Автор |
Съобщение |
raskoll
|
|
Лакатнишки Cкали |
|
здравейте! откраднах един хубав ден вчера и отидох до Гара Лакатник, а по точно към Скалите които правят това село едно от най красивите които съм виждал. от София има много влакове до Лакатник, потчи всеки 2 часа. за 1.30 сте там. от гара се хваща жълтата маркировка за скалите. пътека е лесна и минава предмино през гора. по пътя се откриват невероятни гледки към скалите и към самото село. като сигурно знаете, това е едно място където винаги ще срещнете алпинисти. на една от скалите имаше група от 10+ човека. аз не разбирам какво има интересно в алпинизъм %))) пътеката минава през паметник на загиналите алпинисти и след това до един друг голям паметник. и двата паметника се виждат добре от селото. след това може да слизате по друга пътека надолу пак към Лакатник. също така там има и една пещера, дълга 6 Км! аз бях сам и реших че по добре да не влизам в пещерата %)))
цяла страница от нови снимки на скалите: http://www.panoramio.com/user/1018024
няколко от тях:
|
|
|
Чет Сеп 25, 2008 6:14 pm |
|
|
redex
|
Re: Лакатнишки Cкали |
|
|
|
аз не разбирам какво има интересно в алпинизъм %))) |
Има има стига да си достатъчно луд
Поздравление за ходенето и снимките са чудесни! Наистина там скалите нескучаят, винаги има кой да им досажда катерейки ги
|
|
|
Пет Сеп 26, 2008 8:24 am |
|
|
Kat
|
|
|
|
Здравей, raskoll,
ходенето е хубаво, ама нещо им има на снимките....
|
|
|
Пет Сеп 26, 2008 9:47 am |
|
|
raskoll
|
|
|
|
|
|
Здравей, raskoll,
ходенето е хубаво, ама нещо им има на снимките.... |
какво имаш предвид?
|
|
|
Съб Сеп 27, 2008 11:14 am |
|
|
Niksi
|
|
|
Имаме предвид, че не се отварят..
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Съб Сеп 27, 2008 11:44 am |
|
|
raskoll
|
|
|
|
хм... при мен всичко се отваря. опитайте линкове които са надолу ----
|
|
|
Съб Сеп 27, 2008 2:47 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
освен,че изображенията не се отварят - естествено, който иска може да погледне линка - ХДР-ите нещо не са както трябва
|
|
|
Съб Сеп 27, 2008 6:49 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Хъм аз ги отварям, проблема е при тебе по-скоро ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Съб Сеп 27, 2008 7:00 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
|
еее, не знам какво да ви кажа. хора които виждат снимките ми харесват ги )
PS. Кат, обичам снимките ти от фотофорум %)%)))
|
|
|
Съб Сеп 27, 2008 7:11 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
Дидо, не знам.. отварям с Опера и ИЕ, ама не се отварят, наистина не знам защо
raskoll, другите снимки са добре, говорех за двете от предния пост - някак нереални ми стоят...
а фото форума какво общо има?
|
|
|
Съб Сеп 27, 2008 7:22 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
|
Кат, видях в един от форумите тук твоите снимки от фотофорум.
ПС. аз изпозвам опера и отварям без проблеми паномарамио, фликр и фото форум
|
|
|
Съб Сеп 27, 2008 7:50 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
ХДР-то принципно си стои нереално.
Играл съм си доста с ХДР, в общия случай според мен вкарва повече визуални дефекти в картинката, отколкото да помага. Ще спомена само няколко:
- в контрастните области - преходи между небе и облак примерно, или небе и контури на земя, вкарва хало - изсветляване. По халото може да се прецени практически безусловно, че за дадената картинка е ползван ХДР-генератор.
- сенките стоят неестествено, когато се борави "с шепата". Най-често обектите от фона или сенките изсветляват някак си алогично, стават плоски. До голяма степен се губи визията за дълбочина и перспектива на изображението.
- небето стои неестествено. Синьото се пресатурира силно и се губи тоналното преливане. Точно това е разликата при ползване на поляризиращ филтър - поляризатора не убива тоналните преходи. Облаците стават твърде контрастни, отново има загуби на тонове.
- губи се светлинния баланс между небето и земя. Земята най-често стои неестествено светла, а небето - неестествено тъмно. Пак има аналогия с поляризатора, но там си е друго.
Това са само няколко съображения - достатъчно сериозни - които ме карат да избягвам ХДР-генераторите. Проблемът с малката динамика на фотото и голямата динамика на сцената, която снимаме, се решава значително по-добре с фото + голям сензор или просто снимане с добър филм
|
|
Съб Сеп 27, 2008 7:53 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
|
съгласен съм че hdr снимки са нереални, но са много интересни )) аз рядкко изпозвам hdr. много снимам в raw, но малко от raw сникми правя в истински hdr снимки ))
|
|
|
Съб Сеп 27, 2008 8:12 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
А пробвали ли сте поляризационен + градиентен, нанизани заедно? Момчето във Фотопавилиона ми каза да пробвам този вариант. А иначе HDR си е кофти работа , или трябва да се използва много прецизно, но пак си личи .
|
|
|
Съб Сеп 27, 2008 11:35 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Пробвал съм. Градиентния Кокин-P обаче. Работи си, няма проблем ...
|
|
Нед Сеп 28, 2008 12:52 am |
|
|
|