ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Предложения за дати за излед от форума.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Предложения за дати за излед от форума.
Автор Съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Stefak написа:
meco puh,
joropc го каза най-добре някои хора си правят вятър на устата и занапред ще има такива мнения.

Laughing Laughing Laughing Laughing

Вто Яну 08, 2013 10:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Stefak написа:
meco puh,
joropc го каза най-добре някои хора си правят вятър на устата и занапред ще има такива мнения.

Аз го поздравявам joropc. Повечето неща са неоспорими. Планинари са. Там са израснали. Никога не съм го отричал.
В случая, ако е възможно, можем да се изкачим до заслон Ботев. Правили сме го много пъти. Ако не е възможно, условията ако са показаните от joropc, се отказваме. Каза го преди мен в началото на темата Томанов.

Балкана символ на цял полуостров
Вто Яну 08, 2013 10:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Жоро най-накрая.Твоето профисионално мнение ми трябваше защото много хора си мислят че е мого лесно.За това исках да е септември месец за да се разбере че не е толкова....Но за това в последното си мнение казах всеки да се замисли за планинска застраховка.
Вто Яну 08, 2013 10:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Десуна

Местожителство: София

Мнение Re: ' Отговорете с цитат
Pagane написа:
в нета има хижа Теменуга малко до Шипка в посока Бузлуджа .
Томанов - имаш предложения 2-3 март Шипка (Теменуга)
16-17 март Ботев
Рай
интересно ми е Емил какво ще измисли Smile и да стане гласуване първо за дата ,после за място

Спахме на 3 с/у 4.01.'13 на Теменуга Smile Хижата е готина, хижарят е супер, но няма течаща вода, тъй като тръбите са се пръснали в началото на зимата Sad За отопление- хижата е тип- комунистическа, отопляват се на радиатори ( ток) отделни стаи. Няма кухня, там вече май няма кой ( или по- точно- къде, да ти направи супа, няма бира...и така).Има една чешмичка до хижата - върши работа Smile Ще започват ремонт някъде през май, ако не се лъжа. Хижарят ни прие, защото беше около 20- 21ч вечерта, иначе , каза, че се води неработеща ( ?!). По пътя към Бузлуджа на другия ден срещнахме един човек, който каза, че е хижар на някакви бунгала около Шипка ( не ни каза кои са, но не ни потвърди като го питахме дали са Орлово гнездо). Но и там бил повече пазач, отколкото хижар ( т.е.- неработещи )Но все пак за повече и по- подробна информация, винаги моье да се обади човек в съответното ТД.
Вто Яну 08, 2013 10:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Мнение Re: ' Отговорете с цитат
Pagane написа:
в нета има хижа Теменуга малко до Шипка в посока Бузлуджа .
Томанов - имаш предложения 2-3 март Шипка (Теменуга)
16-17 март Ботев
Рай
интересно ми е Емил какво ще измисли Smile и да стане гласуване първо за дата ,после за място

Само да вметна, наистина да се говори за хижа на прохода Шипка е пресилено. Хижа Теменуга е на 40 мин югоизточно от Шипка, но там имат някакъв проблем с отоплението и не работят почти до края на април.
Туристическите хижи от двете страни на Шипка са Узана и Бузлуджа, те работят целогодишно и хижарите знаят как се посрещат туристи през зимата.
Понеже се вижда, че има интерес към един такъв масов събор на разнородни личности, обединени от любовта към планината и понеже инициативата идва от Карлово, защо хижата да не е Левски? Но мисля, че събитието трябва да е поне към края на април, за да могат желаещите от Северна България да превалят билото и да слезат към хижата.
Заслон Ботев е с максимален капацитет от 30-35 човека, доколкото знам, може да не побере желаещите.
Общ преход на другия ден /неделя/, май няма да има време за това мероприятие... Хората ще трябва да се прибират.
Вто Яну 08, 2013 11:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pagane

Местожителство: София

Мнение . Отговорете с цитат
за уточнение на хижа Левски ние от северозападнала Враца се качихме август от Карлово -минахме през Ботев -Тарзановата -Рай - Калофер , колите предварително бяха откарани от Карлово до над Калофер и шофьорите се върнаха с такси .
Когато има желание всичко може .
Сря Яну 09, 2013 12:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
кирил драганов

Местожителство: велико търново

Извинявам се на господин Томанов, но след като толкова писа не каза поне няколко дати или места за среща и преход. Реших да напиша един календар от дати и места , където е възможно да се направи тази среща на хората обичащи Стара планина. Тъй като тази идея за традиционно било то месечно или годишно събиране на планинари е уникална и въздействаща на хората , ме плени повече даже от нейния инициатор помислих за възможни дати , които да не са празници , да са велики за България, да са естествено събота и неделя. За хижите и възможните преходи също размислих да са по силите на повече желаещи. Така ето моя план:
Най- ранна дата 16 - 17 фефруари - след Трифон Зарезан, тъкмо повечето от нас ще са загрели след празника. Най възможния маршрут - Беклемето - Орлово гнездо - може и до Дерменка. Всички от Северна и Южна България ще са доволни.
2-3 март Шипка - е тогава наистина ще се съберем много и за празника и за срещата на планинарите. Възможен маршрут Шипка - Узана.
23 -24 или 30-31 март след първа пролет , е още трудно качване до билото на планината за някои , затова има два варианта- хижа Рай или хижа Мазалат, всеки който стигне до тези хижи ще му е като преход. А неделята може да измислим някое преходче до някой връх.
20 -21 или 27-28 април преди Цветница и Великден. ЕЕ.. тогава вече заслон Ботев ни очаква. Възможни маршрути от Северна България- от Априлци -х. Тъжа - връх Ботев и заслона и от хижа Плевен по кабела. От южна - Карлово - х. Васил левски, от Паниците, х. Рай, връх Ботев и заслона и третия през Равнец , и трите са си доста тежки и изискват повече време.
24 - 25 -26 май три почивни дни- връх Ботев може тогава да е първата ни по масова проява преди септември. Възможен маршрут към Купена и Беклемето или може към хижа Мазалат.
1-2 юни деня на Ботев - естествено връх Ботев.
22-23 юни началото на лятото - Добрила и връх Васил Левски - този маршрут е много пленителен, с изгрева си с поглед към Купена и връх Ботев. Рано към 6 часа трябва да сме на върха .
19-20 юли /е тук има и петък/ , това е датата за прехода 100/24 от х.Мазалат до х.Ехо. Е, вярвайте ми ще има много желаещи хем планинари , хем спортисти и хем хора от различни възрасти.
6-7-8 септември. И накрая моята дата , която мисля да е направим като годишно събиране занапред от 6 до 8 септември - Деня на Съединението на България и естествено с лъчовете към Ботев , за които писах.
Ако ви харесва плана ми , може да гласувате за първа дата или за няколко които може да направим.

Сря Яну 09, 2013 12:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Тишо май си сложи таралеж в гащите,хем голям, хем бодлив.Казвах аз,че угодия няма да има,затова повечето колеги ходят или сами или с група която трудно допуска случайни хора,не защото не иска,а защото трудно се напасват възможностите,изискванията,очакванията,характерите и така нататък.С това което каза Жоро до някъде съм съгласен донякъде не.Хората които ходят редовно в зимната планина са наясно и с обстановката и с рисковете които крие тя.Затова предложих да направим първо едно зимно и след това лятно.Естествено на зимното ще дойдат участници които имат необходимия опит и екипировка,не сме в клас,по списък няма да се проверява.Аз лично ако е събота и неделя ще дойда.Естествено като се избере дата и маршрут ще се съобразим и с прогнозата.В крайна сметка всеки има глава на раменете и може да прецени за себе си дали да дойде на зимен сбор,нека не решаваме вместо другите.Според мен е хубаво да се направи съвместен преход, а не само да се съберем за да се напием.Ако чакаме да намерим удобна за всички дата то по-добре да се откажем.
Ето един примерен вариант:
Събота сутринта оставяме колите на Беклемето и тръгваме към х.Козя стена където ще нощуваме и запиваме. : Alcohol Laughing
Неделя обратно.
Маршрута не е много дълъг нито е много труден,но за сметка на това е интересен.Включва билно ходене с газене на сняг и малко скали/почти хоризонтални без екстремни качвания и слизания с опънато по тях въже/.Продължителноста е от 4 до 6ч. в зависимост от условията.Въпреки това е по-добре да се тръгне не по-късно от 8ч. сутринта,защото зимата винаги може да има изненади.
Сря Яну 09, 2013 12:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Киро това което си написал не е лошо.Предложението ти за Беклемето-Орлово гнездо-Дерменка е по- лек преход от този който аз предложих,но пък при твоя вариант могат да дойдат и по-неподготвени и по-малко екипирани туристи.Така,че и този маршрут е подходящ за първи опит.
Сря Яну 09, 2013 12:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

НИКОЛАЙ Т. написа:

...Събота сутринта оставяме колите на Беклемето и тръгваме към х.Козя стена където ще нощуваме и запиваме. : Alcohol Laughing
Неделя обратно.
Маршрута не е много дълъг нито е много труден,но за сметка на това е интересен.Включва билно ходене с газене на сняг и малко скали/почти хоризонтални без екстремни качвания и слизания с опънато по тях въже/.Продължителноста е от 4 до 6ч. в зависимост от условията.Въпреки това е по-добре да се тръгне не по-късно от 8ч. сутринта,защото зимата винаги може да има изненади.

Защо всеки прави своята сметка? Когато организирате нещо, мислете не само за организаторите, а за всички участници. Моля да ми кажете, с какъв превоз ще стигна до Беклемето? Защо мислите, че всички са със собствен превоз? До Казанлък, Калофер, Карлово и да е далече, има с какво да отида(не само аз). Ами до Беклемето? Знаете ли, че аз този път съм го вървял от Беклемето надолу!!!

Сря Яну 09, 2013 12:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Мечо нали това казвам и аз,няма начин да е удобно за всички.Колкото и да ни се иска такъв вариант май няма,нито като дни,нито като маршрут,нито като транспорт.Все на някого няма да е удобно по някаква причина.Що се отнася до теб, беше ми казал,че ти е удобно да дойдеш до Русе,от там аз поемам ангажимента да те закарам до мястото на сбора.
Сря Яну 09, 2013 12:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
кирил драганов

Местожителство: велико търново

ДА наистина за Беклемето е нужен автомобилен транспорт. Но нали пишем тук - уговаряме се кой от къде и си помагаме , една кола събира 4 човека с багажа , едно ванче 5 . Кой от южна , кой от северна събира пълния капацитет на колата ии идвате... и за мен е по удобен и възможен влак , ее нямам кола , но се някой ще ме вземе...

Сря Яну 09, 2013 1:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
meco puh

НИКОЛАЙ Т. написа:
Мечо нали това казвам и аз,няма начин да е удобно за всички.Колкото и да ни се иска такъв вариант май няма,нито като дни,нито като маршрут,нито като транспорт.Все на някого няма да е удобно по някаква причина.Що се отнася до теб, беше ми казал,че ти е удобно да дойдеш до Русе,от там аз поемам ангажимента да те закарам до мястото на сбора.

Благодаря ти много. Доволен съм, но въпроса не е само до мен. Въпроса е да изберем място и дата удобна за повече хора. Когато се съберем, ще ти обясня, как сме процедирали при организиране на подобни инициативи, та недоволни да няма или да са колкото може по-малко. Разбира се се, че няма да угодим на всички. Мисля, че ти предложи маршрута да е кръгов. Веднага помислих, къде можем да сторим това, без да се връщаме назад по същия маршрут. Хрумна ми Плевен- Ботев - Тъжа. А от Юг, Карлово - Левски - Ботев - Равнец - Карлово. Разбира се, зависи от условията. Но казвам, че сме го правили с неопитни туристи няколко пъти.

Сря Яну 09, 2013 1:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Да прав си Ники започна се.Сега ще обобщя нещата.Тъйкато ще се занимавам с подслона и така нататак.
Обявявам за дати 16и17март.Маршрут х.Хубавец,х.Бл.Рози нощувка на х.Левски ако е хубаво времето и зависи от снежната покривка се пребираме през Дюз чал масива Равнец, Кочмара и Карлово.Начален час на тръгване около 9 часа на 16 март.Който има възможност Добре дошъл.Мисля че сме големи хора и разумни.При наблежаване на март пускам тема за определяне на бройката учасници да запазя места в хижата.От мен толкова.
Сря Яну 09, 2013 10:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Тишо така се прави Който може да заповяда,който не може другия път. Wink
Сря Яну 09, 2013 10:44 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.