От мечките до папагалите
Абе много мечка се развъдила из форума, докато отсъствах!
toni g написа:
Сотиров, снимката на баба Меца с трите мечета ти ли я прави?
Е, де да бях аз! Колегата Гугъл я е правил. Ето още едни мечета, но и тях не съм ги рисувал аз, а Шишкин:
Пишеш за гларусите, ама те си стоят при вас. Сигурно са някъде наоколо. Виж, чайките са мигрирали далеч във вътрешността на страната. След като видях чайки над Панчаревското езеро, ясно ми стана. Привличат ги софийските боклуци по сметищата.
А за говорещите папагали - искам да ги видя, но внимавай какво ще изкряскат, че те едни фрази заучават... Направо ме е срам!
Сотиров, гларусите обитават крайбрежните райони, но понякога навлизат навътре в страната. Преди няколко години бяха видяни в Пловдив. Иначе са характерна картинка за морето, казват им санитарите на морето, защото почистват от боклуци, въртят се и около казаните, ако вървите със закуска по улицата може и да ви я отнемат. През лятото, обаче изчезват на някъде. На терасата не е желателно да оставяте луканки. Живеят по покривите на сградите.
А за говорящите папагали , те не знаеха български за да кажат някоя "глупост" , макар, че емигрирал българин се грижеше за тях. Така бяха опитомени, че не бягаха, /не бяха в клетки/. Посягаха само на бижутата ни. На храна не посягаха за разлика от гларусите. Окраската на перата е много красива, има червено, зелено, синьо.
Хищниците се възползвали от липсата на козаря Тома Донков и подгонили плячката си.
Да ви кажа честно , и аз да срещна козите при липсата на козаря Тома Донков, не се знае какво ще се случи на плячката Особено ако съм останал само на стафиди ........
п.с. Та това са вълци бе мама му стара, какво очакваме от тях да правят ? Да събират жълъди ли ?
Тази тема се напълни с толкова глупоти,че чак преля!
нека модераторите да я включат в ловните форуми при вицовете!
Нед Ное 04, 2012 8:57 pm
Malama
Следа от мечка
Малко да онагледя темата с един доста добър отпечатък от задна мечешка лапа. По диагонал нагоре вдясно се вижда отпечатък и от предна лапа. Снимката е от 4-ти ноември, обаче е от Рила, на малко повече от половин час над Боровец, някъде под Гвардейската поляна.
Чет Ное 08, 2012 5:26 pm
Antoon
Ауу
Възможно ли е?! За последната година съм бил към 20 пъти в този район (през всички сезони) и никакви следи не съм забелязвал, хем се завирам по всички възможни пътечки (и без тях). Ходя си сам и даже не свиркам . Започва да ме гони шубето. Къде точно е това?
Пет Ное 09, 2012 2:04 pm
Stefak
на пътеката от м.Смесите за хижа Амбарица
Пет Ное 09, 2012 2:19 pm
plamena_ivanova Гост
Животните са гладни и слизат дА търсаят храна.
Пет Ное 09, 2012 5:33 pm
Malama
Re: Ауу
Antoon написа:
Възможно ли е?! Къде точно е това?
И аз много се изненадах като ги видях тези следи. Това е на една пътека за Чакър войвода, нито традиционната, нито край Черната скала, а някъде по средата, приблизително под Ситняково. Там се пресичат някакви черни пътища, царят сече "своята" гора. Мястото не е глухо и забутано. Обаче като прегледах картата, наблизо се оказа едно връхче с многозначителното име "Меча глава". Аз вече придобих навика като ходя сама, да потраквам отвреме-навреме с щеките.
Бат Бойко май не го е газила Мечка?
Нищо не е късно
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Пет Ное 16, 2012 10:16 pm
joropc
Фотограф на паркинга под хижа Плевен :
Чет Ное 22, 2012 1:11 pm
Plamen К
joropc написа:
Фотограф на паркинга под хижа Плевен :
Какви чудеса се случват на този паркинг! Да дойдем и ние да си поиграем на криеница. Там наоколо сигурно има и смела коафьорка, която специално вапцва за зимата мечките в бяло, така са по-незабележими и криеницата ще бъде по интересна.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Следваща
Страница 7 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети