Последната промяна е направена от petko5 на Нед Яну 13, 2013 1:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Яну 10, 2013 10:37 pm
Todor
ZCEZBPM написа:
Две седмици
Първо на майтап реших че сте се загубили , но в снимките видях позната физиономия на адаша пък с него няма как да се объркате.
Като ги гледам тези познати места и една носталгия ме обзема.
Лятото живот и здраве ще дойда пак в Родопите, но този път без тичане, а ще наблегна на релакса.
Като знам какво ти е нормалното ходене.... с твоя "релакс" вероятно бихме могли да се справим Т.е. ако действително не смяташ да минаваш повече от 25 км. на ден бих те поканил с нас по дивите и малко популярни кътчета на западните Родопи ама там хижи почти няма Палатката на гърба Но пък нали знаеш: 2 човека изключително рядко могат да срещнат мечка, а 3-ма никога
По темата - изключително добре планиран маршрут с максимални възможности!
Пет Яну 11, 2013 9:38 am
ivailo.hr
Да-а-а, трябва и аз да преодолея мързела си и да довърша и моя албум.
През първите седем дни затворихме добре един кръгов маршрут из Чернатица, който е изключително удобен за хора, които се движат с автомобил и искат без допълнителен транспорт да се върнат на мястото, откъдето са тръгнали.
Виж с планирането на маршрута до Шабаница ударих на камък. Приемам го като мой личен провал. Е, ако бяхме по-луди щяхме да стигнем от Чаирите до резервата или до заставата, но щяхме да загубим много време за път в джунглите горе. А аз наивно си мислех, че за един ден ще стигнем заставата, оттам ще се качим на границата на Делибоска и ще се върнем обратно. Да, ама както има една приказка: едно е да искаш, друго е да можеш, а е трето и четвърто да го направиш... Надявам се тази година лятото живот и здраве да отида до Шабаница, но от с. Кестен и да прекарам там 3-4 дни, за да разгледам района като хората. Засега от района на заставата съм виждал само няколко снимки на колоездачите, участници в проекта: „Щуропия – граничната ивица”. В Гугъл земя има и няколко снимки на гърци, правени на южния склон на Делибоска.
Тодоре, аз също мога да се включа из твоя район в Западните Родопи. Въобще тази година трябва да направим една регионална форумна сбирка из Родопите. И с gundu си ги говорих тези неща.
На адаша и аз не знам, дали ще му издържа на темпото (за един ден от Триград през Мугла до Широка лъка). Че аз като се спра да снимам и с мойта бракма като почна една борба да изкарам някоя снимка на юг без изгоряло небе или/и черна земя и то може да стане ракиено време.
Блазе ти за свободното време.
По- голямата част сме я минавали но на етапи с по една нощувка и знам,че маршрута е наистина прекрасен а и доста подходящ за горещото лято тъй като е изпълнен със сянки.
До х.Изгрев има и друга забележителност, "10-те братя" представлява десет бора тръгващи от едно стебло, и изглеждат много внушително.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Пет Яну 11, 2013 8:59 pm
Emil
Минавал съм този маршрут за 7 дни преди години, и между Върховръх и Персенк ме е прал най-якия и продължителен порой в живота ми.
Този така наречен "царски път" към Персенк беше прясно разоран от горското и затъвахме в кал до над глезени на места. А бе яко си беше.
Супер са снимките.
Съб Яну 12, 2013 12:23 am
mimka
ivailo.hr написа:
Да-а-а, трябва и аз да преодолея мързела си и да довърша и моя албум.
През първите седем дни затворихме добре един кръгов маршрут из Чернатица, който е изключително удобен за хора, които се движат с автомобил и искат без допълнителен транспорт да се върнат на мястото, откъдето са тръгнали.
Виж с планирането на маршрута до Шабаница ударих на камък. Приемам го като мой личен провал. Е, ако бяхме по-луди щяхме да стигнем от Чаирите до резервата или до заставата, но щяхме да загубим много време за път в джунглите горе. А аз наивно си мислех, че за един ден ще стигнем заставата, оттам ще се качим на границата на Делибоска и ще се върнем обратно. Да, ама както има една приказка: едно е да искаш, друго е да можеш, а е трето и четвърто да го направиш... Надявам се тази година лятото живот и здраве да отида до Шабаница, но от с. Кестен и да прекарам там 3-4 дни, за да разгледам района като хората. Засега от района на заставата съм виждал само няколко снимки на колоездачите, участници в проекта: „Щуропия – граничната ивица”. В Гугъл земя има и няколко снимки на гърци, правени на южния склон на Делибоска.
Тодоре, аз също мога да се включа из твоя район в Западните Родопи. Въобще тази година трябва да направим една регионална форумна сбирка из Родопите. И с gundu си ги говорих тези неща.
На адаша и аз не знам, дали ще му издържа на темпото (за един ден от Триград през Мугла до Широка лъка). Че аз като се спра да снимам и с мойта бракма като почна една борба да изкарам някоя снимка на юг без изгоряло небе или/и черна земя и то може да стане ракиено време.
Успешно ходене сте направили-вие май питахте в една моя тема за нощувки в района на Б.Черква.Предположих че ще правите нещо "голямо" ама чак пък толкова и откъм дни Направо да ви завиди човек ! Харесва ми идеята за форумна сбирка- стига да не е пряко силите ми.
Съб Яну 12, 2013 10:42 am
ivailo.hr
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети