Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
До Тодорка и Вихрен в един ден…
Предисловие: 28.09.12г.:
Отдавна се знаеше, че 29.09.12г. /събота/ е определен за работен ден, като трябваше да се отработва 07.09.12г. Така, че аз не кроях никакви планове за два дни, а по скоро само за неделния ден. Но в 17.50 часа разбрах, че ако нямам нещо спешно, мога и да не ходя на работа в събота, и веднага се обадих на Дидо… Оказа се, че има едно място за мен в неговата кола.
1 ден: 29.09.12г.:
Тръгнахме от София в 09.30 часа, като срещата бе в 08.30 часа на ОМВ до метростанция Г. М. Димитров. Ние с Илия /БОШУЛЕЦА/ бяхме навреме. После дойде Дидо, като каза, че Велин ще закъснее…
Минахме през пазара в Банско и продължихме до къмпинг Бъндерица, като заседнахме в кръчмата. След доволно ядене и пиене /предимно бира/, Дидо и Илия отидоха да оставят колата на Тодорова орница, понеже такъв ни бе плана за утрешния ден. А ние с Велин продължихме да консумираме - аз бира, а той - ракия… И така до 16.00 часа… Събрахме се всички и положихме неимоверни усилия да тръгнем.
Залезът ни хвана в крачка /до Малка Тодорка/, така, че му се наслаждавахме докато не залезе.
2 ден: 30.09.12г.:
Събудих се в 07.10 часа, обадих се на Дидо /искаше да го изчакам 15 мин., но щях да изпусна изгрева/ и в 07.15 часа бях „захапал” склона на Средна Тодорка. След 15 мин. там ме завари изгрева…
на преден план - езерата Тодорини очи
В 07.45 часа бях на Средна Тодорка, а в 08.10 на Голяма Тодорка.
на връх Тодорка
В 08.50 часа бях при езерата, когато Дидо и Илия тръгваха към Тодориния връх. Времето доста щеше да напредне, ако ги чакам и затова казах на Дидо, че ще ходя да качвам Вихрен по Джамджиевия ръб… Уговорихме се да се чуем по телефона, когато стигна до Бъндерица.
Долно Тодорово езеро и вр. Тодорка
Горно Тодорово езеро и вр. Тодорка
За 0.50 часа стигнах до Жабешкото езеро.
Жабешкото езеро и Муратов връх
вр. Хвойнати, вр. Вихрен
Джамджиевия ръб на Вихрен
На хижа Вихрен си оставих всичкия багаж, като си взех полара и една бира за върха… Както обикновено за около един час бях на Джамджиевия ръб.
от тук започва катеренето
тук малко се слиза и пак трябва да се катери
поглед назад
поглед напред
поглед назад
и отново поглед назад
на преден план - вр. Тодорка /бях там преди около 6 часа.../
връх Кутело
връх Вихрен и част от карстовото било
на връх Вихрен
На върха имаше две жени, които казаха, че са с кола и могат да ме свалят до разклона за хижа Демяница. Аз им благодарих и им казах, че ако трябва да избирам ще предпочета да уважа кръчмата на Бъндерица и после 7 км пеша пред возенето с кола, но без кръчма…
Но който си има късмет…Тъкмо привършвах яденето и пиенето на бира и се появиха двете жени, и още една, която ги е чакала на хижа Вихрен. Така, че имаше и кръчма, имаше и превоз до разклона за хижа Демяница.
След половин час се появиха и другите. Натоварихме се в колата и отпрашихме за София.
Всичко е много хубаво, само че там на снимките е лято а тук и сега е зима.
Не че имам нещо против сезона, но при зимни условия ми се вижда невъзможно да се вземе прехода в един ден /разбира се без лифтовете /
Вто Дек 18, 2012 8:25 pm
dido
NikTod написа:
Не че имам нещо против сезона, но при зимни условия ми се вижда невъзможно да се вземе прехода в един ден /разбира се без лифтовете /
А, кой преход това ?
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Дек 18, 2012 8:44 pm
NikTod
dido написа:
NikTod написа:
А, кой преход това ?
Бънд. поляна - в. Тодорка - в. Вихрен и обратно
Вто Дек 18, 2012 8:48 pm
dido
А, да, зимата е зор това.
Но - Вальо го завъртя за 2 дена описаното ходене, с преспиване на Тодорини езера.
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Дек 18, 2012 8:59 pm
NikTod
Всъщност от Тодорини езера му се явява атаката на двата върха за деня. Да не забравя и кръчмата на бънд. поляна
Вто Дек 18, 2012 9:38 pm
Emil
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети