Докато сме на езерна вълна, пускам това въпросче. Предполагам уважаеми колеги, няма да се затрудните много Жокера е че езерото е в Пирин, затова и темата е в този раздел.
Първия познал печели греяна ракия на моя територия
Сря Окт 31, 2012 11:18 pm
Emil
Какъв хубав клек с какво хубаво продълговато езеро.
Дай някакъв джокер, стига ли се до брега на езерото по нормална пътека, т.е. имам предвид без газене в клека?
Сря Окт 31, 2012 11:29 pm
NikTod
Emil написа:
Какъв хубав клек с какво хубаво продълговато езеро.
Дай някакъв джокер, стига ли се до брега на езерото по нормална пътека, т.е. имам предвид без газене в клека?
Ааа няма пътека, тъкмо по твоята част
Ледниково езеро, с хубава гранитна основа
Сря Окт 31, 2012 11:33 pm
krassy1809
Ники ти изби рибата бе човек , направо ме хвърли в музиката.
Готино езеро , не е малко , не съм бил там със сигурнорност.
Трябва да си нагъвам мозъчните кори и да използвам метода на изключването.
Имам такава закачка и аз само че за връх , обаче требе да ида да го снимам специално.
За езерото ще чешам тимберица
Сря Окт 31, 2012 11:42 pm
NikTod
krassy1809 написа:
Ники ти изби рибата бе човек , направо ме хвърли в музиката.
Готино езеро , не е малко , не съм бил там със сигурнорност.
Трябва да си нагъвам мозъчните кори и да използвам метода на изключването.
Имам такава закачка и аз само че за връх , обаче требе да ида да го снимам специално.
За езерото ще чешам тимберица
Отговора е много любопитен, не бъди сигурен в нищо .
Снимката не е с добро качество, но тогава техниката беше такава.
Сря Окт 31, 2012 11:54 pm
ДИАНА
Къде ни водиш, Ники, от „баир на баир от чаир на чаир”, та все в клека.
Залагам на апокрифното Мечо езеро, или бъбрековидното от Чаирските, въпреки, че не пия греяна ракия.
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Чет Ное 01, 2012 12:07 am
Emil
Чакай да помислим малко.
За да има толкова клек, значи не е от много високите.
Чет Ное 01, 2012 1:03 am
dido
Най-долното Гергийско.
ДИАНА написа:
Залагам на апокрифното Мечо езеро, или бъбрековидното от Чаирските, въпреки, че не пия греяна ракия.
Мечото не е апокрифно бре, цялото е обиколено от пътеки. Има колиба даже на западния бряг.
Бъбрековидното Чаирско няма клек.
_________________ Бутам след осмата бира
Чет Ное 01, 2012 1:12 am
NikTod
dido написа:
Най-долното Гергийско.
ДИАНА написа:
Мечото не е апокрифно бре, цялото е обиколено от пътеки. Има колиба даже на западния бряг.
Бъбрековидното Чаирско няма клек.
Уловката в снимката беше, че първо мъглата скрива част от окръжаващия пейзаж, второ позицията от която е снимано скрива контура на брега, т.е. създава илюзия за продълговата форма, а тя всъщност не е.
Жокерите от своя страна на снимката са цвета на езерото - малко езера с такъв наситено изумруден цвят и окръжаващия цялото езеро клек.
Поздравления за Дидо. Не съм се и съмнявал, че задачката ще издържи и 24 часа. Наградата си е, заслужено спечелена, да заповяда в малкия планински градец Троян. С удовоствие ще му връча наградата , живея от 40 год. там, колко още не ми казва началника отгоре, а и не е моя работа да питам
Чет Ное 01, 2012 8:36 am
ДИАНА
Апокрифно е за мен, щото из чаирския клек сме се мотали с един „водач”.
А мурите, които стърчат над клека на брега на Долното Гергийско, също трябваше да ползваме като жокер.
За Дидо, освен греяната троянска сливова, в Деня на народните будители!
Благодарност за просветата, която дава на редовия турист и запален планинар!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Чет Ное 01, 2012 12:41 pm
dido
А, ок, да кажа аз за долните Чаирски гьолове.
На по-ниското от двете между другото има страхотно находище от див лук!
Това Гергийското иначе създава впечатление за див клекарник, ама не е
Отсамния бряг (южния), както и вдясно - изток, са голи.
Аз иначе го познах по клека, дърветата и вала на север.
Също и оня голям бял камък в клека, там е оттока. Спомням си го катерих с голям зор навремето, като газих гьола
Езерото май лежи върху шисти, не е гранит (лазурния цвят).
NikTod - благодаря за поканата. Ще мина да пием по ракия някой ден в Троянъ, хубав планински град. Зимата минавам оттам напоследък поне веднъж годишно пътьом за вашите баири.
Браво,Дидо!От 2 пръста гьол и ена педя клек поста езерото!! и аз бих почерпил заралийска ракия като бонус!
Чет Ное 01, 2012 5:42 pm
NikTod
fena73 написа:
Браво,Дидо!От 2 пръста гьол и ена педя клек поста езерото!! и аз бих почерпил заралийска ракия като бонус!
Кажете нещо повече за тези Чаирски езера-не съм ги чувал-де се нахождат???
Между върховете Мозговишки и Превалски чукари. Снимката хваща само една част от тях, останалите могат да се видят само от мозговишкия рид.
От какви вещества я варите тая заралийска течност
А Дидо го ковна езерото безотказно. Не се бях сетил за камъка. Трябвало е да чакам още малко мъглата
За шистите, може и да е така, но мисля, че бях чел някъде че са гранити. Ще се разровя пак.
Да -сетих се за езерата ама късно-покрай горното минава пътеката от Превалска порта за Спано поле...
ами тая (без)ценна течност се приготовлява от отбрани сортове грозда от новозагорския регион(изстискани преди туй за винце) по стара рецепта с традиции,предаващасе от поколения...знае се само от 3-ма души,на които не им се разрешава да пътуват в един и същи самолет,поради вероятност при катастрофа да се затрие аве-кока-колата-ряпа да яде! не е като при вас-просто от троянски сливи....
Чет Ное 01, 2012 7:37 pm
NikTod
fena73 написа:
Да -сетих се за езерата ама късно-покрай горното минава пътеката от Превалска порта за Спано поле...
ами тая (без)ценна течност се приготовлява от отбрани сортове грозда от новозагорския регион(изстискани преди туй за винце) по стара рецепта с традиции,предаващасе от поколения...знае се само от 3-ма души,на които не им се разрешава да пътуват в един и същи самолет,поради вероятност при катастрофа да се затрие аве-кока-колата-ряпа да яде! не е като при вас-просто от троянски сливи....
Моля, моля, с риск да си самооспамя темата, макар че Дидо бързо, бързо я закри, трябва да се знае от всеки себеуважаващ се планинар, че автентичната Троянска сливова ракия не се прави просто, а и сливите не са просто сливи, а са Кюстендилски сини сливи /не че са останали много насаждения от тях, но важното е че все още ги има/. Да не говорим, че всяка година в Троян/ът се провежда конкурс за красота "мис слива"
Когато си учередите по вашия край "мис гроздак" ще ми се отваряш
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети