Автор |
Съобщение |
petarpstoun
|
|
обувки MERRELL |
|
Здравейте , някой да има лично впечатление от туристическите обувки на MERRELL ?
Конкретно ме интересува модела - MERRELL Chameleon Leather Mid WTPF.
По принцип това е много добра марка но в България не се предлагат много та затова питам.
|
|
|
Нед Яну 10, 2010 8:11 pm |
|
|
albena :-)
|
|
|
|
2 години нося едни MERRELL Chameleon Leather .... и т.н. (забравила съм точно какъв ми е модела)
здраво ходене
обувките имат чудесни подметки - много добро сцепление, и за катерене 4х4 са супер
много удобни са
обаче..... текат като лейки
и протекоха практически веднага - сухото лято на 2008 си мислех, че имам страхотни обувки, но дойде есента и едва ли не от роса пропускаха
и нямат съхнене
|
|
|
Пет Яну 15, 2010 2:24 pm |
|
|
simply red
|
|
|
За Мерел четох в нета противоречиви отзиви някои са доволни други не и не знам дали си заслужават цената за ужжж качествена обувка... и тези характеристики за този патък примерно дали отговарят наистина http://www.fieldandtrek.com/merrell-chameleon-evo-gore-tex-xcr-186048 един приятел си взе високи обувки кожени,но не знам модела доволен е обаче с малката подробност носи ги в града не в планината американка марка шита в Китай,ако не се лъжа.
_________________ С алпийски котки трудно се играе футбол!
http://www.tdaida.com/ |
|
|
Пон Мар 28, 2011 10:43 pm |
|
|
Lynyrd
|
|
|
Ето го и моето мнение. Нищо няма да казвам само ще кача снимки и ще кажа, че обувките са взимани чисто нови за 300лв и изтраяха 6 месеца. Последния път едва успях да се прибера с тях. Бяха с Gore-tex и водонепропускливи, но само първия път. На второто носене в росна трева все едно бях с платненки. Краката ми бяха целите мокри.
Гуменият борд отпред се разлепи, на петата същото, отстрани беше тръгнал на няколко места да се разлепва и подметката се сцепи, което се вижда от снимките и това за 6 месеца.
|
|
|
Съб Апр 02, 2011 7:51 pm |
|
|
Емил Черкезов
|
Merel |
|
Здравейте,
от къде са купувани тези обувки.
Вие ме убихте с тези некачествени Мерели....
|
|
|
Сря Юни 06, 2012 11:09 am |
|
|
Liya
|
|
|
|
Аз имам зимни обувки на Merrell и съм много доволна, но точния модел не мога да ти кажа. Обикновено туристическите обувки не са ми никак удобни, но с тези се чувствам доста добре. И все пак - не съм правила дълги преходи с тях, възможно е при такива случаи да се появяват проблеми.
|
|
|
Сря Юни 13, 2012 11:17 pm |
|
|
Travis
|
|
|
За последните 5-6 години с жена ми сме минали през ...3 Мерел-а, и сме много, много доволни. Точно ми пасват по крака, невероятно леки са и не текат бих казал изобщо. Пръскат се със силиконов спрей от дъжд на вятър и им се сменят стелките вътре по веднъж в годината (не запарват)
Конкретния модел в момента е този
http://www.amazon.com/Merrell-Mens-Radland-Waterproof-Boots/dp/B002NDD3TC
нося го от 3 - 4 години когато знам че няма да срещна сняг (не става за котка). С раница съм около 120кг, аз самият съм очеуден колко не са мръднали досега (вярно, почти не съм трамбовал по асфалт).
Единственият им проблем е че (бидейки леки и тънки отдолу) по напечен път бързо ти подпалват краката ... и че не ти покриват глезена, но това е друга тема.
|
|
|
Чет Юли 26, 2012 10:03 pm |
|
|
DHG
Регистриран на: 23 Юли 2012 Мнения: 452 Местожителство: Кюстендил |
|
|
|
Аз се бях заканил да купувам Chameleon 4 mid Waterproof, но се разубедих след многото негативни коментари, не само тук.
Иначе моделът е страхотен.
|
|
|
Чет Юли 26, 2012 10:48 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Аз се бях заканил да купувам Chameleon 4 mid Waterproof, но се разубедих след многото негативни коментари, не само тук.
Иначе моделът е страхотен. |
А дано опровергаеш мнението на потребителите
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Вто Сеп 25, 2012 1:23 pm |
|
|
DHG
Регистриран на: 23 Юли 2012 Мнения: 452 Местожителство: Кюстендил |
|
|
|
Другари, малко инфо за Merrell Chameleon 4 mid "waterproof"....Мда, има кавички там, дето най-много се опасявах..
Та, вчера ги обух в дъждеца и отвътре точно на палеца мембраната беше леко влажна, но краката ми бяха сухи, спор няма (може да е конденз, щото беше топло???). Днес там все още е влажно и имам чувството, че няма да изсъхне никога. А наистина малко вода понесоха вчера, представям си какво реваненце ще станат в истински дъжд..
Дали да ги импрегнирам?
|
|
|
Пон Окт 29, 2012 5:00 pm |
|
|
Emil
|
|
|
То ако ще ги импрегнираш, защо не си взе едни гумени ботуши?
Нямаше да пуснат със сигурност с един хубав панталон отгоре.
Шегувам се, но винаги е въпрос на време, кога точно ще пуснат.
Сега, докато си правя майтап, се замислих, че по пещерите никой не ходи с обувки а само с ботуши.
Сигурно има защо, особенно като е мокро.
|
|
|
Пон Окт 29, 2012 7:11 pm |
|
|
|