ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Рила. Зима. Декември. 4 дни.
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Рила. Зима. Декември. 4 дни.
Автор Съобщение
bobi_bgd

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Здравей!
Радвам се да те чета на Бъдни вечер. Походил си добре, поздрави за което!
Хубаво е човек да погледа за празника любими гледки от любимо място. Калините - в моя случай Smile
Не се терзай за взетото решение - то е било доброто и правилното за момента, обстоятелствата и случая въобще.
Добре, че писа така експресно и че всичко е било наред(предвид местата и условията).
Благодарности и за съпортващите съфорумци. Държаха ни в течение.
Поздрави и хубав празник/ци!
Пон Дек 24, 2012 11:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Браво Иво, оцелял си Very Happy

Абе що не правиш тези многодневки по нормално зимно време - февруари-март примерно? Обикновено тогава снега е твърд, а и времето по-стабилно ...

Пон Дек 24, 2012 11:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Гунди

Местожителство: Стара Загора

Еее,найсе!Дочаках есето! Very Happy А,бе,Учителю,ти си влязъл в гъза на дявола и си излязъл,бе! Shocked Как не са те надушили вълчовците с всичките суджуци и сланини в тебе!Дааа,Силата е била с теб,Оби-уан! Old От есето ме побиха тръпки,но картинките са мноого красиви!Надявам се,че приключи със самоизтезанията за тази година! Very Happy

Пон Дек 24, 2012 11:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гунди

Местожителство: Стара Загора

dido написа:

Абе що не правиш тези многодневки по нормално зимно време - февруари-март примерно? Обикновено тогава снега е твърд, а и времето по-стабилно ...

Явно ще участвува в Сървайвър 5... Very Happy

Пон Дек 24, 2012 11:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Хубави гледки си е имало.
А за това Добро Поле, трябва да има и по-лесен начин, ама ще видим откъде ще излезе заека. Very Happy
Пон Дек 24, 2012 11:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
ПАВЕЛ

Всичко е добре, когато свършва добре Very Happy .....Няма как да давам акъл за места на които не съм ходил, но този баир дето ти се опря ме заинтригува много, и два часа го катеря виртуално с помощта на Домино и чичо Ърф Laughing . Та въпроса ми е нямаше ли чалъм вместо дере да хванеш някое ребро ? Имам впредвид това източно от Димчово дере , което излиза на в.Горна Кадийца ? Има на картата пътека, която следва ръба , и ако в последния участък се избегне подсичането на върха от запад, като че ли е възможно да стане безопасно ? Говоря само наизуст Confused ..........

Вто Дек 25, 2012 12:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
alexvan

Местожителство: България

Това куче с теб - бая зор е видяло - не затъваше ли?
После къде го остави?
Вто Дек 25, 2012 12:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Добре я разтъпка Рила-та.
Даже на 23-ти сабале ти ползвахме пъртината малко /до разклона за Мальовица - КЗМ източно от Върла/. Ние на 22-ри се качихме на Вазов по Зелени Рид.
Залеза в съботата около Вазов беше страхотен - http://www.youtube.com/watch?v=jXA9NoC6eUw
Croc

Вто Дек 25, 2012 12:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

Е браво! Все така! Ама все имай едно на ум!
Вто Дек 25, 2012 1:41 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
irina

Браво Clap
Вто Дек 25, 2012 2:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pagane

Мнение к Отговорете с цитат
Браво , Ивайло. замръзна ми кръвта във вените и като четях и като гледах красивите ,но явно от рискови позиции снимки .
един въпрос Rolling Eyes да не си сключил сделка с дявола Twisted Evil
Smile шегувам се ,но наистина се възхищавам !!!

Весела Коледа на всички колежки и колеги !
Вто Дек 25, 2012 3:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Между другото на мен в събота ми мина през ума да ти преложа като вариант да се прехвърлиш през Добро поле към Бодрост, от където да те вземем с колата. Така или иначе оставащото(след като си се върнал) е щяло да бъде най-тегавото. То и ние, хем от юг, най се измъчихме между 1900 и билото.
Ристо Туристо написа:
Залеза в съботата около Вазов беше страхотен - http://www.youtube.com/watch?v=jXA9NoC6eUw Croc

Ъ, мързелива работа! Трябаше да се качите на Отовица (или поне докъдето стигнето по билото) за случая.

Вто Дек 25, 2012 8:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
igurbev

ZCEZBPM написа:

Пусни го някъде трака с кратко описание на опасните моменти ако има такива де.
Някой слънчев и студен ден мисля да завърша започнатото че ми тъка.

Ще го пусна четвъртък - петък, като се прибера. Трябва да се има предвид обаче, че това си е лятна пътека и в последния участък, тъкмо преди да се излезе на Марков камък (или както се казваше) се подсичат няколко откровени улеи-лавинарници. Точно там ние кривнахме по едно ребро, та ни излезе душата в рохкавия сняг. За там трябва да се огледа и потърсят алтернативи.
Вто Дек 25, 2012 9:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dido

ZCEZBPM написа:

dido написа:

Декември, февруари или март Question -И трите дядо попе. Very Happy
Не ми се губеха последните няколко дни отпуска.
Нямаш ли идея накъде е продължението на този черен път.
На връщане видях едно отклонение . Върнах се по дългия маршрут дето бях чертал.
Машинката и тя се беше побъркала нещо.
Даваше ми минус -24 метра когато бях на около 1000м.

Не се вижда тоя черен път по Краварското дере. По ската над левия бряг на дерето сякаш има нещо като път. Дали е твоя - не знам, пусни един трак да видя къде си драпал ...

Аз принципно избягвам да ходя по дерета, предпочитам положителните форми на релефа - била/ридове. Там обикновено растителността е по-рядка. Това е нещо като съвет къде да не се буташ, особено зимата ... Very Happy Още нещо - не знам как ги правиш сметките, но през Краварското дере до х. Македония излиза същата дистанция както по Радовичка река, дори с 1 км повече. Предполагам, че от тоя "шорткът" заради лошия терен си вътре поне с 3-4 часа.

Вто Дек 25, 2012 2:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

А, гледай ти - върнал си се обратно Very Happy Това ми беше убягнало в разказа - модернистичния ти литературен стил на места е леко труден за следване Cool

Огледах разни карти.
Както излиза - такава пътека през Краварско дере за Добро поле на Цареввръшкото било и х. Македония би била доста стратегическа - и вероятно я има.

Означена е на "руските" топокарти и излиза, че ти си я следвал до горния път почти дословно. Интересно е, че си изкачил стръмния десен скат над Краварско дере на 100 метра южно от пътеката. Това очевидно е добре да се изследва лятото и да се нанесе в картата като алтернативен (и вероятно оптимален) подход от Рилския манастир за х. Македония.

Убеден съм, че има такава пътека. Добро поле вероятно е било лятно пасбище на с. Бистрица и със сигурност е било свързано с манастира и махалите западно от Цари връх (а и обърни внимание на името на дерето - Краварско Wink ).

Вто Дек 25, 2012 4:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.