Автор |
Съобщение |
igurbev
|
До Мая Йезерце (Проклетие, Албански алпи) |
|
Ето една картинка като за начало:
А тук е останалото: текст, снимки и тракове.
|
|
|
Сря Окт 17, 2012 9:20 am |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Сря Окт 17, 2012 7:42 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
Интересна и трудна за траверси планина Мисля, че корена на името на планината е български и ако това е така, вероятно е кръстено заради характерните и дадености. Разбира се учасниците са го разбрали най-добре.
Един въпрос: На какъв език се разбирахте с шкиптарите
п.п. Поздравление за хубавите снимки и ходене
|
|
|
Сря Окт 17, 2012 8:37 pm |
|
|
Stanev
|
|
|
|
Страхотни снимки! Разгледах и другите в профила в пикаса, ти си машина човече!
Офтопик: Би ли дал малко подробности за техниката с която снимаш, филтри евентуално. Предварително благодаря
|
|
|
Сря Окт 17, 2012 10:04 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
Какво стана с колата, оставихте ли я в двора? |
Аз казано честно започнах да се замислям, но ситуацията беше наистина много странна, защото този с нищо не подсказа, че това е неговия двор, просто ни посочи и каза "Отваряйте и вкарвайте ..." После някой от групата се изказа в смисъл "Абе ти наред ли си, ще оставиш колата в чужд двор", което всъщност реши въпроса и тя остана както си беше пред заставата.
|
|
Един въпрос: На какъв език се разбирахте с шкиптарите |
Всъщност ние подходихме от Черна Гора, където явно, макар и етнически албанци, нямаха проблем да говорят на сръбски (за разлика от косоварите, с които не можеш да се разбереш); така че те на сръбски, ние на български и се разбирахме. Всички, с които контактувахме бяха много дружелюбни, няма как да не призная (дори само за това на човек му се приисква да се върне там).
|
|
Би ли дал малко подробности за техниката с която снимаш, филтри евентуално. |
Канон 5д марк 2 със стандартните 17-40 и 70-200. Заедно с чанта, батерии и т.н. общо взето 3 кг отгоре върху багажа. Филтри - единствено поляризатор. Някои от по-хубавите широки снимки са правени с твърдия 35 мм на Дидо. Като цяло във фотографията съм доста бос - ако изключим няколкото урока именно от Дидо преди време.
|
|
|
Сря Окт 17, 2012 10:57 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
|
|
Всички, с които контактувахме бяха много дружелюбни, няма как да не призная (дори само за това на човек му се приисква да се върне там). |
И на мен точно това ми е минавало през ума! А как си пазят природата и колко е чисто...и маркировка...наистина ти се иска пак да отидеш. Пожелавам ти догодина пак!
|
|
|
Чет Окт 18, 2012 12:08 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Чет Окт 18, 2012 2:32 pm |
|
|
Plamen К
|
|
|
Много скали и много камъни, обаче някак си красиво и хармонично. Поздравления за пионерския дух!
|
|
|
Пет Окт 19, 2012 6:47 pm |
|
|
Stanev
|
|
|
|
|
|
Канон 5д марк 2 със стандартните 17-40 и 70-200. Заедно с чанта, батерии и т.н. общо взето 3 кг отгоре върху багажа. Филтри - единствено поляризатор. Някои от по-хубавите широки снимки са правени с твърдия 35 мм на Дидо. Като цяло във фотографията съм доста бос - ако изключим няколкото урока именно от Дидо преди време. |
Еее бос не си, имаш усет за нещата и снимките са си екстра. Миришеше ми на мен на фул фрейм, много блага динамика докарва канона.
|
|
|
Пет Окт 19, 2012 11:23 pm |
|
|
JWalker
Регистриран на: 21 Авг 2007 Мнения: 282 Местожителство: Ботевград |
|
|
Съб Окт 20, 2012 9:46 pm |
|