчени пари тук. Лятото би било още по-приятно.
Нед Фев 17, 2013 7:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Emil

Местожителство: Sofia

Esper, нещо неможахме да се мернем даже на Вазов. Very Happy
Рано легна, рано тръгна, но нищо друг път. Very Happy
Нед Фев 17, 2013 10:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Emil написа:

Чакаме го да опише по-подробно от къде е минал и да илюстрира маршрута със снимки.

Пон Фев 18, 2013 9:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Esper

Местожителство: Перник

Ристо Туристо написа:
Emil написа:

Чакаме го да опише по-подробно от къде е минал и да илюстрира маршрута със снимки.

Ами цък на линка от първият ми пост, де.
Или айде и тук.
Снимките в този албум са от уикенда. Има и тракове но не съм ги свалил още.
Ми така е - верно рано легнах щото ми писна да ви чакам - от обяд бях там, ебаси... Very Happy

П.С: Беше прав за слизането покрай реката... Много, много сериозно може да си го зачука човек там.
Особено зимата. 5 часа и половина слизане, едно сериозно форсиране на реката, като цяло без сериозни драми.
Но пак казвам - Вазов - Бистрица по реката - бегане надалеч от този маршрут.
Сря Фев 20, 2013 7:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.