Регистриран на: 10 Окт 2010 Мнения: 89 Местожителство: Стара Загора
Изкачване на връх Било 1737 м /планина Кървав камък/-Краище
Някой ако е ходил по тези места на Северното Краище и да е качвал първенеца на планината Кървав камък ще му бъда благодарен. Мисля да правя щото група там и да качим върха 1737 метра /Било/ на самата граница със Сърбия. Подходът не ми е ясно много откъде е ...селата Горна и Долна Мелна са наблизо..но като разстояние и часове и място за бивак...нещо повече. Гранична пирамида 167 се намира май на самия връх Било.... Благодаря!
Вто Ное 27, 2012 12:46 pm
ilievvli
От с.Шипковица до вр.Било се качих с дъщерята тази пролет за 2 часа. Като в същия ден изкачихме и вр.Острика (най-високия на Царичка планина). Общо се събират около 21-22км. Дъщерята този месец навърши 11г. Така че за един ден е напълно постижимо. Тракът съм go качил в bgmountains.org. Там има и друг трак, който аз ползвах при изкачването. От Долна Мелна до Шипковица може да се стигне с нормална кола. Пътят е асфалтов, но на места се е понадупчил. Към трака съм дал и кратко описание. По принцип изкачването може да стане и през Долна Мелна - Къшле и оттам нагоре към Било, но не съм го минавал този маршрут.
Вто Ное 27, 2012 9:57 pm
Green 65
Регистриран на: 10 Окт 2010 Мнения: 89 Местожителство: Стара Загора
Благодаря за инфото. Има някакво село или вече останало махала я има хора я не Църквище, което е западно от Шипковица и Долна Мелна...то сякаш е в самата планина и до границата, но май до там няма път....инак Къшле е на 4 км по нагоре на Северозапад по река Треклянска от село Долна Мелна и явно и натам има някакъв път....Ще проуча маршрута подборно!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети