Автор |
Съобщение |
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
|
|
|
|
Сигурно ще изберем него(през мандрата)защото ще продължаваме към Свищи Плаз -няма да слизаме пак в Мирково.Щом казваш че той е по-пряк...а след мандрата има ли пътека и ли се ориентираш по релефа(респективно-по трака )?? |
От Мандрата със сигурност има пътека нагоре, защото съм минавал някога, но нямам ясен спомен. Замата нямаше как да я тракна в снега.
Иначе ако целта ви е да се качите на билото по най-прекия път и да тръгнете на изток, тогава най-удачно е да тръгнете от гарата към Червен камик (например по начина, по който траковете слизат) или още по-напряко по тази схема, която начертах със сиво направо на картата и вероятно не следва точно пътеката, но:
Тръгва се от гарата директно нагоре по реката.
Стига се приблизително до точката "nagore" и се завива надясно. Пътеката следва водохващането, през известно разстояние се виждат циментови къщурки. След като набере височина започва да подсича склона докато стигне приблизително точката nagore_2. Там отново се хваща надясно и нагоре (последно като минавах бяха изровили черен път там). Скоро се излиза от гората, Червен камик се вижда съвсем близо и след него вече не е проблем, кеф ти по пътя, кефти през тревистите склонове напряко. |
Ванка-всичко беше както трябва-обясненията ти бяха толкова точни че не беше необходима даже и машинката...минахме както препоръча по пътеката от гарата нагоре и после през Червен Камик.Имам трак но не мога да ги качвам тия пущини по разните му сайтова така че-ако мислиш че на някой ще е потребен-мога да ти го пратя като файл(или на който иска,де)
|
|
|
Пон Окт 08, 2012 9:38 am |
|
|
igurbev
|
|
|
Добре! Ако искаш ми го прати, пък аз ще го изтупосам тука. Така или иначе ми е любопитно какво сте направили.
Иначе за качването на тракове - качваш ги на някой сърваър и после пускаш линк тука, няма нищо повече от това.
|
|
|
Пон Окт 08, 2012 5:10 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Тракът на fena73. Сериозно ходене. Но то пък и от преди си стана ясно, че старозагорците не се шегуват .
|
|
|
Вто Окт 09, 2012 10:16 pm |
|
|
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора |
|
|
Вто Окт 09, 2012 11:29 pm |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Тракът на fena73. Сериозно ходене. Но то пък и от преди си стана ясно, че старозагорците не се шегуват . |
Благодаря на Иван Гърбев за съдействието с трака!Само да поясня, за да не изглежда прехода толкоз героичен че имахме нощувка на х.Паскал-не е еднодневен...Мислехме да е на Свищи плаз(затова и минахме отдолу а не по билото)но всички суперлативи за хижата са все още далече от действителността-хижата прилича на строителна площадка,а и беше пълна с ловци и тинейджъри,та се наложи да се "изгърбим"още час до Паскал...
|
|
|
Сря Окт 10, 2012 8:14 am |
|
|
mircho
|
|
|
|
Айде, айде от Свищи плаз до Паскал дай боже всекиму такова гърбене . Има и малко по-лек маршрут до челопешката хижа но минава малко по в ниското и от там до билото е значително по-добре, макар че винаги ме е кефило да ходя по билото.
|
|
|
Сря Окт 10, 2012 11:21 am |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
Айде, айде от Свищи плаз до Паскал дай боже всекиму такова гърбене . Има и малко по-лек маршрут до челопешката хижа но минава малко по в ниското и от там до билото е значително по-добре, макар че винаги ме е кефило да ходя по билото. |
Абе като си тръгнал от на майната си и един час си е тегаво -макар че в случая не го усетихме...
Коя хижа визираш под "челопечката"-Мургана ли??Идеята беше да проучим пътеката от Мирково а не от Челопеч-ти за там ли говориш??
|
|
|
Сря Окт 10, 2012 6:10 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Ето още един трак по трасето Мирково - Мара Гидия (билото) - хижа Чавдар - Буново. Слизането е плътно по синята маркировка х.Чавдар - Буново. Разходихме го в събота с Вальо попътно за годишната сбирка на "Планинари".
Гората е започнала да добива цвят.
|
|
|
Пон Окт 15, 2012 9:42 pm |
|
|
|