Зимата допълни личната колекция от кадри с един особено любим водопад - Черното пръскало! В този ред на мисли попаденията по замръзналата река дадоха поводи за слизане по склоновете до нея.
Получиха се приятни контрасти .Учуден бях от пълноводната река, като за месец Януари, но така е - глобално затопляне .
Замислях нощни снимки над хижа Б.Рози, но уви - снежната виелица ми скрои лоша шега.
Около Черното пръскало също имаше емоции, реката както се вижда от по-горната снимка се оказа голяма лъжица, наложи се да я газя(не особено приятно). Все пак притока, по който се стига водопада е от другата и страна. Не препоръчвам особено придвижването на зима до това пръскало. Не, че е невъзможно, но може да се окаже 'Индийска рулетка' (за любознателните - това са 6 кобри и една флейта, една от Кобрите обаче е глуха).
Имах време преди да сляза по тъмно, това даде поводи да се заиграя и по вировете.
Сюжети не липсваха, стига човек да се взира по подробно. Аналогията - аптечката и гроба на Баба Меца .
Много малко сняг, ужас! И днеска с този дъжд нищо няма да остане. Уикенда сме на х. Триглав, ама очаквам сняг чак малко преди хижата... Ако нямаш работа и ти може да дойдеш.
Много малко сняг, ужас! И днеска с този дъжд нищо няма да остане. Уикенда сме на х. Триглав, ама очаквам сняг чак малко преди хижата... Ако нямаш работа и ти може да дойдеш.
Ще се позамислим над въпроса, а относно снега, аз също останах разочарован, стопил се е за има няма два дни. Явно е, трябваше да отскоча веднага след като спря да вали, но закъснях. Нищо, има време за още опити !
И съм сигурен,че си пресякъл Стара река по онова паднало заснежено дърво...
За жалост заснеженото дърво от снимката е на 1 километър по-надолу от мястото, където е притока 'Малък Башит'. На притока също имаше дърво, но сега вече го няма?!?!? Или някой го е махнал умишлено, за да не се пресича и ходи там, или течението на придошли води са го отнесли. Преди пресичахме по него.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети