ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Помощ за маршрут в Рила и желаещи за поход около Езерата
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Помощ за маршрут в Рила и желаещи за поход около Езерата
Автор Съобщение
emoemoemo

Мнение Помощ за маршрут в Рила и желаещи за поход около Езерата Отговорете с цитат
Здравейте.
Натоварен съм с "тежката" задача да избера подходящ и интересен маршрут в Рила.Тъй като от години не съм ходил там имам нужда от помощта ви.Като малък си спомням местата - Скакавица,рилските езера.Иска ми се пак да мина през тях.Кажете как да стигна,как се минаваше,спомням си,че през Паничище,после х. Пионерска и нагоре нагоре до Скакавица,а от там до езерата ?!?!. След езерата как може да се приберем,тоест от къде се минава най-накратко за София.Колко дена ще отнеме такъв поход,тоест може ли да стане за един уикенд. Ще чакам с радост информация.Ако има желаещи да се присъединят към нас,нека се чуем предварително. Ние ще сме около 4-5 човека.Става въпрос за 03-04 ноември. телефона ми е 0888384704
Вто Окт 16, 2012 11:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Отговорете с цитат
Както казва моя градски Z....:"Първо си купете една карта".. Very Happy
Сря Окт 17, 2012 8:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emoemoemo

оп оп.. маршрута е решен.само дето не знам кое за колко време се минава. Тръгваме сутринта от София,11:30 в Сапарева баня си спомням имаше маршрутка до Паничище,от там до Пионерска,от там до Скакавица,в Скакавица хапваме,отиваме до водопада,от там до х. Рилски езера. Това е ден1.Ден 2 посвещаваме на езерата Very Happy от Долното езеро до Сълзата,после слизаме,на Бъбрека барбекю и там опъваме палатките.Само 3тия ден не знам от къде да минем за София,така,че да не се връщаме,дайте някакъв съвет ? И моля за коментар,дали се стига за толкова време през първите 2 дни.
Сря Окт 17, 2012 8:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gamina

"На бъбрека барбекю" - сериозно ли?! Shocked
Сря Окт 17, 2012 11:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Mariana1000

Местожителство: София

emoemoemo написа:
оп оп.. маршрута е решен.само дето не знам кое за колко време се минава. Тръгваме сутринта от София,11:30 в Сапарева баня си спомням имаше маршрутка до Паничище,от там до Пионерска,от там до Скакавица,в Скакавица хапваме,отиваме до водопада,от там до х. Рилски езера. Това е ден1.Ден 2 посвещаваме на езерата Very Happy от Долното езеро до Сълзата,после слизаме,на Бъбрека барбекю и там опъваме палатките.Само 3тия ден не знам от къде да минем за София,така,че да не се връщаме,дайте някакъв съвет ? И моля за коментар,дали се стига за толкова време през първите 2 дни.

Барбекю?! Shocked Дано да съм разбрала грешно или да е грешно написано... Горките езера Sad

Времето ще ви е достатъчно, имайте предвид обаче, че първо е забранено там да се опъват палатки и второ, по това време на годината нощите са доста студени, както и че се стъмва по-рано.
Аз бих го направила така: втория ден качване до Сълзата както сте го намислили и после идете да нощувате в х. Иван Вазов през Раздела, а на третия ден през връх Отовица, по билото до Раздела и слизане през Зелени рид до ЦПШ Мальовица откъдето има маршрутка. Само трябва да тръгнете по-рано сутринта, което и без това е препоръчително. Така пътя на отиване и връщане няма да е един и същ, а и ще си спестите носенето на спални чували и палатки... и без да се обиждате, ще спестите на езерата себе си. Wink

Сря Окт 17, 2012 11:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Адаш, послушай Мариана за езерата.
Ако си наистина планинар не прави барбекюта там. И без това са ги осрали достатъчно разни пишман туристи недей и ти да допринасяш за това недоразумение.
Ние ходим къде ли не, но не извършваме други дейности, които да нарушат спокойствието на планината.
Съвсем друга тема е защо хиляди дъновисти опъват палатки в тази местност, но нека не им подръжаваме.
Все пак решението си е твое.
Приятна разходка.
Сря Окт 17, 2012 7:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
peca

Местожителство: Пловдив

Направете един хубав кръг ние с жената скоро ходихме от Пионерска през езерата и нощувка на х.Вазов( ако не си бил няма да съжаляваш) красотата на района е неуписуема 4.30ч.(с много снимки). Втори ден х.Вазов по билото през вр. Мальовица и нощувка на х. Мальовица-8ч.с много снимки и почивки .
Това си е класика, ще видиш 7-те рилски, Рилския манастир(след Додов Връх),Урдини езера,Еленино езеро.
Ще минете по билото вр.Дамгата, Додов връх Мальовица с прекрасната си панорама. Трети ден през ЦПШ, х.Вада и на Пионерска 3ч. - там ни чакаше колата.
Маршрута е един от най-живописните. Wink

Сря Окт 17, 2012 9:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
NikTod

peca написа:
Направете един хубав кръг ние с жената скоро ходихме от Пионерска през езерата и нощувка на х.Вазов( ако не си бил няма да съжаляваш) красотата на района е неуписуема 4.30ч.(с много снимки). Втори ден х.Вазов по билото през вр. Мальовица и нощувка на х. Мальовица-8ч.с много снимки и почивки .
Това си е класика, ще видиш 7-те рилски, Рилския манастир(след Додов Връх),Урдини езера,Еленино езеро.
Ще минете по билото вр.Дамгата, Додов връх Мальовица с прекрасната си панорама. Трети ден през ЦПШ, х.Вада и на Пионерска 3ч. - там ни чакаше колата.
Маршрута е един от най-живописните. Wink

А бе не се занасяйте с човека. Къде го карате да ходи на барбекю с цял чувал въглища, пържолници и тем подобни Wink
Сря Окт 17, 2012 9:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emoemoemo

ненене Very Happy за барбекюто го казах в преносен смисъл Very Happy никакво барбекю,въпроса беше 3 дневен поход.Много благодаря за отговорите ви и ако има желаещи да се присъединят,нека се обадят.
Сря Окт 17, 2012 10:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Mariana1000

Местожителство: София

emoemoemo написа:
ненене Very Happy за барбекюто го казах в преносен смисъл Very Happy никакво барбекю,въпроса беше 3 дневен поход.Много благодаря за отговорите ви и ако има желаещи да се присъединят,нека се обадят.

Отдъхнах си Laughing Ама като е в преносен смисъл слагай някое намигащо емотиконче, те са за това, че иначе изкарваш акъла на хората с разни въображаеми картини край Бъбрека Evil or Very Mad Макар че като гледам снимки на Езерата откакто пуснаха лифта, картините не са толкова въображаеми. Sad

Пожелавам ви хубаво време и хубава разходка и... умната, че все пак ноември си е есенен месец! Smile

Чет Окт 18, 2012 2:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Изобщо не са въображаеми.. и аз затова реагирах толкова остро:

Чет Окт 18, 2012 11:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
emoemoemo

аз мисля,че ако човек е културен и когато се радва на природата я пази в същото време,когато чисти след себе си и когато е достатъчно отговорен,за да внимава,особено след тези пожари лятото,не е никакъв проблем това,че е спрял да почине или да хапне на едно хубаво езеро,каквото е бъбрека.
Чет Окт 18, 2012 12:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Emil

Местожителство: Sofia

В тази културно-морална криза в която живеем такива думи създават позитивни мисли в главата ми. Very Happy
Чет Окт 18, 2012 1:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
ПАВЕЛ

Gamina написа:

Нещо липсва в композицията на тази снимка - паркиран наблизо голф двойка с отворени предни врати, от който струи ТОВА ПАРЧЕ

Чет Окт 18, 2012 10:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Павле това е брутално.Няма ли кой да се прежали и да гръмне това гнусно същество и да ни отърве от неговото присъствие.
Чет Окт 18, 2012 10:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.