Автор |
Съобщение |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Чет Ное 01, 2012 12:01 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Перфектен гръмоотвод!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Чет Ное 01, 2012 12:11 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Че това от лятото още го има
или сега са го ъпгрейднали?
|
|
|
Чет Ное 01, 2012 12:34 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Чет Ное 01, 2012 12:40 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
Добро дело е направено. Адмираций за което
Кръста е с лице на изток, т.е хоризонталната му предполагам сочи в посока север-юг. Под него обаче, другата хоризонтална пръчка, от снимката не ми става много ясно, дали е поставена с цел да оказва посоката на изток-запад.
|
|
|
Чет Ное 01, 2012 1:46 pm |
|
|
deltata
|
|
|
|
|
|
Добро дело е направено. Адмираций за което
Кръста е с лице на изток, т.е хоризонталната му предполагам сочи в посока север-юг. Под него обаче, другата хоризонтална пръчка, от снимката не ми става много ясно, дали е поставена с цел да оказва посоката на изток-запад. |
Предполагам, че не е за посока, а за здравина на конструкцията и опора . Иначе много прилича на този от Кръстова гора, само дето няма орнаменти по него. Това е модел на кръст от по-ранното Средновековие, в последствие Източноправославната църква го опростява и се различава от католическия.
Последната промяна е направена от deltata на Пет Яну 18, 2013 9:53 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Нед Ное 04, 2012 10:48 pm |
|
|
ognedishasht
|
Re: 4-метров кръст се извиси над Разложки Суходол |
|
Явно нашето време е свидетел на възраждането на агресивната религиозност.
Откачени мюсюлмани крещят "аллах акбар" в Пазарджик... не по-малко "благочестиви" от тях християни пък бучкат кръстове по върховете на планината, сякаш са бащиният им заден двор...
Нямам думи.
|
|
|
Пон Ное 05, 2012 9:20 am |
|
|
petarpstone
|
|
|
|
Откачени мюсюлмани крещят "аллах акбар" в Пазарджик... не по-малко "благочестиви" от тях християни пък бучкат кръстове по върховете на планината, сякаш са бащиният им заден двор...
Нямам думи. |
+1
Напълно съгласен - Вярата е нещо лично, не трябва да се набива насила.
_________________ ТПД "Орлови скали"
http://www.orloviskali.eu |
|
|
Пон Ное 05, 2012 10:33 am |
|
|
JWalker
Регистриран на: 21 Авг 2007 Мнения: 282 Местожителство: Ботевград |
|
|
|
|
|
|
Нямам думи. |
+1
Напълно съгласен - Вярата е нещо лично, не трябва да се набива насила. |
Но ще бъде: докато умните се наумуват, лудите се налудуват.
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org |
|
|
Пон Ное 05, 2012 8:31 pm |
|
|
ПАВЕЛ
|
|
|
|
|
Нямам думи. |
На абсолютно същото мнение съм ! Планината не е място за доказване кой е "по-вярващ , по-благочестив, по-патриот" и т.н. Като забучиш кръст където ти хрумне, или изплескаш някакво тюрбе, от това в никакъв случай мястото не придобива религиозна принадлежност . Ефектите са само два - загрозяване на пейзажа, и безкончаем словесен конфликт по темата.....
п.с. В тоя ред на мисли някой може ли да обясни какъв е смисъла от поставяне на метален кол от зимната маркировка точно върху Купена ? Някой ще се загуби горе или какво ?
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=KDPW_g2AhAU |
|
|
Пон Ное 05, 2012 8:44 pm |
|
|
ognedishasht
|
|
|
|
п.с. В тоя ред на мисли някой може ли да обясни какъв е смисъла от поставяне на метален кол от зимната маркировка точно върху Купена ? Някой ще се загуби горе или какво ? |
Ами няма смисъл. Даже смея да кажа, че не е много умно изобщо да се поставя зимна маркировка на подобни технични места като Купена, защото всеки си казва: "Я, тук си е пътека", пък то не е точно така.
И макар да се занимавам с маркиране от 30 години, много се надявам, че скоро днешната маркировка ще стане отживелица и постепенно изобщо ще се изостави като идея с поевтиняването на GPS. Особено се надявам това да се случи със зимната маркировка със стълбове, която е най-крещящо разваляне на пейзажа.
|
|
|
Вто Ное 06, 2012 10:39 am |
|
|
Emil
|
|
|
Не се бях замислял за тази тенденция. Наистина ли съществува, да речем в други държави, аз нали не съм излизал извън БГ по планини и затова питам.
Но съм съгласен, че желоните развалят пейзажа и подлъгват всякакви туристи да ходят, където не им е работа през симата.
|
|
|
Вто Ное 06, 2012 1:01 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Е не, аз пък съм привърженик на колците... предпочитам да се движа по тях, отколкото с машинката (спасявала ми е и тя задника, признавам си де...). Чувството да видиш колец да изплува в мъглата, след като си се затрил по равно плато е неописуемо. Само един свидетел има на крясъците ми "Кольоооо, коленцееее" и последвалите прегръдки между мен и колето
Хората ще продължаваме да се навираме където не ни е работа, с наличието на колци все пак има някъв шанс и да се намерим впоследствие.
|
|
|
Вто Ное 06, 2012 1:07 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Спирате да ходите по колците и си решавате проблемите
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Ное 06, 2012 2:01 pm |
|
|
vladofff
|
|
|
|
А така, докато цялата планина заприлича на гробище, слагайте железа и други боклуци.
Всъщност целта е друга, секретна, парковата управа там ще разпъва нарушителите на реда, по стар римски обичай. А на жалоните ще им побива главите.
|
|
|
Вто Ное 06, 2012 2:17 pm |
|
|
|