Автор |
Съобщение |
mjjmiro
|
|
|
Чет Сеп 22, 2011 12:49 am |
|
|
igurbev
|
Re: 62s |
|
Да, аз го купих от там, с някакъв код за отстъпка ми излезе малко под 700 заедно с калъфа.
|
|
|
Пон Сеп 26, 2011 2:27 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Не е толкова лоша тази машинка. Липсва и слот за microSD карта (разполагаш само с вградените 24 мб памет за качване на карти). Приемникът е от високочувствителния тип. Няма сензори - компас и барометричен алтиметър. Последното е доста ценно.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Сеп 26, 2011 8:48 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Не е толкова лоша тази машинка. Липсва и слот за microSD карта (разполагаш само с вградените 24 мб памет за качване на карти). Приемникът е от високочувствителния тип. Няма сензори - компас и барометричен алтиметър. Последното е доста ценно. |
Не разбирам!? 24 мб е прекалено малко. Осен другите недостатъци, цветния дисплей не виждам защо трябва да се смята за предимство(живот на батерията - до 14 часа). Според мен не става.
|
|
|
Пон Сеп 26, 2011 9:14 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Все пак мога ли да кача само карта на една планина или част от маршрутите в нея ако разбира се има отделни карти на планини които са с по голям от 24 мб размер. За батериите решението ми е лесно. Ще си нося резервен комплект батерии |
Принципно можеш, но в повечето случаи това не е решение. Представи си, че смяташ да предприемеш по-дълго пътуване, включващо повече от една планина. Също така ГПС-а е страшно полезен не само в планината. Ако смяташ да пътуваш например в чужбина, с или без кола, тогава ще ти трябват не мегабайти, а гигабайти за да си подготвен достатъчно добре. Батериите също са сериозен проблем - не върви да си носиш по 2 батерии за всеки от дните в следващите две седмици.
|
|
|
Пон Сеп 26, 2011 9:47 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Speedy май има такъв, питай го за директни впечатления ...
|
|
Пон Сеп 26, 2011 10:25 pm |
|
|
pif
|
|
|
|
|
S-а е заради вградените 2 сензора - барометричен алтиметър и компас. И двата са адски полезни устройства и си струва да доплатиш за тях.
Относно двата модела - 62 е наследник на 60. Има няколко подобрения, едното от които е ограничената възможност да показва растерни карти.
60csx все пак си остава класическа машинка с доказани качества, ако я вземеш няма да сбъркаш. |
Чистата 62-ка ли е наследникът на 60csx или 62s?
Ограничената възможност да се показват растерни карти подобрение ли е? А за кой от двата модела се отнася - за 62 или за 62s или и за двата?
И друго нещо се чудя - след като 60csx вече е стар модел (даже спрян от производство), защо цената му продължава да е толкова висока - 710 лв. Когато е бил нов модел колко е струвал?
|
|
|
Сря Сеп 12, 2012 4:26 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Ако не ме лъже паметта преди повече от 3 години си купих от технополис 60csx за около 600 лв. При условие, че в мента е по-скъп от 62s изобщо не би трябвало да седи въпроса за избор - 62s все пак е следващия модел, с по-бърз процесор, мазен дисплей, триосов компас. Последната година съм с такъв и съм много доволен. Няма какво да се колебаеш, няма да сбъркаш.
|
|
|
Сря Сеп 12, 2012 4:47 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Как 710 бре, мойта 60-ка я взех преди около 2 години за 550 лева нова от БГ
|
|
Сря Сеп 12, 2012 5:15 pm |
|
|
pif
|
|
Пет Сеп 14, 2012 10:14 am |
|
|
sergey_v
|
|
Вто Дек 04, 2012 2:49 am |
|
|
sergey_v
|
|
|
|
|
|
|
Touchscreen-а недостатък ли е в планината, включително зимата? |
Тъчскрийна няма ли да те затрудни,когато си с ръкавици зимата? |
Тъй де, това е дилемата: по-ниска цена $120 + по-голям екран (останалите функции изглеждат еднакви) срещу тъчскриин с ръкавица?!
Събирам мнения от по-опитните.
|
|
|
Вто Дек 04, 2012 10:05 am |
|
|
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
Използването на тъча през зимата не е много по-различно от натискането на малките бутони на другите модели с ръкавици.Аз имам OREGON 450 от две години и съм направил доста зимни преходи с него,проблем не съм имал до сега.Все пак за по-лесно боравене съм привързал към него една малка писалка на HAMA с гумен връх и така е още по-лесно използването.
|
|
|
Вто Дек 04, 2012 10:12 am |
|
|
Esper
|
|
|
Категорично да.
Тъч-а е по-скоро недостатък при GPS, който ще се ползва за планина.
Първо с ръкавици се борави много по-зле отколкотото с бутоните на 60/62 серия.
Второ тъч скрийна е много по-крехък и вероятността да унищожиш уреда при падане върху него е огромна.
|
|
|
Чет Яну 10, 2013 8:04 pm |
|
|
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
Esper Това са абсолютни глупости.Боравил съм и с двата вида и мога да твърдя,че тъча с привързана към него малка писалка е по-удобен за ползване с ръкавици от колкото малките бутони на другия вид.А това,че тъча е по-слаб изобщо не си струва да се коментира.Питай Гърбев как строши дисплея на 60-та.С писалката нямам проблем при боравенето дори и с ръкавица тип ''лапа",като си специалист кажи ми с такава ръкавица как ще натискаш бутоните.
|
|
|
Чет Яну 10, 2013 8:28 pm |
|
|
|