ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Eсенно на Стара планина
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Eсенно на Стара планина
Автор Съобщение
Stefak

Местожителство: Видин

Мнение Eсенно на Стара планина Отговорете с цитат
Есен в Стара планина – нещо повече от шест прекрасни дни в планината.

Много,ама много ми легна на сърцето Стара планина,толкова много ,че за три месеца трети път я посещавам.Благодаря и че и трите пъти ме дари с прекрасно време,което съчетавайки се с качественото ходене ме докара до такова ментално състояние,което сега пишейки ми е трудно да обясня.
Обладан,погълнат от толкова много приятни изживявания-шест дни в свят на красота,блаженство,опиянение – алкохолно и душевно.Не знам това ли е нирвана,но като че ли докоснах това състояние.И така как преминаха тези шест дни.Отсега се досещам за някои от коментарите.

І ден -16.10.- Тръгване в 12,15 ч от Видин.Минаваме през Тетевен да вземе наш приятел оттам,който ще бъде вечерта с нас на Зелениковски манастир.Оттам през Шипково до Троян,където с нас идва още един приятел.Стигаме до м.Смесите и закрачваме към манастира.На мръкнало сме на манастира,посрещна ни баба Дана.Показани къде е магерницата и местата за спане.Там напалихме камината и после ракия,вино май по много,мръвки и песни до 02.30ч.

ІІ ден 17.10. – Сутринта не беше от леките,да не кажа друга дума.Леко изветрих главата на спускането до колата.тук се разделяме с нашите приятели Емил и Гошо,а ние настъпваме пътеката към хижа Амбарица.След нощното пиене бая се озорих в началото,абе то много стръмно било бе.Но така е до първата напоителна и подкрепителна почивка.След ракийка или две,кой ги брои и на кой ли му пука.Очите светнаха и отново захапваме баира.Стигаме до папратлива поляна и се откри централното било – ех кеф.Още час и половина и сме на хижата.Кратък разбор дали да продължим към хижа Добрила за да се отдадем на студените бири в крайна сметка решихме да останем,за което не съжаляваме.Светкавична реакция и салатата е готова,мезетата тънко нарязани,ракията е в чашите – Ооох котьо.
Да кажа и две думи за хижаря Дончо с нас се държа като пич.

ІІІ ден 18.10. – Днес утрото е по добро и прекрасно откъм главобол даже никакъв го няма.В девет часа тръгваме към заслон Ботев.Направо си става традиция,едва ли не задължително за нашата група да се употребяват напитки на върхове с името Купен.Калоферски ли,Карловски/Голям/ ли щом си на Купена ще ти стане мутрата засмена.Записваме се в тетрадката виждаме ,че предишните дни са били и други съфорумници тук.След час кротко напояване тръгваме,че път ни чака.Нещо не се чувствам добре в участъка между Купена и Костенурката.За втори път точно тук усещам едно и също неразположение.Но след 15 минутна почивка на премката между Костенурката и Жълтец всичко е ОК.До заслона повече не спирахме.Стигаме заслона след близо 9 часа за начало и за по удобно се поръчват два стека бира.Добро начало.И добър край на вечерта – Бойко добре раздрънка китарата.От Ицо разбрахме , че за утре чака група с Мечо Пух.

І V ден 19.10. – Прекрасен изгрев , абе кой ден сме днес.Помотвайки се и поглъщайки още един стек бира тръгваме в 09,50 към върха.Леко по леко нагоре,показаха се Рила и Пирин.След час сме на върха.Пускам си AC/DC- Thunderstruck.Блажено отмаряме с по бира в ръка.Да не си кажат някои ,че само се пие Бойко прави две коремни набирания на лоста.Голям ташак сме нашата група да знаете.По някое време взехме че тръгнахме.Виждайки в ниското Маринка ми стана малко некомфортно ,ама хич не ги понасям такива спускания.След кратка отмора на заслона за глътка вода продължаваме.Вече под Параджика – йедене и пиенье тук си пускам Godsmack-Voodoo.Размазан от кеф,а след два часа и от ходенето и болката в коляното.Всъщност това бързо се забравя нали на хижата има бира и то много бира.Тук към нас се присъедини и Джо от Плевен.

V ден 20.10. – Не можем да тръгнем,кво става бе хора – а много ни харесва бирата на 1500 метра,толкова много че изпихме 5 стека ,гарнирани с две бутилки мерло.Разгеле към 12 си надигнахме дирниците и се завлачихме към Мазалат.Да казвам ли че беше голяма веселба пътя до там или вече трябва да се подразбира.Към 17.30 бяхме на хижата.Оппа да не би да има форумна сбирка.Много познати лица от пътеписите публикувани от тях.Хижата фул но хижарите готини хора ,дадоха ни одеяла и възглавници и спахме на пейките в столовата.И тук ми беше толкова готино , че изобщо не отдадох значение на мизерията която Левски са сътворили.

VІ ден 21.10.- Лежерно спускане до Лъгът,където Емил трябва да ни чака.После обяд в Априлци и кой откъде е.Скоро надявам се пак да бродиме по чукарите.
Снимките ще ги пусна довечера

Последната промяна е направена от Stefak на Пон Окт 22, 2012 3:08 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Окт 22, 2012 12:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivailo.hr

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Браво на вас! Другият път свиркай, ако мога и аз ще дойда с вашата весела компания. Cool
Пон Окт 22, 2012 12:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gollum

Ами,на 15.11. отпрашваме към Ретезат за 4дни-добре дошъл си. Alcohol
Пон Окт 22, 2012 2:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
тихомир томанов

Местожителство: карлово

Oops
Пон Окт 22, 2012 3:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Мнение Re: Eсенно на Стара планина Отговорете с цитат
Прекрасен поход, весела компания и закъсняла есен.
Както много заявиха желание, и аз бих участвувал в подобно интересно мероприятие, със задължителни питиета.

Stefak написа:
...Добро начало.И добър край на вечерта – Бойко добре раздрънка китарата.От Ицо разбрахме , че за утре чака група с Мечо Пух...

Няма да издавам тайна, Ицо ни каза, че сте били, и ние бяхме доста веселички. Ще покажа и някоя друга снимка, но след няколко дни. Имам проблеми с интернета- бавен е, и не ще да се занимава с моите снимки.

Балкана символ на цял полуостров
Пон Окт 22, 2012 3:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Толкова километро-пиене съм вървял само на една сватба в с.Елешница в западни Родопи, където пресякохме селото два пъти бавно с много пиене. Very Happy
Важното е да има веселба. Very Happy Very Happy Very Happy
Пон Окт 22, 2012 6:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Stefak

Ето ги и снимките

https://picasaweb.google.com/100246054874854243021/jxxKeC?authuser=0&feat=directlink

Да наистина беше супер веселяшко, в толкова добро настроение премина всичко.
Мечо пух,когато Ицо каза че чака група от Разград веднага се сетих за теб и си казах ех жалко не можахме да се засечем.Нищо живи здрави дано някога се срещнем в Балкана.
Пон Окт 22, 2012 6:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Stefak написа:
Ето ги и снимките

https://picasaweb.google.com/100246054874854243021/jxxKeC?authuser=0&feat=directlink

Да наистина беше супер веселяшко, в толкова добро настроение премина всичко.
Мечо пух,когато Ицо каза че чака група от Разград веднага се сетих за теб и си казах ех жалко не можахме да се засечем.Нищо живи здрави дано някога се срещнем в Балкана.

Сигурен съм, че ще се срещнем, както оня ден, почти сме се срещнали. Аз като доверчив старик, си изкарах снимките много и много пъти по форумите. Ами като ме видите, обадете се. Стана ми много приятно, когато Габровец ми каза, че ме познава от Ком Емине. Имам и други такива случаи и са ми много ценни.
Повтарям, похода ви е много ценен, защото е по най-красивата част на нашия БАЛКАН, и защото не сте тръгнали на състезание за покоряване, а на удоволствия и веселби. Поздравявам ви. Трябва да има повече като вас, а разбира се и като първите. И без тях, планината е скучна.

Пон Окт 22, 2012 8:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

Даа. Разкошна си е Стара Планина есента. Почели сте я по заслуги. Фотките са станали добре. Само снимка 202 номер не разбрах Феликс Баумгартнер ли сте дебнали да снимате Very Happy
Пон Окт 22, 2012 9:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

meco puh този път не мога да се съглася с теб,когато каза,че е добре да има повече планинари като колегите.Ти като дългогодишен планинар знаеш,че няма сериозен турист които да обича гуляйджии които не оставят другите да почиват.Когато съм в планината искам да избягам от шума на големия град,от шумните тълпи,искам да релаксирам и няма как да харесам шумна,подпита компания която не се съобразява с никого .Повечето туристи след дълъг и изморителен преход предпочитат да хапнат,пийнат/умерено/и да отпочинат преди да тръгнат отново на път.Знам,че много колеги мислят по този начин,разбира се ще има и на друго мнение,но нека бъдем толерантни един към друг и се стараем да не си пречим.Колегите от горните постове се надявам да не ми се сърдят тъй като не визирам точно тях/защото не съм присъствал там/,говоря по принцип за случаите в които веселието за едни е мъчение за други.
Пон Окт 22, 2012 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stefak

Мечо Пух да ти кажа честно и аз не разбирам планината като фитнес уред,но всеки с разбиранията си.А пък също така не използвам израза "покорявам " когато става дума за планина и връх.Видях места за пръв път,впечатлих се много от северните стени на Параджика и тези на Мазалат и Кадемлиите.Затова казвам,че прехода лично за мен беше в някое отношение нещо уникално,което ми донесе много,много емоции.
Пон Окт 22, 2012 9:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stefak

НИКОЛАЙ Т. не ти се сърдя но само уточнявам-нито сме гуляйджии,нито сме подпита и пречеща на околните компания.Не ни бъркай с някой изпаднал пияница ,случайно попаднал горе в Балкана и използващ чистия въздух за да му е по готино пиенето и по лек махмурлука.
Пон Окт 22, 2012 9:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Stefak радвам се ако е така,защото не веднъж сме брали ядове по хижите с пияни компании.Няма нищо по-неприятно след дълъг и изморителен преход,след приятно разпускане вечерта когато дойде време за почивка някои да пее,крещи,повръща и пада отгоре ти,да е нагъл и да налита на бой.Това опорочава до голяма степен положителните емоции които поражда допира до природата.
Пон Окт 22, 2012 9:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Съгласен съм, не съм гуляйджия. Когато в хижата пеят 20 човека, аз съм с тях. Пея, защото обичам народната песен. Но когато 20 си лягат , а петима пеят, аз съм с първите. Ако някъде видите да правя обратното кажете ми го на "ухото".

НИКОЛАЙ Т. написа:
...да е нагъл и да налита на бой.Това опорочава до голяма степен положителните емоции които поражда допира до природата.

Не съм посегнал досега на никого вече 68 години дори и с плесница и никой не е посегнал на мен. Синовете ми нямат получена плесница от мен. А побоя за мене е непонятно и животинско нещо.

Последната промяна е направена от meco puh на Вто Окт 23, 2012 1:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Окт 22, 2012 10:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тихомир томанов

Местожителство: карлово

НИКОЛАЙ Т.Свят широк хора разни.Всеки по някакьв начин тьрси себе си.Природата е нашият дом.
Пон Окт 22, 2012 10:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 1 от 5

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.