Автор |
Съобщение |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Верно,Ванка, че времето хич не е ПУТходящо ама май е по-добрия вариант от Белмекен...поне е по-близо.Абе ше се чешем по главите още 2 дена...
|
|
|
Сря Дек 05, 2012 10:54 am |
|
|
nicksn
|
|
|
|
|
Пусни и третата във фотофорума. |
Ще взема да я пусна
|
|
|
Сря Дек 05, 2012 11:17 am |
|
|
nicksn
|
|
|
|
|
Аз имам почти същата снимка със сянката на върха. Но целта на снимката беше връх Марагидик. Да попитам, намерихте ли в заслона домбаски въглища? Питам от любопитство. Като случиш на време там е по красиво от Ботев и от в пъти. Хубави снимки. |
Да, имаше един чувал с въглища.
|
|
|
Сря Дек 05, 2012 11:18 am |
|
|
nicksn
|
|
|
|
|
Невероятни снимки!
На въпроса на didogen да отговоря с инфо отпреди месец-въглищата си бяха там и даже използвахме няколко бучки
А аз да питам-прозорчето сложено ли е-вътрешното с дървената рамка,че бяха го пратили по полицаите??И как е вратата-добре ли е монтирана,ще може ли да се ползва зимата каквато беше първоначалната идея??
Абе що не зема да намина тоя викенд че да се уверя сам... |
Всичко в заслона е ток!!! Вратата се отваря на две части и няма как да замръзне цялата. Прозорецът е на мястото си, а другият, който е към Малък Кадемлия е направен като авариен. Горе има дърва, въглища и здрава брадва .
|
|
|
Сря Дек 05, 2012 11:24 am |
|
|
Green 65
Регистриран на: 10 Окт 2010 Мнения: 89 Местожителство: Стара Загора |
|
|
|
Благодарение на Митко Жечев от Стара Загора и още хора, които помогнаха това е факт от няма и месец време..дано туристите са доволни приспивайки на 2276 метра!
|
|
|
Сря Дек 05, 2012 9:26 pm |
|
|
peca
|
|
|
Хубаво ходене сте му ударили, и отлично сте го запечатали.
Поздрави!
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Сря Дек 05, 2012 9:39 pm |
|
|
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
Хубаво ходене с моя приятел и адаш nicksn в последния есенен уикенд на тази година.Ето няколко снимки и от мен за допълнение.
Ето ни и нас на тръгване.
Това е от миналата зима.
И една на заслона от вътре показваща как всички посетители трябва да го оставят след като си тръгнат.
Благодарим на хората от дружество Сърнена гора за хубавия заслон и подобренията, които са направили това лято.От тук нататък задължение е на всички, които го посещават да го пазят и да го оставят във вид, какъвто искат да го заварят.Заслона има нужда от свещи,захар,кибрит затова моля, който има възможност нека да качи.Преди да напуснем почистихме, нацепихме тънки разпалки,средни разпалки,дърва за горене и вкарахме цели да съхнат.Моля всички, които го посещават да го оставят по същия начин защото е много гадно след дълъг зимен преход да достигнеш до него премръзнал и мокър и да се налага да внасяш мокри дърва да ги цепиш и да палиш с тях огън.
|
|
|
Сря Дек 05, 2012 9:54 pm |
|
|
peca
|
|
|
Заслона наистина е хубав, дано да си го опазим.
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс |
|
|
Сря Дек 05, 2012 10:24 pm |
|
|
joropc
|
|
|
|
А врата на заслона оправена ли е? В смисъл, разделена ли е на два, защото като навее и замръзне зимъска, трудно може да влезеш вътре без шансов инструмент.
|
|
|
Сря Дек 05, 2012 10:49 pm |
|
|
peca
|
|
|
[/quote]Всичко в заслона е ток!!! Вратата се отваря на две части и няма как да замръзне цялата. Прозорецът е на мястото си, а другият, който е към Малък Кадемлия е направен като авариен. Горе има дърва, въглища и здрава брадва .[/quote]
|
|
Сря Дек 05, 2012 11:00 pm |
|
|
joropc
|
|
|
Сря Дек 05, 2012 11:02 pm |
|
|
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
Може да си навлека яростта на съфорумци, но ме провокира мнението на Ники Т. От сега да подчертая, че не съм планинар. Но Ники вместо да просиш, не можа ли ти да изкараш един кибрит, при положение, че винаги има нужда от нещо. Дори и кибрит. Ето един пътепис, е недовършен е. От един омразен от вас форум. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=154721 Даже лятото планувам с познат от същия форум да изкараме няколко неща до заслона. Открит съм за въпроси, относно всичко. Демек защо съм в онзи форум,защо ги защитавам, защо съм остро настроен към пешаците и т.н. Не опорочавайте единия от форумите в които влизам с удоволствие. Приготвил съм казанче за печката на заслона и ако някой иска да го изнесе преди лятото, може да ми се обади на 0899874312. Няма да споменавам ние как заварихме печката, което е показателно за културата на хората които са я ползвали последно.
|
|
|
Сря Дек 05, 2012 11:59 pm |
|
|
Emil
|
|
|
didogen, малко не схванах мотивацията ти за последното ти изказване. Какво те издразни колегата, че така остро реагираш? Ако обичаш повече колите, няма лошо. Аз също ги обичам, но на определените за това места. А планината си е планина. Тези където ходят пеш из планините им викат планинари. Честно но не схванах от какво се палиш. Нали не очакваш всички да мислят и виждат нещата, като теб? Все пак хората са различни, макар и доста еднакваи.
|
|
|
Чет Дек 06, 2012 12:26 am |
|
|
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
Емо паля се на крайности, какво значи един кибрит. Аз не съм планинар, във всичките му варианти, но успях да убедя човек, който да ми даде джипа си, да го троша и да направим нещо за заслона. А вярвай ми, ти не би ми дал да направя едно кръгче на две кръщовища. Ако трябва ще изброя персонално какво направих за заслона и какви са ми лановете. Няма значение начина по който ще го направя. Идеята е, че се плюе по офроудърите, като се взема предвид най-ниското ниво на представителство. А да кажа, че планинарите не спазват неписаното правило, че всеки трябва да помогне на друг в нужда, а че всички са му задължени в нужда. Това е моето наблюдение. Нога да ти меля на главата още много, но нека да не ръмжим какво трябва да се прави, а да правим каквото можем ние за природата , не само за планината. И да няма да променим нищо, но ще забавим това което идва.
|
|
|
Чет Дек 06, 2012 12:44 am |
|
|
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
didogen аз за разлика от теб съм планинар и съм от така недолюбваните от теб пешаци, което мисля е по-добре от престъпниците, които унищожават планините ни с мотори,атевета и джипове карайки ги на забранени за това места,като паркове,резервати,местообиталища и др.За твое сведение винаги, когато сме ходили на заслона сме носили по нещо,но просто няма как да занесеш всичко евентуално необходимо/все пак сме пешаци и всичко носим на гръб/.Освен това ако няма такива постове, които да указват какво липсва в заслона от някои неща ще има по повече, а от други няма да има изобщо/както например -има 2кг.сол но няма и една лъжица захар/. На последно място искам да ти кажа,че това не е просия тъй като не искам нищо за себе си/аз в близките няколко месеца едва ли ще отида отново там/това е молба за да е по- удобно на колегите, които ще посетят заслона след нас.
|
|
|
Чет Дек 06, 2012 1:00 am |
|
|
|