ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Да дадем ново начало.
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Да дадем ново начало.
Автор Съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Мнение Да дадем ново начало. Отговорете с цитат
През новата година сьфорумци от цялата страна да направим нещо ,което да го превърнем в традиция.Хора да се сьберем на хижа избрана от всички с гласуване.И от там да тръгнем за преход , който да се превърне в нещо традиционно.Хем да се опознаем ,а в сьщото време да остане вьв времето.Моля за дискусия.Това е за хората обичащи
Стара Планина.Чакам мнения за дати ,сезон и пр.Дано стане нещо хубаво!
Чет Яну 03, 2013 8:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Мнение Re: Да дадем ново начало. Отговорете с цитат
тихомир томанов написа:
През новата година сьфорумци от цялата страна да направим нещо ,което да го превърнем в традиция.Хора да се сьберем на хижа избрана от всички с гласуване.И от там да тръгнем за преход ...

Браво Тихомире, хубава инициатива.
Мога да се включа, независимо от датата и мястото. Но, добре си го измислил "с гласуване".

Балкана символ на цял полуостров
Чет Яну 03, 2013 9:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гунди

Местожителство: Стара Загора

Мнение Отговорете с цитат
За Балкана,роден,наш и аз съм навит(особено лятоска,че още нямам зимна екипировка)! Very Happy С Учителя,мой(ZCE...)винаги съм на линия! Гласувам за !

Чет Яну 03, 2013 9:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Чакам още мнения.Ще има ходене и всичко свързано с планинарсвото.Важно е да се съберем сьмишленици за нещо ново.Хубаво е да дадем пример на най-младите нашите деца. Idea
Чет Яну 03, 2013 10:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

Ние също сме за лятото защото още нямаме зимна екипировка.
А и лятото може да има и палаткуващи около хижата в която ще се събираме, така няма да имаме проблеми и с местата.
А може да го правим всяка година на различно място в Стара планина,нещо като дни на Стара планина.
Също така предлагам да бъде с поне две нощувки така ще може да си обикаляме повече заедно, като се знае по-отрано всеки може да си освободи един Петък с уикенда. Wink

Чет Яну 03, 2013 10:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
meco puh

Местожителство: обл.Разград

peca написа:
...Също така предлагам да бъде с поне две нощувки така ще може да си обикаляме повече заедно, като се знае по-отрано всеки може да си освободи един Петък с уикенда. Wink

Балкана символ на цял полуостров
Чет Яну 03, 2013 10:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tito

Отлична идея! Аз също съм за летен или есенен преход. Последните години есента е с много стабилно и дори топло време без да е жега. По късия ден може да се компенсира с повече настроение около масата/огъня Very Happy За дестинацията мисля, че е редно да е в Централния балкан. Като изходен пункт се сещам за Априлци, Карлово, Тъжа, Лъгът - нещо като Мазалат-Рай например или Априлци-Карлово. Харесва ми идеята за "напречен" преход на Балкана.

Чет Яну 03, 2013 11:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Тихомире, според мен най-добре е ти да зададеш параметрите на едно такова начинание, явно имаш някаква изградена идея, иначе пълна угодия няма да постигнеш. Very Happy
А и като се има предвид, че част от планинарите са индивидуалисти а друга част са по социални ... Very Happy Very Happy
Масите са хубаво нещо, но една голяма част от планинарите бягат от това.
Аз лично ходя в планината да си почивам и нямам нужда от всички тези хора наоколо, по принцип. Но поне веднъж в годината ходя с по-голяма банда за по една седмица, където си взимам дозата "маса" ( Имам предвид хем маса за ядене и пиене хем маса от хора )
Познавам хора, които също обичат планината, но ходят най-вече да се срещат с други хора и компании и ходенето не им е на първи приоритет.
Мисълта ми е, че трудно ще се съберат всички тези разновидни планинари и затова мисля, че по-успешно е просто ако дадеш тон с конкретно предложение и програма.
След първото събиране, като напишеш един "доклад" със снимки във форума, то който го кефи ще се включи следващият път.
Просто не вярвам в съвсем деморкатичния процес на организация, понеже се размива отговорността по вземането на решенията и накрая става едно голямо нищо.
Казвай кога, къде и как, а то който трябва ще дойде.
Иначе аз лично ако мога бих дошъл първия път от любопитство към съфорумците а след това ще преценя дали да идвам пак, което и нормално.
Хайде успех. Very Happy
Пет Яну 04, 2013 12:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
тихомир томанов

Емил напьлно си прав за индивидуализма на повечето от нас ,но имамам предвид следното.Изхождайки от случката с Жоро как хора без подготовка зимна трьгват на преход, от там ми иде основно тази идея.Мечо знае много Жоро сьщо и други хора не ги подценявам.Инак края на септември месец около 23 се случва да има много почивни дни времето е спокойно и така на татък.Какво ще кажете Левски или заслона?
Пет Яну 04, 2013 10:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
svetli_yo

Чудесна идея и аз бих дошъл независимо къде, стига да е в Стара Планина естествено!!
Пет Яну 04, 2013 10:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Точно така Тито нещо такова но билната част е най-превликателна. Хижата, заслона сьщо така и х.Плевен като отправни точки ви ги предлагам.Сьбираме се от юг и север и по траверса.
Пет Яну 04, 2013 11:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
IvayloG

Местожителство: Плевен

Напълно съм за, за такова хубаво начинание. Щом ще се обикаля из красивия ни Балкан не е за пренебрегване. По-хубаво ще е да не е само веднъж в годината , а лято и зима или лято и есен или както се организира група. Пък и който няма възможност първия път да дойде следващия , примерно. А и ще се опознаем. Маршрута няма значение-за мен поне, важното е да стане. Благодаря Тихомире за идеята Wink
Пет Яну 04, 2013 5:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milenski

Местожителство: В. Търново

Е, предлагам:
02.03.2013 събиране на заслон Ботев, яваш-яваш до Тъжа, или ако ви се струва кратко до Мазалат, но тогава все още си е зима.
03.03.2013 на едно от двете места, а после кой на север - кой на юг.
Пет Яну 04, 2013 7:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

тихомир томанов написа:
Точно така Тито нещо такова но билната част е най-превликателна. Хижата, заслона сьщо така и х.Плевен като отправни точки ви ги предлагам.Сьбираме се от юг и север и по траверса.

Това е много добра идея едните от Юг другите от Север и на билото се събираме.
Мисля,че ще е по-добре да избягваме най посещаваните хижи като Рай, Добрила, Дерменка някак си там е прекалено пренаселено.
Не,че нещо хубави места са но аз лично ги посещавам само в късна есен и то пак са си кръчми.
Нека ходим из райони където не ходим толкова често сами. Rolling Eyes

Пет Яну 04, 2013 8:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Здравей Тишо и за много години.Идеята ти е страхотна, много се надявам да стане популярна сред колегите.Повече от ясно е,че не може да се угоди на всички и затова трябва повече хора да дадат своето мнение по въпроса,така по-лесно ще се намерят пресечните точки които да определят правилата.След като се избистри идеята всеки ще може да си прецени може ли да се включи или не.Мисля,че не трябва да се чака лятото,може да започнем от сега.Според мен трябва да се избират средни по дължина и трудност маршрути докато се поопознаем/в смисъл на възможности и предпочитания/.Най-вероятно за повечето участници събота и неделя ще са по-възможни като дни.Повечето от колегите може би ще са с личен транспорт,което ще наложи маршрутите да са кръгови.Това в по голяма степен се налага заради хората дошли от север,тъй като от там подхода към планината с обществен транспорт е много ограничен/наистина много/.Това на първо четене,като се понатрупат още мнения ще се включа пак.
Пет Яну 04, 2013 8:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.