Иво, имам едно питане относно 2-та снимка. Да ми изредиш имената на върховете, от ляво на дясно, че не добих представа кой - кой е.
И отделно имаш ли снимка на това езеро, от същата втора снимка, по отгоре...
Тая снимка много чудесна:
Поздрави
Относно тази снимка - целия град изглежда така приятно
За върховете мисля че това е точното разположение (гледах ги в Google Earth) че нещо неможаш да се оправя със средните:
Ето още една снимка на езерото:
Ето и една панорама (малко нескопосана, но пък огромна Под панорамата има контроли - ако се "зумне" достатъчно се виждат едни малки рибета в езерото
Последната промяна е направена от ubersoldat на Чет Окт 02, 2008 9:56 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Окт 01, 2008 7:36 pm
irina
Оххх, всички снимки са прекрасни..ама това езеро..вече 5 минути го съзерцавам!
Сря Окт 01, 2008 10:42 pm
Kat
Езерото и аз го гледах дълго... намерих една рибка
За върховете, благодаря!
Чет Окт 02, 2008 9:26 am
ubersoldat
Дойде време и за пътеката под северната стена на Eiger. Оригиналния маршрут започва от Alpigleн и стига до Eigergletcher Station – последната станция на влакчето преди да навлезе в шест километровия тунел през Eiger. Минава се за около 2 часа и изобщо не е технически сложен – но пък има невероятна гледка през цялото време. От едната страна е долината на Grindelwald от другата е северната стена. Ние решихме да удължим маршрута и да го минем в обратна посока – ot Grindelwald взехме влака за една спирка, после лифт до Manlichen и от него пеша през Kleine Scheidegg до Alpiglen и влака до Grindelwald. Гледан от горе маршрута изглеждаше така:
Купихме си необходимите билети още от хотела за да не се занимаваме с това по гарите и рано сутринта тръгнахме към гарата в центъра на града. След една спирка с влака и кратко пътуване с лифта бяхме на горната станция на Manlichen.
Решихме да се качиме и до близкото връхче от където панорамата която се откриваше към Юнгфрау и съседните върхове беше меко казано зашеметяваща. Наоколо бродеха крави и японски туристи.
От там тръгнахме към Kleine Scheidegg – пътеката е много приятна и лесна, гледките са потресаващи. Зимата тук сигурно е като в приказка. Пистите са супер По пътя отново срещнахме доста домашни животни . Разни хора с бинокли твърдяха, че виждат и мармоти - ние лично не видяхме .
Малко снимки от пътеката:
Ето я и гарата на Kleine Scheidegg. Желаещите да се качат с влакчето до последната станция - на Jungfraujoch - могат да го направят срещу около 98 евро на човек. Ние го отложихме за догодина
Тези които са гледали “The Eiger Sanction” с Клинт Ийстуд със сигурност си спомнят уникалния хотел разположен близо до гарата – Bellevue Des Alpes (имах идея да спим там, но при проверка на цените желанието ми се изпари моментално). От терасата на хотела се открива жестока гледка към северната стена и може да се наблюдават алпинистите по нея (във филма сцените с наблюденията са снимани там).
Ето го:
От тук има два варианта за подхождане към маршрута – качваме се на влакчето и срещу около 4 евро на човек стигаме до Eigergletcher Station за 10 минути, от където започва истинския Eiger Trail, или продължаваме пеша нагоре и за около час стигаме сами Тръгнахме пеша. Пътя не е тежък, но е само нагоре.
Eigergletcher Station
Новата хижа Mittellegi е на 2 минути. Отидох да я видя, но беше заключена.
Ето снимка на старата хижа (снимката е от summitpost.org):
От станцията има път до ледника под Eiger и гледката е уникална. Там за пръв път през живота си чух звук от падащ серак. Силно се надявам никога да не го чуя близо до себе си пак.
Юнгфрау:
От тук започва и самата пътека под Eiger. Пътеката е доста лесна, има много хора по нея и се минава за около 2-3 часа. Може и по-бързо, но при тия гледки наоколо не си струва човек да бърза . Стената от близо изглежда както винаги съм си я представял – страшна. Времето малко по-малко се развали и бяхме свидетели как облаците за броени минути я обгръщат от всякъде и от лято сезона вече е зима. По средата на пътя има табела със снимка на стената и на нея изобразени качените до момента маршрути.
Малко снимки:
След огромно количество снимки стигнахме до Alpiglen от където хванахме влакчето до Grindelwald. Табелата за началото на маршрута и нашия край на разходката е това:
Спирката на Alpiglen
Grindelwald
И последната снимка за деня – северната стена гледана от балкона на хотела:
Светещата точка на стената е спирката на влакчето от където човек може да погледне надолу и нагоре по нея.
Последната промяна е направена от ubersoldat на Вто Авг 11, 2009 9:45 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
оо нямах търпение..
Сераците са ми много странни образувания по ледниците, колкото и да съм чела за тях, все не мога напълно да си ги представя..
Голяма красота е, но горкия връх е обиколен навсякъде от досадници...хм
Има ли място в тая планина, където не е толкова голям наплива на хора и можеш да останеш за малко сам??
Гледките и снимките са уникални, благодаря
Чет Окт 16, 2008 4:24 pm
ubersoldat
Kat написа:
оо нямах търпение..
Сераците са ми много странни образувания по ледниците, колкото и да съм чела за тях, все не мога напълно да си ги представя..
Голяма красота е, но горкия връх е обиколен навсякъде от досадници...хм
Има ли място в тая планина, където не е толкова голям наплива на хора и можеш да останеш за малко сам??
Гледките и снимките са уникални, благодаря
Има много места без хора, но по-големите забележителности привличат и повече туристи Честно казано най-неприятните туристи - японците не се движат много пеша. Тях ги срещаш най-вече по влаковете и лифтовете. По пътеките има само "братя по оръжие"
Чет Окт 16, 2008 4:47 pm
Kat
Братя по оръжие е много хубав израз
А българчета?
Чет Окт 16, 2008 4:58 pm
ubersoldat
Speedy написа:
Малее, страхотно!!!! Надявам се да има още много материал за разказване..., и снимки разбира се.
Тая стена кърти отвсякъде
Стената наистина е зашеметяваща. Ето още една от горната и част.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пон Окт 20, 2008 11:28 am
Kat
ей, Иво,... думи нямам, човек
всички са хубави, но най ми хареса тази:
На третата снимка е много готин левия долен ъгъл - преливащите се планинки. Имаш ли го само него на отделен кадър, струва ми се, че ще е страхотно на тая ниска осветеност. И снимката с алпинистите ми хареса...и.... и последната панорама е класика
Пон Окт 20, 2008 1:17 pm
Друм
Ubersoldat, пускаш страшни кадри! Като за картички са
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6Следваща
Страница 4 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети