Динамичното време, на което ни подложи приятната разходка в зимното обятие на резерват Джендема, реализира интересни сюжети. Времето се изменяше светкавично, от чисто и ясно при тръгване, премина през снеговалеж и почти нулева видимост. Така с колегата Драка и компания решихме да осъществим първото ни съвместно ходене. Получи се интересно. Поне за мен. Планът за хижа Рай с отиване и връщане за ден се оказа приятно натоварващ.
Още в самото начало реших да изстрелям някой друг кадър, защото после мистиката на мъглата ни погълна от раз.
Гората беше като в приказка. Мъгливите нюанси контрастираха добре с девствената снежна покривка извън пътеката. Самата пътека беше като магистрала. Срещнахме Ицо от заслона, поздрави предаде на Николай Т.
Докарахме се някак си до хижа Рай, където бяхме единствените посетители, така се радвахме на по-специално отношение! Пихме чай, посмяхме се на някоя и друга случка и тичешком се оказахме на вън. Динамичното време показа за миг тайни, порадвахме се, поснимахме!
Коминчето на хижичката пушеше уютно в зимната приказка, но ние трябваше да слезем надолу:
Станахме свидетели на инверсия. Мъглите на талази сменяха сюжетите светкавично!!! За мигх се оказахме в Рая. Рая на фотографите!
Полуострови изплуваха над бездната адова. Джендема криеше своите тайни.
Поречието на Джендемската река смразено опитваше да изплува, но уви. Мъглата тежеше на своето място:
Така се докарахме до долу, а гледките зрелищно изпратиха един прекрасен ден. Ден в Рая.
Ей, почти го овърша Балкана от юг. Най ми хареса снимката на онова триъгълно скалисто връхче в мъглата. Струва ми се, че е Големия Калоферски /Райски/ Купен.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети