ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Дяволското обятие на Балкана, хижа Тъжа

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Дяволското обятие на Балкана, хижа Тъжа
Автор Съобщение
martin555

Местожителство: Русе

Мнение Дяволското обятие на Балкана, хижа Тъжа Отговорете с цитат

По интересно 'Оранжево време' се занесохме, да отпием за отминалите студенски времена. Планината се позабавлява с нас, ние пък му дръпнахме подобаваща борба и така. Един зимен преход в дяволското обятие на Балкана! За хижа Тъжа, гостоприемните ХИЖАРИ и непокорния нрав на Балкана. Феерия от мразовита, зимна и неподправена, девствена красота Smile

Разказче, цък Wink
http://martinpetrov555.blogspot.com/2012/12/blog-post_9.html

Пон Дек 10, 2012 12:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Todor

Мнение Отговорете с цитат
Много ми е познато и ми е на сърце всичко това...
И ние сме имали декемврийско преживяване с южен циклон по тези места. Тогава обаче идвахме от юг и на Смесите попаднахме в центрофуга.... Само факта, че познавам местността като дланта си ми помогна да намеря подслон до барбекюто на МВР станцията. После нов опит да тръгнем към Тъжа ... стигнахме до вилата на 200-300 метра от там и се върнахме за общо 1 час през преспи до гърди и вятър, който успя да набие джоба на раницата ми със сняг през 1 см. отвор.
Пон Дек 10, 2012 9:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
shantararam

Здравей приятелю,
поздрави от палаткуващите Smile

Пон Дек 10, 2012 10:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Вземам си думите назад в моя пътепис че Мартин не би извлякал кадри от 8 декември!Хвала!
Respect Замалко да се засечем значи на Тъжа...ама не посмях да продължа...
От къде излязохте вие-от юг или от север???
Пон Дек 10, 2012 10:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gollum

Местожителство: Видин

Здрав екшън!

Има ли сняг за снегоходки,че в четвъртък се качвам за 4 дни?
Пон Дек 10, 2012 11:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Да взема по скоро дати намера някаква работа че ти не се спря бе човек ошета всичко в нашият балкан за две седмици .
Пон Дек 10, 2012 12:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martin555

shantararam написа:
Здравей приятелю,
поздрави от палаткуващите Smile

Евала, Приятел, направо ми скри шапката Smile)))) Много здраве ти желая и умната Smile!
Не ви видях, къде сте разпънали палатката, къде се бяхте закопали?!? Smile

Пон Дек 10, 2012 2:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
martin555

Gollum написа:
Здрав екшън!

Има ли сняг за снегоходки,че в четвъртък се качвам за 4 дни?

Да не се изхвърлям напразно, но май си е за снегоходки. На места е здраво навято, затъва се, другъде пък е умерено до 10-20см, различно е! В ниското пък почти няма!

Пон Дек 10, 2012 2:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
martin555

fena73 написа:
Вземам си думите назад в моя пътепис че Мартин не би извлякал кадри от 8 декември!Хвала!

От Острец - севера е сила Smile.Стативи даже бях помъкнал, fena73, хахах, но пак си прелитах по билото. Бях като пилот в джибрена абстиненция. Трудно извадих първия кадър, даже Румбата ме нахока, дето му правя вътре сняг, прав е човека, Господ здраве да му дава, посрещна ни като приятели!!! За бобената чорбица....... ммм, трябва да се опита пак!

Пон Дек 10, 2012 2:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
shantararam

Ние разпънахме под една скала точно на 20 метра от хижата, посока реката. Беше доста силно преживяване, с тези пориви на вятъра и снегът който се изсипа.

Сутринта след като се събудихме, положението изглеждаше така Smile А вътре си спахме комфортно и уютно.

А това е и процеса по изравяне на палатката

Пон Дек 10, 2012 4:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
martin555

shantararam написа:
Ние разпънахме под една скала точно на 20 метра от хижата, посока реката. Беше доста силно преживяване, с тези пориви на вятъра и снегът който се изсипа.

Сутринта след като се събудихме, положението изглеждаше така Smile А вътре си спахме комфортно и уютно.

Чувалите? С какви показатели бяха? Idea

Пон Дек 10, 2012 6:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
shantararam

Единия е комфорт -7 екстрем -27, другия мисля че е подобен, но екстрема му е -15. Хубавото на тази палатка е, че вътрешния слой е от плътен материал, който задържа топлината, и беше сравнително топло. Аз спах без дрехи (до към 4:00), но сутринта снега затрупа вентилацията и се появи стабилен конденз, който ме накара да нахлузя термобельото Smile

Пон Дек 10, 2012 6:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Plamen К

Местожителство: Казанлък

martin555 написа:
fena73 написа:

От Острец - севера е сила Smile.Стативи даже бях помъкнал, fena73, хахах, но пак си прелитах по билото. Бях като пилот в джибрена абстиненция. Трудно извадих първия кадър, даже Румбата ме нахока, дето му правя вътре сняг, прав е човека, Господ здраве да му дава, посрещна ни като приятели!!! За бобената чорбица....... ммм, трябва да се опита пак!

Хубав студентски празник! Поздравления за куража и снимките!
Пон Дек 10, 2012 7:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dido_

Поздравления и искрени възхищения към палаткуващите сърце си трябва за подобно начинание

Пон Дек 10, 2012 8:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Добре е че "лудите"не свършват!Да са живи и здрави! Very Happy
Вто Дек 11, 2012 9:35 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.