ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
ЦПШ-Яворова поляна-Зелени Рид-х.Иван Вазов и обратно.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
ЦПШ-Яворова поляна-Зелени Рид-х.Иван Вазов и обратно.
Автор Съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Браво ви Ристе, това качване в духлявицата си е леле мале. Тоя Зелени рид не мога да си навия на главата да го мина нагоре, требе да ми пуснат нещо чаровно напред да ми стане мотивацията Very Happy

Вто Мар 06, 2012 10:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ferdi_mruvkata

Ристо Туристо написа:
ve_san написа:
...
А Калините ?

Лятото со велосипедо-едо-едо, 'начи Razz
Croc

Punk

Вто Мар 06, 2012 11:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mitko

Ристо Туристо написа:
Mitko написа:
...
Това куче е редовен турист от района на Мальовица-7-те Езера. Води се под името Панайотчо, последно около 2-ри януари го срещнахме на рилските езера, 3 дена по-късно беше на ЦПШ. А да, в четвъртъка караше ски с нас на Мальовица пак Smile.. Изобщо, куче-турист отвсякъде, нещо като онези кучета на Бъндерица дето катерят до Вихрен с тебе като минеш оттам занагоре Smile

Митак - видимо бременната му жена на Панайотчо ше да е била с нас... Smile
абе баш същото куче си беше. Днеска го разходихме от х Мальовица до върха, без малко да поеме към манастира, ама добре че се спря навреме.. щеше да си смени местожителството на 'Рилско корито' Smile
Сря Мар 07, 2012 12:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Дженгала

Мнение Зелени рид - х.Вазов - Баучер - Рилски манастир Отговорете с цитат
Да не отварям нова тема, че наполовина изминахме същия маршрут изминалия уикенд, само задето тръгнахме от разклона за х.Вада, а в неделята слязохме на Рилския манастир по обзорния рид Баучер. Времето беше разкошно, нищо че под 2000м снегът бе тежък и мокър за ходене.

Снимки тук

Cool
Вто Мар 20, 2012 1:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Драка

Местожителство: Казанлък/София

Петък (18.01.2013 г.) с Филип (регистрирал се е скоро във форума като promise) тръгнахме по същия маршрут, с разликата че началото беше разклона за х. Вада - нагоре по Урдина река - Яворова поляна, а не от ЦПШ. Времето по Зеления рид се ядваше, не бе чак толкова студено, но все пак мъгливо и със снеговалеж. Но на Раздела беше адска мъгла с видимост 5 м., силен бръснещ снеговалеж точно в лицето ти и вятър. А и беше вече тъмно. Laughing Тука GPS-a на Филип бе доста полезен, иначе щеше да има доста лутане в търсене на жалони. Laughing
Да вмъкна, че аз снегоходи не ползвам!
В гората не се затъваше, в клека доста (до и над кръста), по Голямата Мокрица слез Раздела умерено (малко под коляно).
Отидохме за 12 часа, днеска се върнахме по същия маршрут бързичко за 7 часа, въпреки новия сняг. Smile
Ето няколко снимки, ако Филип постне някакви ще видите професионална нощна фотография, той се занимава с тези неща. Very Happy

Филип на качване по Зелени рид, в клековата зона - момент на не-затъване. Very Happy

Мъглата се вдигаше чат-пат, това е близо до вр. Зелени камък с поглед на изток.

Събота имаше доста слънчеви часове, но и беше по мразовито.

Сноу кайтинг до Вазов.

Днес очаквахме хубаво време, а то к'во - мъгла тип "катък", която ни пусна чак като влязохме в гората.

Това съм аз в клековата зона, обичам такъв сняг. Кире Чугуно стайл. Laughing

Нед Яну 20, 2013 7:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Симпатягата на Вазов е още там... на 22.XII му разглеждах платното на кайта. Добре, че има голяма библиотека горе.
Кире Чугуно стайл Tooth Това, щото е близо до изоставената му вече барака в началото над клека на Зелени Рид ли?
Човек се ше научи нещо ново във форума.

Нед Яну 20, 2013 9:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Драка

Стига бе, сериозно ли е толкова време горе. Но има интересна шаманистична библиотека. Very Happy
А иначе това е малко под бараката, да. Cool
Нед Яну 20, 2013 9:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Драка написа:
Стига бе, сериозно ли е толкова време горе. Но има интересна шаманистична библиотека. Very Happy
А иначе това е малко под бараката, да. Cool

Обръснахте ли го?

Голем пичага е. И некъв як сноу-бар беше направил зад хижата Laughing
...и скокчета и т.н.
Тая снимка ми струва "10лв. без ДДС" Tooth

Нед Яну 20, 2013 9:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Драка

Тя моята брада е малко по-голяма от неговата, та не бих му причинил такова нещо. А и в тоя студ горе е много полезна. Laughing
В интерес на истината не сме комуникирали кой знае колко активно с тях, но определено са пичове. Smile

Ей ме и мене съботата на хубавото време. Smile

Последната промяна е направена от Драка на Нед Яну 20, 2013 9:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Яну 20, 2013 9:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Направо ме зарибихте с тия образи...ако даде времето ръка мисля да се качиме следващия викенд...да питам-как е пътя към Мальовица/респ.-Вада-чисти ли се редовно, проходим ли е зимъзка???
Нед Яну 20, 2013 9:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Драка

fena73 написа:
Направо ме зарибихте с тия образи...ако даде времето ръка мисля да се качиме следващия викенд...да питам-как е пътя към Мальовица/респ.-Вада-чисти ли се редовно, проходим ли е зимъзка???

За ЦПШ се чисти (не особено прилежно) и е проходим, но за х. Вада не се чисти. Но придвижването пеш е лесно, може и пъртина да свариш.
Нед Яну 20, 2013 9:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Аха..аз за "баба веХтра" питам-нали трябва да я зарежем някъде..а ако вали начи по-убу да е на 'ГЛАВНИЯ" път за Мальовица... Laughing
Нед Яну 20, 2013 9:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Драка, направо ме разби с това газене в клека до над кръста. Very Happy
Вазов зимата си е класика.
Нед Яну 20, 2013 11:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
promis

Местожителство: Пловдив

Аз съм Филип, другият турист по Зелени рид Smile
Този път не съм снимал много заради мъглата, но преходчето беше чудесно според мен, като за не много опитен в зимната планина. Оказа се, че за издръжливи и упорити хора снегоходките не са задължителни. И аз опитах, но бързо се отказах и пак нахлузих пластмасите. Very Happy Особено неприятен момент беше на Зеления камък, където бяхме по залез и ръцете ми се вкочениха. В Пазардерето спрях да обръщам внимание на студа. Там пък все едно бях сляп. Виждах 1-2 метра земя пред мен, в небето тъмнина, виелица, сняг... На всеки 20-30 крачки проверяваме gps-а дали се движим в правилна посока. Половин час преди хижата се появи светлина и един пич - Людмил (с кайта от снимката на Драка) - ни посрещна със ските, да види дали сме ок.
В събота мъглата я намаше, даже слънце проби, но голям студ - термометърът на вратата на хижата твърдеше, че е -12 на завет. Вечерта обаче вятърът утихна, та успях да направя няколко снимки (снощи имах време да кача само една)

Доста по-негостоприемна ми се стори планината през януари в това време, но човек дори и добре да живее, все някога се качва до Вазов по Зелени рид Smile
Пон Яну 21, 2013 1:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
BateBorko

Местожителство: Враца

Хубаво е през зимата в този район!
Промис - хубава снимка!
Вто Яну 22, 2013 12:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.