... по- добре от Тъжа май, разбира се, че на втория ден
Струва ми се, че двата най-леки варианта са от х. Плевен и х.Тъжа. От х. Плевен имате от пеща до Млечния чал, а от х. Тъжа до Русалийските гробища. Останалото е преодолимо при хубаво време, за което пък няма гаранция.
От Левски също не е трудно, но малко опасно до Жълтец.
Все пак не си "забравяйте" котките и пикелите.
meco puh написа:
Десуна написа:
... по- добре от Тъжа май, разбира се, че на втория ден
Струва ми се, че двата най-леки варианта са от х. Плевен и х.Тъжа. От х. Плевен имате от пеща до Млечния чал, а от х. Тъжа до Русалийските гробища. Останалото е преодолимо при хубаво време, за което пък няма гаранция.
От Левски също не е трудно, но малко опасно до Жълтец.
Все пак не си "забравяйте" котките и пикелите.
Ами, може и през Тъжа да се окажем накрая. А, както Ви писах, от север не съм се качвала, знам, че е по- стръмно и то не малко.не искам да го пробвам за първи път през зимата.
Пет Дек 28, 2012 12:49 am
НИКОЛАЙ Т.
Не е точно така,през Параджика и през Кочмара е по- стръмно,а и по- дълго.До Тъжа дори и зимата/при нормален сняг около 30-40см./не отнема повече от 3,5ч.Почивка в топлата хижа и ако искате продължавате към Русалиите/около 1-1,5ч/ от там вече няма такива баири.
Пет Дек 28, 2012 12:59 am
Десуна
НИКОЛАЙ Т. написа:
Не е точно така,през Параджика и през Кочмара е по- стръмно,а и по- дълго.До Тъжа дори и зимата/при нормален сняг около 30-40см./не отнема повече от 3,5ч.Почивка в топлата хижа и ако искате продължавате към Русалиите/около 1-1,5ч/ от там вече няма такива баири.
а, имах предвид от север от х. Плевен не съм се качвала. Иначе от Априлци до х.Тъжа е доста приятно, да
Пет Дек 28, 2012 1:05 am
Mariana1000
Десуна, не мога да ти дам съвет за маршрута, защото зимата не съм била там. Но мога да те посъветвам да внимаваш щом ще водиш хора без зимна екипировка. Предполагам ти си организатора и водача щом събираш информация и вземаш решението откъде да минете? Сигурно си го правила и друг път и знаеш каква отговорност е да водиш други хора в планината. Така че не бъди максималист и не се мъчи да им покажеш на един път всичко.
Всъщност ти не казваш нищо за групата - имат ли опит, нямат ли, само котките и пикела ли им липсват от екипировката. Мисля, че това са важни неща.
Освен това не разбрах кога ще тръгвате - на 30 или 31? Защото ако е на 31-ви и се убиете с някой дълъг преход ще си съсипете празнуването на Новата година.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пет Дек 28, 2012 2:33 am
Десуна
Mariana1000 написа:
Десуна, не мога да ти дам съвет за маршрута, защото зимата не съм била там. Но мога да те посъветвам да внимаваш щом ще водиш хора без зимна екипировка. Предполагам ти си организатора и водача щом събираш информация и вземаш решението откъде да минете? Сигурно си го правила и друг път и знаеш каква отговорност е да водиш други хора в планината. Така че не бъди максималист и не се мъчи да им покажеш на един път всичко.
Всъщност ти не казваш нищо за групата - имат ли опит, нямат ли, само котките и пикела ли им липсват от екипировката. Мисля, че това са важни неща.
Освен това не разбрах кога ще тръгвате - на 30 или 31? Защото ако е на 31-ви и се убиете с някой дълъг преход ще си съсипете празнуването на Новата година.
Ами, споделих, че двама човека имаме намерение да пробваме зимен Ботев и хората започнаха да се кефят на идеята. Така че съм далеч от организатор и водач. Липса на зимна екипировка- да, котки и пикели. И на мен това ще ми е първа зима там, затова отворих тази тема- всеки знае, че Централен Балкан си е едно много опасно място. Ще се пробваме от х. Тъжа .
... че Централен Балкан си е едно много опасно място. Ще се пробваме от х. Тъжа .
Добре си решила, опасни места почти няма. Ще прецените на място. Опасявам се само, да не би, да не ви стигне времето. Дано да успеете да излезете с колите до края на чакълестия път над кв.Острец, ще спестите 1,30 часа. От там до заслон Ботев предполагам ще имате около 10 часа път.
Само не зная откъде ще слизате. Ако слезете от х. Плевен ще имате проблем с отиването до колата. Според мен, по-добре ще е следващия ден да се върнете пак през х.Тъжа.
meco puh написа:
Десуна написа:
... че Централен Балкан си е едно много опасно място. Ще се пробваме от х. Тъжа .
Добре си решила, опасни места почти няма. Ще прецените на място. Опасявам се само, да не би, да не ви стигне времето. Дано да успеете да излезете с колите до края на чакълестия път над кв.Острец, ще спестите 1,30 часа. От там до заслон Ботев предполагам ще имате около 10 часа път.
Само не зная откъде ще слизате. Ако слезете от х. Плевен ще имате проблем с отиването до колата. Според мен, по-добре ще е следващия ден да се върнете пак през х.Тъжа.
О, ще нощуваме на х. Тъжа, не мислим да взимаме за един ден цялото разстояние отдолу до Ботев. Няма да сме с кола( хич не сме им фенове на колите- придвижваме се само с влакове,колелета и пев навсякъде, в краен случай- градски транспорт). Имаме време/отпуска до 13.01, така че за никъде не бързаме, ншма да се силим, особено като си останахме 2- ма айляци. Ще си вземем и котки и пикел, както ни препоръчахте, и ще се надяваме времето и Балканът да не са ни сърдити
Пет Дек 28, 2012 1:26 pm
Mariana1000
Десуна написа:
Имаме време/отпуска до 13.01, така че за никъде не бързаме, ншма да се силим, особено като си останахме 2- ма айляци. Ще си вземем и котки и пикел, както ни препоръчахте, и ще се надяваме времето и Балканът да не са ни сърдити
Само двама ли ще бъдете? Аз останах с впечатлението че сте по-голяма група? Или останалите са проявили голям ентусиазъм в началото, а после са се отказали? Позната ситуация.
Тогава ще успеете, завиждам ви че започвате Новата година на това хубаво място.
Пожелавам ви лек път, хубаво време и весело настроение!
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пет Дек 28, 2012 4:33 pm
НИКОЛАЙ Т.
Радвам се за вас,като стигнете на Тъжа поздравете хижарите Чочо и Румен /които е там от двамата от Николай от Русе и цялата ни група/и искайте да ви почерпят от чочовицата/ракията на Чочо/заслужава си.Успех и весело изкарване на новата година.
Пет Дек 28, 2012 4:47 pm
Десуна
[quote="НИКОЛАЙ Т."]Радвам се за вас,като стигнете на Тъжа поздравете хижарите Чочо и Румен /които е там от двамата от Николай от Русе и цялата ни група/и искайте да ви почерпят от чочовицата/ракията на Чочо/заслужава си.Успех и весело изкарване на новата година. [/quotе
Ще носим поздравите, стига да стигнем Благодаря на всички за съветите, ще видим какво ще излезе от първото ни зимно централнобалканстване Весело празнуване на ЧНГ
Пет Дек 28, 2012 5:46 pm
ПАВЕЛ
Чакаме си снимките !Времето беше прекрасно и съм сигурен , че сте си прекарали добре - така че не се скатавайте
ПАВЕЛ написа:
Чакаме си снимките !Времето беше прекрасно и съм сигурен , че сте си прекарали добре - така че не се скатавайте
оооо, да голяяяям късмет с времето ама ние не се спряхме- х.тъжа- ботев-х.тъжа-х.мазалат-узана-шипка-х.теменуга-бузлуджа-намръщено време и ще има снимки ))така, де- има си ги, ама тези дни ще ги кача иначе котките и пикела си трябваха- не към ботев, а по Пеещите скали...ех, как си пеех след като ги минахме ...
Пет Яну 04, 2013 9:32 pm
НИКОЛАЙ Т.
Здравей и за много години Деси.Радвам се,че всичко е минало добре и сте доволни.За снимките ти е ясно нали?И друг път като попиташ нещо ме слушай мен,а не тези които те съветват да тръгнеш като на гости.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Следваща
Страница 5 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети