ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Към вр. Ботев.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Към вр. Ботев.
Автор Съобщение
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

Мнение Отговорете с цитат
Аз да кажа ДА! Имаш ли физическата подготовка, желанието и следиш ли си химичния баланс! Последното е най-важно! Има ли желание, има и начин!
Чет Дек 06, 2012 2:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Малко е относително. Според мен може, но лятото и при положение, че не се губи и не се движи, като охлюв.
От Паниците до Рай са около 3-3,5 часа и още 2-2,5 до Ботев по тарзанова пътека. Щом ще ходите до Пръскалото ще се замотате още час, час и половина с някой чай в хижата. Станаха 6-7 ч. Остава обаче въпроса къде ще спите, като имате два варианта. Най-лесният на заслон Ботев, на 30-на мин от въха или обратно в Рай.
Да не се изсилите сега да ходите. Very Happy
Чет Дек 06, 2012 2:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
sergey_v

Местожителство: София

didogen написа:
Аз да кажа ДА! Имаш ли физическата подготовка, желанието и следиш ли си химичния баланс! Последното е най-важно! Има ли желание, има и начин!

Поясни моля за химичния баланс.
Чет Дек 06, 2012 2:35 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

Iv40 написа:

Кажете според вас възможно ли е човек, с минимален опит в планината да изкачи Ботев, от Паниците за 1 ден? Говорим за отиване и връщане. Включваме и Райското пръскало в сметките, че да е по-интересно.

А какво означава минимален опит?
Аз съм с малък опит в планината и за мен не е възможно.
По-важното е дали сте издръжливи, там пътеката е добра и няма да се загубите. Виждам, че в профила ти пише София, така че лесно можеш да провериш - качваш се до Черни връх, слизаш, умножаваш го по две и сам ще си отговориш на въпроса Smile
Аз пък друго бих те попитала - защо ти е да правиш 14-15 часов преход (Емил ти е сметнал, че само в едната посока ще е 7 часа, а искате и Райското пръскало, да не говорим, че на върха отива не по-малко от половин час за чай и снимки)? Там поне има две възможности за спане в хижа, ако не искате да носите палатки.
Отделете си два дни и няма да съжалявате. Smile

Чет Дек 06, 2012 1:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Тъй като съм обикалял доста в Стара планина ще кажа следното.Възможно е лятото да се направи за един ден,но не си струва.Така целия преход ще премине в бързане и надпревара с времето и няма да имате възможност да се огледате и да се насладите на красотите на планината.Затова според мен еднодневните преходи са оправдани само ако живееш съвсем на близо и правиш преходи до 10-12 ч.Всичко друго си е едно безмислено тичане по пътеките/освен ако не гониш някакво постижение/. Very Happy
Чет Дек 06, 2012 2:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

[quote="НИКОЛАЙ Т."Затова според мен еднодневните преходи са оправдани само ако живееш съвсем на близо и правиш преходи до 10-12 ч.
Тук си обсолютно прав.Човек трябва да се разтовари, а не да се на товари така че да не помисли друг пьт за Планина Razz .
Чет Дек 06, 2012 3:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Къде ти е трябвал GPS?
То си е бетер магистрала там, че даже и посред нощ сме го качвали Паниците - Рай без никакви колебания за пътя (след като с колата загубихме първо Паниците, но това не се брои) Rolling Eyes
Чет Дек 06, 2012 4:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
НИКОЛАЙ Т.

Gamina така е ако го качваш от Паниците,от бивак Бяла река не е точно така и особено на връщане.Един път така се бях разсеял,че не можах да намеря от къде се влиза в гората и се наложи да цепя направо надолу докато пресека някъде пътеката.От Бяла река до съединяването с пътеката от Паниците маркировката не е добра и трябва да се внимава. Very Happy
Чет Дек 06, 2012 5:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

НИКОЛАЙ Т. написа:
Gamina така е ако го качваш от Паниците,от бивак Бяла река не е точно така и особено на връщане.Един път така се бях разсеял,че не можах да намеря от къде се влиза в гората и се наложи да цепя направо надолу докато пресека някъде пътеката.От Бяла река до съединяването с пътеката от Паниците маркировката не е добра и трябва да се внимава. Very Happy

Да де, нали за Паниците идеше реч?
Иво, другия път тръгни от долу нагоре, няма да ти трябва GPS-a Smile

Иначе да, може.. но кому е нужно Laughing
И вярно, да не тръгнете сега към Ботев по Тарзановата. Не че не може, може, ама трябват котки, пикел и почти пълна липса на инстинкт за самосъхранение...
Чет Дек 06, 2012 5:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Знаете ли за какво една двойка мьж и жена не правят секс на обществено място? Oops Затова че всички минавщи им дават акьл как да го направят най-добре Idea .
С една дума колега :
Ако си трьгнал да правиш мазохистичен преход, да става за един ден.Но е пребивалка за всеки дрьзнал да го направи.
Ако нямаш основателна причина ,не го прави!Това е моя сьвет.Сега ще наскачат от това мое мнение много хора но това е моят сьвет.Ти сам си направи изводи за се беси от всички мнения до момента! Idea
Чет Дек 06, 2012 10:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Местожителство: софия

Iv40 написа:
Здравейте, сродни по душа хора Smile

Кажете според вас възможно ли е човек, с минимален опит в планината да изкачи Ботев, от Паниците за 1 ден? Говорим за отиване и връщане. Включваме и Райското пръскало в сметките, че да е по-интересно.

По-здрави

Като фен на еднодневните мазохизми бих ти препоръчал да поизмъчиш някое превозно средство от Паниците до там, където пътят се превръща в пътека и влиза в буковата гора, и от там газ през "Рай", Пръскалото, Ботев и обратно. Спестяваш 5-7 часа неатрактивно трамбоване.
Пет Дек 07, 2012 12:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

tzezko не мога да се съглася с теб.Ако се направи това което казваш може да се спестят най-много 4ч/в двете посоки общо/.То ако така се ходи по-добре качвай един мотор и по пътя до Ботев стигаш за нула време.За мен обаче това не е туризъм.Според мен въпроса не е в това да стигнеш максимално бързо от точка А до точка Б а какво ще видиш,какво ще почувстваш и изпиташ от този преход.Поне според мен е така.Aз не харесвам еднодневните преходи за щото така се губи много от чара на туризма.Друго си е след дълъг преход да стигнеш до топла хижичка,да седнеш да починеш с топъл чай в ръка,след това да седнеш на маса с приятели,да се чукнете с върла ракийка ,да я притикате със салатка и мезе,да слушате как пукат дървата в камината.Всичко това прави ходенето в планината някак си по пълноценно и завършено.Ха наздраве,че се поувлякох. Наздраве! Very Happy
Пет Дек 07, 2012 4:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

НИКОЛАЙ Т. написа:
tzezko не мога да се съглася с теб.Ако се направи това което казваш може да се спестят най-много 4ч/в двете посоки общо/.То ако така се ходи по-добре качвай един мотор и по пътя до Ботев стигаш за нула време.За мен обаче това не е туризъм.Според мен въпроса не е в това да стигнеш максимално бързо от точка А до точка Б а какво ще видиш,какво ще почувстваш и изпиташ от този преход.Поне според мен е така.Aз не харесвам еднодневните преходи за щото така се губи много от чара на туризма.Друго си е след дълъг преход да стигнеш до топла хижичка,да седнеш да починеш с топъл чай в ръка,след това да седнеш на маса с приятели,да се чукнете с върла ракийка ,да я притикате със салатка и мезе,да слушате как пукат дървата в камината.Всичко това прави ходенето в планината някак си по пълноценно и завършено.Ха наздраве,че се поувлякох. Наздраве! Very Happy
I
И аз съм на воето мнение. Друго си е да изкараш една вечер горе.
Наздраве!!!

Балкана символ на цял полуостров
Пет Дек 07, 2012 5:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
divaka

Местожителство: Пловдив

Пак съветвате човека без да го познавате! Дали Кенениса Бекеле ще се кефи на 5 км. за 25 мин?
А за мене вече е много добре! Laughing Laughing Laughing
Това лято пред мен трима младежи го направиха под 11 часа като на отиване минаха през Маринка. Very Happy Very Happy Idea

Съб Дек 08, 2012 7:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peca

Местожителство: Пловдив

НИКОЛАЙ Т. написа:

Това е истината Exclamation

Съб Дек 08, 2012 7:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Следваща
Страница 10 от 14

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.