ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Безбог, Попово езеро, Джангал и Валявица
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Безбог, Попово езеро, Джангал и Валявица
Автор Съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
krassy1809 написа:
Уважаеми съфорумци , скъпи любители на планината , всички българи , жители на света ...
...
СНИМКАТА !!!
Тя е най - говорящото доказателство
...
МИСЛЯ ЧЕ ВСИЧКО Е КАТЕГОРИЧНО ЯСНО ДО ТУК !!!
...
Според мен Николай Даутов е правият, още повече че съм платил ПАРИ за тази книжка !!!

Аз пък мисля, че Никола Миронски е правият, щото съм платил бая повече пари за неговите книжки. Все пак човекът е издал не по-малко от 3 пътеводителя, както и 4-5 книжлета от МТБ!
Ето една негова снимка, публикувана в сп. Български туристъ, броят от март 1934:

Искаш ли да я коментираме Question

Нед Окт 14, 2012 11:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
NikTod

krassy1809 написа:

СМЕШНО Е
ИСКАМ ДА ЗНАМ АКО СИ ИЗКЪЛЧА ГЛЕЗЕН НА ТОЗИ ВРЪХ И СЕ ОБАДЯ НА ПКСС , КАКВО ИМЕ ДА ИМ КАЖА !!!
Според мен Николай Даутов е правият , още повече че съм платил ПАРИ за тази книжка !!!

От извадката:
Да прав си, деиствително е смешно, но смеха е на твоята сметка.

Ако беше дори само един път разговарял с някои от ПСС нямаше да пишеш за тези глупави въпроси. Когато има инцидент дежурния на ПСС взима пълна и подробна инф. за състояние и местоположение.
Ако си се загубил, и не можеш да опишеш добре окръжаващата среда, но имаш връзка по телефона, ще те локализират през оператора и т.н..................

С последното от цитата сме на едно мнение Smile
Между другото човече, трябва да знаеш, че човек цял живот се учи и накрая умира все още ненаучен. Така, че нищо не се знае, след 100г. може да доиде на власт нов ред и да прекръсти с нови имена върховете. Но това по никакъв начин няма да изтрие историите и старите имена на върховете и местностите. Нашата цел е само една: да помним и да се придържаме към обективната и аргументирана истина.
Нед Окт 14, 2012 11:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krassy1809

Дидо , не искам да коментирам , тази снимка защото няма нищо общо с основния въпрос за Джангал или Момини двори.
Искам да коментираш написаното от мен по-горе , за да разберам кой от двамата Спийди или Николай Даутов подвежда целият свят, изкарва ги сляпи , един и същи връх на снимка , днес така се казва утре онака , хайде стига , аз не съм маймуна , ако грешката е в Николай Даутов , да ми върне парите за пътеводителя .
Лично ще чакам Спийди да напише нещо.
Нед Окт 14, 2012 11:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krassy1809

NikTod , теб много те уважавам , защото само ти ме спря да не изкача Джангала от към момините езера , беше много обективен , страхотна преценка и съвети ми даде , ти си отличен планинар , възхищавам ти се на траверсите на куклите , възела , Яловарника и Каменица.
Но съгласи се, че не може , един връх на снимка , да стане друг връх от същата снимка. Ако кажеш че може , спирам по въпроса.
Относно Пксс , може и да си прав, сигурно няма да се допусне грешка , но съгласи се че е коренно различно един обект да има много имена , и едно име да има много обекти, които да му отговарят. Казвам да доктора че ме боли Джигера , т.е. дроба , а той ми изписва капки за очи , не става некакси , нали ? Very Happy
И все пак е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО , да плащам за пътеводител пари , и в него да има снимка на връх , който изкачвам , и после да ми се показва същата снимка и да ми се натрапва в лицето , че това е друг връх !!! Пак казвам , ако Николай Даутов е в грешка , ще си искам парите които съм дал за книжката , ако Спийди е в грешка , да се извини и да подчертае Ясно и КАТЕГОРИЧНО , че Николай Даутов е прав.
Пон Окт 15, 2012 12:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krassy1809

Нека все пак бъдем толерантни и изчакаме Speedy да напише своят отговор
Пон Окт 15, 2012 12:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

krassy1809 написа:
... ако Спийди е в грешка , да се извини и да подчертае Ясно и КАТЕГОРИЧНО , че Николай Даутов е прав.

Че от какъв зор да го прави бе човек, тя главата и мозъчното съдържание са си лично твои.
Имаш сервирани наготово източници и за двете версии на имената, решавай кое как да наричаш самичък. Laughing

Пон Окт 15, 2012 12:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
krassy1809

NikTod "Да прав си, деиствително е смешно, но смеха е на твоята сметка."

Ники Тодоров , какво му е смешното , да държиш пътеводителя на 60 - та страница и да гледаш снимката от нея , и да гледаш същата снимка публикувана от Speedy , хоствана на сайта туристическо ОРЕЛЯК , и под нея да пише различно име за върха ?

Плачевно е , на Спийди ли да вярваш , на пъдеводителя ли , за който си цакал кинти , или на туристическото дружество ОРЕЛЯК , което все пак би трябвало да има някакво реноме като такова ?

За това казвам че е безумна цялата история.
И НЕДОПУСТИМА КАТЕГОРИЧНО !!!
Пон Окт 15, 2012 12:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krassy1809

"решавай кое как да наричаш самичък"

Пред ПКСС какво да кажа си изкълча глезена, на твоя отговорност , кое от двете имена да кажа , а ДИДО?
СПРИ да го ЗАЩИТАВАШ , публикува снимка на един и същи връх и го нарича с две различни имена , СПРИ , не се излагай и ти !!! СПРИ , за едното съм дал ПАРИ, все пак е ПЪТЕВОДИТЕЛ и досега съм вярвал на него! КОЕ Е ВЯРНОТО ?
Искаш да се издигнеш в очите на слепите ли ? Ти не гледаш ли снимките които е публикувал , не са ли еднакви , на черното бяло ли ще викаме вече !!!
Пон Окт 15, 2012 12:35 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Чеки бе човек, какво ревна сега Laughing
Вземи стани от капслока и помисли:

- имаш 2 версии за тази двойка имена;
- едната версия в пътеводителя 2008 е нищо повече от следване на линията на справочниците Хаджирадонов-Миронски-Душков;
- Миронски го видя на горната снимка колко е бил в час с Пирин;
- по-миналата година (2010) Н. Даутов пуска статия в сп. Орбел, където споделя какви податки е открил в старите бумаги за парадокса с двойното именуване Джангал-Момини двори;
- податките са достатъчно ясни за всеки поне малко образован човек с планинарска култура;
- оттук нататък всеки претегля на кантара едната и другата версия и сам решава как да възприема имената;

Нещо неясно за тебе? Помощ да прочетеш документите по темата в Орбел искаш ли? Някакви неясноти имаш ли по отделните парчета от пъзела - карти, снимки текстове и т.н. ?
Затруднения да разпознаеш обекти там, помощ за точните височини на върхове, езера според официалната ЕТК на България?
Въобще - за какво е тоя вой не разбирам?

Последната промяна е направена от dido на Пон Окт 15, 2012 12:59 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Окт 15, 2012 12:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

krassy1809 написа:
... СПРИ , не се излагай и ти !!! СПРИ , за едното съм дал ПАРИ

Яко човек, изкушавам се направо да ти дам 12 лева + куриерските разходи още утре до обяд, та да видим дали ще мирясаш Very Happy

Пон Окт 15, 2012 12:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
krassy1809

Уважавам те човече , сега обаче ще си легна , много ми се пише по въпроса обаче е късно за мен, утре ще продължим обещавам. Тамън Спийди още не се е изказал , трябва и той да има тази възможност Very Happy , Няма да забогатея или обеднея със сумата представляваща цената на книжката + куриер , но не съм само аз , а хиляди други хора и въпроса е принципен. Хайде лека , до утре Very Happy
Пон Окт 15, 2012 12:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

Виж човек, тук не става въпрос да налагаме едно или друго име, а само да следваме хронологията на историята и да я знаем. Във времето е станала грешка, по стечение на обстоятелствата са подменени имена върхове. Възможно е и Speedy да е посочил в последното издание пътеводителя върховете по досега приетия начин. Сега излизат нови факти на яве и нещата се променят. Важното в случая е че се е намерил някои /не някои а Speedy/ които да ги събере, анализира и ни ги предложи обработени, в готов вид, за възприемане. И според мен за този си труд, този човек заслужава признателност, не обругаване. Мисля, че пътеводителя ти няма да загуби кои знае колко от външния си вид ако му прибавиш тези корекций.

п.п. Мисли креативно
Пон Окт 15, 2012 12:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Аргументът на krassy1809 е напълно смислен и въпреки шеговития начин, по който е поставен, въпросът който повдига изисква сериозен отговор. Осен това си има адресант.
Лично на мен начинът, по който тръгва дискусията изобщо не ми допада - ако продължавате в същия дух задоволството ще е единствено за сеирджиите.
Пон Окт 15, 2012 1:00 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
krassy1809

Признателност за труда си Speedy получава!
Тя е равна на (тиража на пътеводителя) х (цената му х) (% за автора !)
+ (% вероятност за нови приходи в бъдещето от пътеводители) х (очаквани приходи от пътеводители в бъдещето ) х (подходщ дисконтов множител за да бъде приведена покупателната способност на парите в бъдещето към днешната такава , тъй като един лев днес е по ценен от един лев в бъдещето)
Все пак живеем в строй наречен капитализъм и сме в условията на пазарна икономика

При посещението ми в дирекцията на национален парк пирин , ми казаха че Николай Даутов подготвя ново издание на пътеводителя.
Точно за това си позволявам да добавя вероятноста за бъдещи приходи
До колко това е вярно или не , нека той каже.
Именно поради тази причина , ако бях на негово място , щях да се въздържа от публикации на снимки на един и същи връх с различни имена , точно в този момент във времето, а щях да го направя в новото издание , подкрепено и подплатено с необходимите факти
Пон Окт 15, 2012 9:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
krassy1809

Цитат:
Аргументът на krassy1809 е напълно смислен и въпреки шеговития начин, по който е поставен, въпросът който повдига изисква сериозен отговор. Осен това си има адресант.
Лично на мен начинът, по който тръгва дискусията изобщо не ми допада - ако продължавате в същия дух задоволството ще е единствено за сеирджиите.

Ванка благодаря.
Може да се погледне как аз започнах дискусията , с 4-те въпроса , кротко питащ
Надявам се че ще я продължим , доста по-професонално.

Нали всеки от вас (надявам се да се включат още хора) е напълно наясно , че се подхваща може би най-сериозната тема относно топономията на планината , засегнати са 3 върха , имаме само 2 имена , барабар с прилежащите им езера , порти , ридове , стражи , пенжерета.
Народни песни !!!
Много друго за което сега не се сещам !
Пон Окт 15, 2012 10:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.