Металната врата я има но е откъсната от пантите мин.зима и я облегнахме отстрани.За сега не е сложена, но имам добри новини!!!Поръчана е нова метална врата ,която да е срязанана на две и да се отваря наполовина(като на з.Кончето и на Мусала) за да може да се отваря само горната и част през зимата-и вече е готова-в сряда ще ходдят 2 човека от нашето дружество да я поставят!В този тед на мисли-апелирам-ако някой има възможност и желание-може да отиде и да помогне,че ще се носят електрожени,агрегати и т.н...за съжаление аз съм на на работа иначе бих отишъл!
За останалото в заслона-дърва има,казанчето на кюмбето го сменихме при миналото ходене,има и занесен чувал с въглища вътрешната рамка за прозореца също е готова,но не е монтирана и не е изнесено стъклото...Иначе всичко си е наред-надявам се и вратата да пасне и да си имаме готина къщурка за зимата...
Вто Окт 23, 2012 9:46 am
НИКОЛАЙ Т.
Това е добра новина,най после някои да се сети да среже вратата на две преди да умре някои там.Миналата зима половин час сме копали леда за да влезем мокри и понамръзнали след 10ч. преход.Добре,че си носехме и един руски пикел,че тия западняшките много леки и фини.Адмирации за колегите от Старозагорското дружество.
Това е добра новина,най после някои да се сети да среже вратата на две преди да умре някои там.Миналата зима половин час сме копали леда за да влезем мокри и понамръзнали след 10ч. преход.Добре,че си носехме и един руски пикел,че тия западняшките много леки и фини.Адмирации за колегите от Старозагорското дружество.
Прозореца пък е избит от хора,дето са влезли и през нощта вратата се е обледила-не могли да я отворят-представям си клаустрофобията дето са изкарали-добре че са успели да се измъкнат въпреки металните шини...сега е направен да се отваря отвътре навън-като авариен изход...
На мен,пък ми се повръща от хижи с вечерен час.
Просто смятам,че на който му се пречи не трябва да се притеснява да направи забележка,а на който му се направи забепежка трябва незабавно и безусловно да се съобрази.
За нашта група го гарантирам.
Има и значение дали купона е на Кобилино бранище,например или в столовата на голяма хижа,както и дали тези,които се веселят се провикват,издуват чалга и стрелят или просто си говорят, майтапят и пеят македонски песни /например/.
Всъщност проблемите,според мен ги създават туземни чалгаджии,ученически групи и,макар и рядко- кофти хижари.
И в заключение ще кажа,че както едни имат право да разбират планината,като място където трябва да се става много рано,да се ходи много дълго,да се пие чай/и да се гледа телевизия/ и да се ляга рано,то други имат право след като си походят да се почерпят и повеселят,а това с лягане в 10ч. не може да стане-одтавна съм излязъл от предучилищната възраст.
И не съм убеден,че вторите са по-малко планинари от първите.
Вто Окт 23, 2012 11:13 am
Stefak
В този ред на мисли още снощи ми се искаше да отговоря на НИКОЛАЙ Т. ,по скоро да го попитам
- По добро впечатление ли щеше да му направи прехода на нашата група и моя разказ ако вместо пийването там се споменаваше как всичките сме заклети вегани,постоянно участваме в сказките на групата Млад трезвеник,раниците ни са пълни само с моркови,зеле,ряпа и алабаш,на всяка почивка вадиме примуса и вариме чай.
Както Gollum каза тези наши така да го нарека наши малки отсклонения не ни прави хора незачитащи планината,природата и хората обичащи планината. Мисля че когато на Мазалат се засякохме с хора които познахме от форума,те нас също показахме взаимния си респект и уважение и смятам,че на никой от тях не сме попречили или досадили.Даже според мен се получи много весела вечер.
P.S. Понеже в подготовката около тръгването им към Голям Кадемлия не успях да честитя рожденния ден на igurbev сега на патерица му отправям моите най-искрени пожелания за здраве и късмет, да ни радва със своите списвания и прекрасни снимки.
Вто Окт 23, 2012 11:50 am
НИКОЛАЙ Т.
fena73 така е за прозореца,защото трябва да се мисли преди да се действа,но за съжаление много хора не го правят.Ние като бяхме на за слона предвидихме момента със замръзването на вратата и я ставихме полуотворена през ноща.На другия ден на тръгване изчистихме след нас,вкарахме дърва да съхнат и нацепихме разпалки,оставихме и някои неща за хапване.Така които и да е дошъл след нас е заварил функционален заслон а не кочина /каквато се е случвало да оставят някои колеги/.
Вто Окт 23, 2012 12:42 pm
igurbev
Stefak написа:
P.S. Понеже в подготовката около тръгването им към Голям Кадемлия не успях да честитя рожденния ден на igurbev сега на патерица му отправям моите най-искрени пожелания за здраве и късмет, да ни радва със своите списвания и прекрасни снимки.
Мерси . То ние така те затрупахме с фотоапарати за общата снимка, че как да не се обърка човек
Вто Окт 23, 2012 1:14 pm
НИКОЛАЙ Т.
Stefak,Gollum виждам,че не сте ме разбрали напълно.Още в началото казах,че не визирам точно вас тъй като не съм бил там и не знам как сте се държали.Затова и не отправям обидни квалификации персонално към вас.Говорех по принцип за случаите когато шепа хора пречат на останалите в хижата да почиват в късните часове.Не съм нито вегетарианец нито абсолютен трезвеник нито най-големия моралист на света,но винаги се съобразявам с хората около мен.Никога не съм казвал,че туристите които пият по време на поход са по-лоши туристи от другите или че обичат планината по-малко.Нека всеки изживее усещането от допира с природата както му е хубаво/стига да не пречи на другите/.
Но понеже отворихте дума, за другото ще ви кажа какво мисля и упрека ми ще е персонално насочен към вас.Аз не съм вярващ човек в истинския смисъл на думата,но да се пиянства в манастир,да се свири и пее до зори си е чисто кощунство.Такова нещо дори и през ум не ми е минавало да направя,просто нямам думи.
Вто Окт 23, 2012 1:24 pm
Stefak
НИКОЛАЙ Т.
Явно с теб започваме някакъв задочен спор и леко по леко ще си кажем всичко.
Първо манастира не е действаща обител,което не го прави по малко свято място разбира се.
Второ никой не е пиянствал,ако ти под всяко надигане на чашка или бутилка виждаш това ,то соред мен проблема е в твоя телевизор.
Второ На следващата сутрин със наистина голямо смирение помолих баба Дана да отключи църквата и да запаля свещи,което също не го правя с надеждата да изкупя снощните пиянски прегрешения - това според теб.
Винаги когато съм в църква или манастир паля свещ за здраве на мен,за близките и прятелите ,за упокой на отишлите си от този свят и не на последно място да отдам почит към вярата.
Вто Окт 23, 2012 1:39 pm
НИКОЛАЙ Т.
Ванка когато се видяхме с теб декември миналата година на х.Ехо /бяхме двама аз и Мартин той канонски фен а аз никонски/ти беше с 600д а сега май си сменил техниката.Все по-хубави снимки качваш напоследък чак започвам да ти завиждам/благородно разбира се/за хубавите преходи.Надявам се да се срещнем някъде по планините.Жив и здрав.
Вто Окт 23, 2012 1:42 pm
kibik
@НИКОЛАЙ Т.
що не се кротнеш малко и престанеш със словоблудствата си?
Вто Окт 23, 2012 1:44 pm
НИКОЛАЙ Т.
Stefak добре нека не спорим повече,всеки има своето разбиране за правилно и грешно.По добре е да спрем до тук преди да си кажем неща заради които като се видим в планината на някоя топла хижа вместо да се чукнем за здраве с блага ракия да си обръщаме гръб.По-добре приятели със забележки от колкото врагове без забележки.Бъдете живи и здрави и да са ви леки раниците.
Вто Окт 23, 2012 1:51 pm
НИКОЛАЙ Т.
kibik твоето мнение видях след като качих последния си пост.
Вто Окт 23, 2012 1:53 pm
Emil
Нека си кажат всичко хората, да им улекне.
Аз също не си лягам в 22,00, просто няма как да тсане независимо колко съм ходил и какво ме чака на другия ден.
Само че не пия, но си говоря с хората. За такова говорене на висок глас преди време се бяхме спречкали с Иван на Тевно, било имало вечерен час, само че ние не знаехме. Излезе Валя да ни каже и ние се отдалечихме на достатъчна дистанция.
Всичко това бих го нарекъл, че е въпрос на комуникация между хората.
Ако хората поне замалко се поставят в положението на другия и за момент загърбят собствените си желания и его, всичко щеше да а е наред.
Но както се казва пълно щастие няма.
Вто Окт 23, 2012 1:58 pm
НИКОЛАЙ Т.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 3 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети