ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Алпийски траверс 2012г.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Алпийски траверс 2012г.
Автор Съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Мнение Алпийски траверс 2012г. Отговорете с цитат
На 15.12.2012г. група от 9 човека от Русе и 2 от София осъществихме траверс на алпийската част на Стара планина с изходен пункт х.Плевен и крайна точка х. Амбарица.За този труден преход изказвам благодарност на организатора ТД Приста Русе и най-вече на водача Теодор, чиито опит помогна да стигнем живи и здрави до крайната цел. Групата беше малко голяма за начинанието,а и доста разнородна по опит,което се отрази на времето необходимо за изпълнение на плана/14ч./.Благодарни сме и на дядо Господ за хубавото време което направи възможно това приключение.Ето и малко снимки.
Групата напредва към Млечния чал/на преден план цветето на групата,всъщност единствената жена в нея/

Водача Теодор е вперил поглед напред към върха.

Последен поглед на изток към в.Ботев и тръгваме към Жълтец.

Напред към траверса.

Вятъра е ваятел на всевъзможни форми.

На Жълтец сме,връщане назад няма.Целия алпийски траверс е пред нас.Красота!!!

Костенурката, Кръсците и Купена ни приветстват.

Ето ме и мен /с червеното яке/на фона на Купена.

Поредното препятствие.

По ръба.

Някой го преодоляват и така.

Едно от най-притеснителните за мен места.Спуснахме се от лявата страна по почти отвесен снежен улей/около 25-30м. се спуснахме, а самия улей е около 300-400м./само с пикела и на върховете на котките.

Поглед назад към изминатата част от траверса.

Чакани още доста път,а и времето взе да напредва, затова тук прибирам апарата и се съсредоточавам в прехода.На Голям Купен бяхме в 17ч.След това стана тъмно и затова следващата снимка е вече в хижата.

Тук е само част от групата и разбира се бай Дончо,а и елхата която е спретнал и много настояваше да покажем в интернет.

На другия ден слязохме към Черни Осъм от където ни взеха колите.Приключението за върши в една механа в Троян,където поляхме с "чай" успешния край.

Последната промяна е направена от НИКОЛАЙ Т. на Чет Дек 20, 2012 12:54 pm; мнението е било променяно общо 4 пъти
Сря Дек 19, 2012 8:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Мнение Re: Апийски траверс 2012г. Отговорете с цитат
НИКОЛАЙ Т. написа:
Ето и малко снимки.

Е по-малко снимки от това няма накъде Very Happy ................

Сря Дек 19, 2012 8:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
НИКОЛАЙ Т.

Мнение Отговорете с цитат
Павле до скоро нещо не вдявах как се качват снимки тук и затова пробвах с първата.Много бързо си ме хванал. Very Happy
Сря Дек 19, 2012 9:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

НИКОЛАЙ Т. написа:
Едно от най-притеснителните за мен места.Спуснахме се от лявата страна по почти отвесен снежен улей/около 25-30м. се спуснахме, а самия улей е около 300-400м./само с пикела и на върховете на котките.

От лявата ли? От юг? Rolling Eyes
Сещам се за едно такова място там, но то е от север.

п.с. Вденах, ляво на снимката - север Smile

Доста е гадничко това място!
Чет Дек 20, 2012 1:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
НИКОЛАЙ Т.

Gamina точно така е от ляво на снимката,което е от север. Very Happy
Чет Дек 20, 2012 2:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Аз да ви поздравя за смелия преход. И пак да го минете, и да сте живи и здрави! Smile
Чет Дек 20, 2012 2:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

НИКОЛАЙ Т. написа:
Gamina точно така е от ляво на снимката,което е от север. Very Happy

Тегаво е... но като има сняг се минава. Опитите ми по разтопен сняг и оголена трева за малко да приключат трагично. Аз стигнах до извода, че нагоре е по-лесно там /ако се подвхане от запад на изток траверса/ Rolling Eyes

това, нали:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/487726_3329222476718_21981480_n.jpg

Последната промяна е направена от Gamina на Чет Дек 20, 2012 7:30 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Дек 20, 2012 3:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
НИКОЛАЙ Т.

Не съм съвсем сигурен но май е това.Проблема беше,че снега не беше подходящ за катерене.Отгоре имаше тънка кора която се отделяше на дъски,а отдолу беше като пудра и трябваше на всяка крачка да ритаме докато стигнем до тревата за да се закачим. Very Happy
Чет Дек 20, 2012 4:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Благодаря Пламен К. пожелавам ти и ти да го минеш.Мартин няма да ти откаже,има мерак.А на лято с Никсана сме планували да те посетим на вилата след някои поход. Very Happy
Чет Дек 20, 2012 4:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Браво! Щом сте се прибрали, всичко е наред.

Чет Дек 20, 2012 6:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Plamen К

Местожителство: Казанлък

НИКОЛАЙ Т. написа:
Благодаря Пламен К. пожелавам ти и ти да го минеш.Мартин няма да ти откаже,има мерак.А на лято с Никсана сме планували да те посетим на вилата след някои поход. Very Happy

Ракията отлежава на спокойствие...
Чет Дек 20, 2012 6:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

НИКОЛАЙ Т. написа:

Айде и мене да ме вземете(и на Купена, и на вилата) Very Happy само дето трябва да се въоръжа с пикел и (което е по-трудното)да се науча да ползвам"нея тесла" Sad ...не върви ли с упътване за експлоатация?? Rolling Eyes
п.п.Поздравления за траверса ии-РЕСПЕКТ!
Чет Дек 20, 2012 7:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

fena73 написа:
само дето трябва да се въоръжа с пикел и (което е по-трудното)да се науча да ползвам"нея тесла" Sad ...не върви ли с упътване за експлоатация?? Rolling Eyes

След като аз не успях да си пробия главата при първите опити с пикел (а аз си нанасям поражения и с картофобелачки, докато ги мия), значи всеки може Laughing
Чет Дек 20, 2012 8:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Mariana1000

Местожителство: София

С пикела като с всичко хубаво лесно се свиква, даже ако те е страх от високото като мен, после няма ад искаш да го пуснеш Laughing

Много хубав преход и хубави снимки, благородно завиждам на хората, които могат да направят такова нещо Smile

Чет Дек 20, 2012 9:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Благодаря Яница,аз пък искам да направя КЕ но едва ли ще намеря толкова свободно време/а заради снимането на мен ще ми трябва наистина много време/.

fena73 аз като купих моя PETZL наистина имаше книжка с инструкции и снимки как да се използва.
Чет Дек 20, 2012 9:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.