Някой знае ли името на този "Голям турист". Всъщност, той не е много голям-около метър и пе'есе..
Щом някои определят Христо Проданов и Методи Савов като "големи туристи", значи и за този може да се каже същото.Та, знаете ли кой е?
Не ми се сърдете, ама тая тема е......
Нищо де, някой знае ли кой е тоя?
Последната промяна е направена от joropc на Вто Ное 20, 2012 1:18 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Има печеливш!
Да, това е Литъл Карим, абсолютен прецедент в световния алпинизъм, с между 15 и 17 изкачвания на най-суровият осемхилядник К2.Все още живее бедно в Пакистан, а мои приятели скоро гостуваха в неговия дом:
Мда. Големите често остават в сянката на по-нахалните. Още един пример е Херман Бул, първият изкачил Нанга парбат, тогава го е направил соло и без кислород, първият изкачил Броуд пик.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
...А дали той(Карим) е "голям турист", и какъв е смисълът от тема с подобно заглавие, е друга тема....
Никъде не съм писал, че Литъл Карим не е голям турист. Да, на твоето мнение съм, голям турист е. Но ти защо отричаш Христо Проданов и Методи Савов? Нима не бяха големи? Единия (казвам с извинение) си остави кокалите, другия краката, за да прославят България. Той бе първият, останалите четирима също са първите. Не са ли? Колко сега вървят по техния път? Не зная колко са, но винаги първите са големи.
Колкото за темата, моля, аз моля модераторите да изтрият темата, за да не спорим повече.
joropc, Aз ти се извинявам пред целия форум, ако съм ти досаждал по някакъв начин.
...А дали той(Карим) е "голям турист", и какъв е смисълът от тема с подобно заглавие, е друга тема....
Никъде не съм писал, че Литъл Карим не е голям турист. Да, на твоето мнение съм, голям турист е. Но ти защо отричаш Христо Проданов и Методи Савов? Нима не бяха големи? Единия (казвам с извинение) си остави кокалите, другия краката, за да прославят България. Той бе първият, останалите четирима също са първите. Не са ли? Колко сега вървят по техния път? Не зная колко са, но винаги първите са големи.
Колкото за темата, моля, аз моля модераторите да изтрият темата, за да не спорим повече.
joropc, Aз ти се извинявам пред целия форум, ако съм ти досаждал по някакъв начин.
Явно пак не разбра за какво иде реч, въпреки че вече втора страница хората ти го намекват.Нито Литъл Карим, нито Проданов и Савов са туристи.Бих казал, че биха се обидили от такова определение за тях.Къде точно отричам постижението на българите, за сметка на пакистанеца?Няма такова нещо!Трябва да правиш разлика между алпинист, турист и планинар. .Аз лично под турист си представям японец на 70-тина години с голям фотоапарат, снимащ айфеловата кула, ама това си е мое мнение, 'щото турист може да бъдеш в планината, на морето или в центъра на Лондон.Затова името на агенцията, която организира мероприятия свързани с почивка на хора се нарича "Туристическа", нали.Планинар или алпинист са други неща, и за всяко едно от тези определения си има хора.Смешно е да казваш за един топ алпинист, че е турист.
Никъде не съм казвал, че ми досаждаш по някакъв начин.
Вто Ное 20, 2012 3:46 pm
Криси
Колко хора вървят по техния път ли? Нито един. Маршрутът, по който се качват, не е повтарян от тогава- вече 28 години.
Не се засягай, хората си казват мнението.
Не знам какво значи "голям турист", знам само, че катерене от пета категория и смъртност от 30% не е туризъм- нищо, че е в планината.
Вто Ное 20, 2012 4:11 pm
баир_будала
не се карайте бе хора
из ,,Българо-турски смешен речник,,
--------------------------------------------
турист (с голям фотоапарат) - дувар серсем
турист (планинар) - баир будала
алпинист - баш баир будала / баир серсем
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети