ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
До Тодорка и Вихрен в един ден…

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
До Тодорка и Вихрен в един ден…
Автор Съобщение
Valio

Местожителство: София, Враца

Мнение До Тодорка и Вихрен в един ден… Отговорете с цитат
Предисловие: 28.09.12г.:
Отдавна се знаеше, че 29.09.12г. /събота/ е определен за работен ден, като трябваше да се отработва 07.09.12г. Така, че аз не кроях никакви планове за два дни, а по скоро само за неделния ден. Но в 17.50 часа разбрах, че ако нямам нещо спешно, мога и да не ходя на работа в събота, и веднага се обадих на Дидо… Оказа се, че има едно място за мен в неговата кола.

1 ден: 29.09.12г.:
Тръгнахме от София в 09.30 часа, като срещата бе в 08.30 часа на ОМВ до метростанция Г. М. Димитров. Ние с Илия /БОШУЛЕЦА/ бяхме навреме. После дойде Дидо, като каза, че Велин ще закъснее…
Минахме през пазара в Банско и продължихме до къмпинг Бъндерица, като заседнахме в кръчмата. След доволно ядене и пиене /предимно бира/, Дидо и Илия отидоха да оставят колата на Тодорова орница, понеже такъв ни бе плана за утрешния ден. А ние с Велин продължихме да консумираме - аз бира, а той - ракия… И така до 16.00 часа… Събрахме се всички и положихме неимоверни усилия да тръгнем.
Залезът ни хвана в крачка /до Малка Тодорка/, така, че му се наслаждавахме докато не залезе.

2 ден: 30.09.12г.:
Събудих се в 07.10 часа, обадих се на Дидо /искаше да го изчакам 15 мин., но щях да изпусна изгрева/ и в 07.15 часа бях „захапал” склона на Средна Тодорка. След 15 мин. там ме завари изгрева…

на преден план - езерата Тодорини очи

В 07.45 часа бях на Средна Тодорка, а в 08.10 на Голяма Тодорка.

на връх Тодорка

В 08.50 часа бях при езерата, когато Дидо и Илия тръгваха към Тодориния връх. Времето доста щеше да напредне, ако ги чакам и затова казах на Дидо, че ще ходя да качвам Вихрен по Джамджиевия ръб… Уговорихме се да се чуем по телефона, когато стигна до Бъндерица.

Долно Тодорово езеро и вр. Тодорка

Горно Тодорово езеро и вр. Тодорка

За 0.50 часа стигнах до Жабешкото езеро.

Жабешкото езеро и Муратов връх

вр. Хвойнати, вр. Вихрен

Джамджиевия ръб на Вихрен

На хижа Вихрен си оставих всичкия багаж, като си взех полара и една бира за върха… Както обикновено за около един час бях на Джамджиевия ръб.

от тук започва катеренето

тук малко се слиза и пак трябва да се катери

поглед назад

поглед напред

поглед назад

и отново поглед назад

на преден план - вр. Тодорка /бях там преди около 6 часа.../

връх Кутело

връх Вихрен и част от карстовото било

на връх Вихрен

На върха имаше две жени, които казаха, че са с кола и могат да ме свалят до разклона за хижа Демяница. Аз им благодарих и им казах, че ако трябва да избирам ще предпочета да уважа кръчмата на Бъндерица и после 7 км пеша пред возенето с кола, но без кръчма…
Но който си има късмет…Тъкмо привършвах яденето и пиенето на бира и се появиха двете жени, и още една, която ги е чакала на хижа Вихрен. Така, че имаше и кръчма, имаше и превоз до разклона за хижа Демяница.
След половин час се появиха и другите. Натоварихме се в колата и отпрашихме за София.

Всички снимки:
Пон Дек 17, 2012 7:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

Мнение Отговорете с цитат
Всичко е много хубаво, само че там на снимките е лято а тук и сега е зима.
Не че имам нещо против сезона, но при зимни условия ми се вижда невъзможно да се вземе прехода в един ден /разбира се без лифтовете Smile /
Вто Дек 18, 2012 8:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

NikTod написа:
Не че имам нещо против сезона, но при зимни условия ми се вижда невъзможно да се вземе прехода в един ден /разбира се без лифтовете Smile /

А, кой преход това ?

Вто Дек 18, 2012 8:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
NikTod

dido написа:
NikTod написа:

А, кой преход това ?

Бънд. поляна - в. Тодорка - в. Вихрен и обратно
Вто Дек 18, 2012 8:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

А, да, зимата е зор това.
Но - Вальо го завъртя за 2 дена описаното ходене, с преспиване на Тодорини езера.

Вто Дек 18, 2012 8:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
NikTod

Всъщност от Тодорини езера му се явява атаката на двата върха за деня. Да не забравя и кръчмата на бънд. поляна Smile
Вто Дек 18, 2012 9:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Хубаво кръгче наистина. Very Happy
Вто Дек 18, 2012 10:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.