Казвам, че качване по тоя ръб би било сериозно предизвикателство. Като го гледам какъв е клечасал, аз не бих си го причинила, а по-стръмната му част не се вижда тук
Звучи много заинтругуващо /заинтригуващо стои на сантиметър от зарибяващо/. Някой минавал ли го е?
Пет Окт 05, 2012 1:30 pm
Gamina
Аз поне не познавам някой, който да е го е правил, което нищо не означава...
според Wiki: "Северозападният ръб на Голям Газей е алпийски обект от II б категория." Не знам кое имат за Малък Газей.
В горната му част не изглежда чак толкова лошо (зиме, щото иначе в тоя клек), ама долу си представям към реката какво е и въобще дали е възможно да се мине... Зверски дълъг е.
...
Казвам, че качване по тоя ръб би било сериозно предизвикателство. Като го гледам какъв е клечасал, аз не бих си го причинила, а по-стръмната му част не се вижда тук
Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Пет Окт 05, 2012 2:18 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Окт 05, 2012 2:09 pm
Gamina
Аааа, първото ми минаване по Карстовото било беше паметно и то
Тръгнахме след заслона по ниската пътека /груба грешка/ и накрая се озовахме ПОД въжетата... пълзи нагоре, пълзи... трепереха ми коленцата като се качих под Бански суходол. 5 минути по-късно самото Конче ми се видя булевард, а подсичането на Кутело въобще не ми направи впечатление
Следващите вече не помня колко пъти, когато съм била там - все гледам разни шматки как се завират под Кончето и се виждам аз самата как жално пълзях. Докато не се опари сам човек, няма да се научи, т'ва е..
Пет Окт 05, 2012 2:16 pm
Gamina
Ристо Туристо написа:
Gamina написа:
...
Познай кой си го е причинил
пп: на слизане
Аааааааааааааа... ключовата дума е "клечасал", явно
Добре, познавам човек, който си го е причинил....
Пет Окт 05, 2012 2:22 pm
dido
Тоя ръб го качвахме с Емо миналата пролет от Демяница. Пътят отдолу не се намира особено леко де.
Клекът е само горе и не е особено труден за газене, че леко хилав.
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Окт 05, 2012 2:23 pm
Gamina
Е, вече не ми е толкова интересен
И все пак бая бъхтане ми се вижда
Пет Окт 05, 2012 2:53 pm
mikesli
meco puh написа:
Иначе Америка до ден днешен щеше да остане неоткрита.
Сигурно не-случайно днес говорим за предизвикателства - точно година откакто ни напусна
"За лудите, за различните, за бунтарите, за размирниците, за кръглите гвоздеи в квадратните дупки...
за онези, които виждат нещата по различен начин – те не обичат правилата...
Можеш да ги цитираш, да не се съгласяваш с тях, да ги възхваляваш или да ги очерняш, но единственото, което не можеш да направиш, е да ги игнорираш, защото те променят нещата...
Те бутат човечеството напред и макар и някои да ги смятат за луди, ние виждаме в тях гении, защото онези, които са достатъчно луди, за да мислят, че могат да променят света, са онези, които наистина го правят."
Пет Окт 05, 2012 2:59 pm
dido
Gamina написа:
Е, вече не ми е толкова интересен
И все пак бая бъхтане ми се вижда
Бъхтане е даге ... Та и беше юни - кално, хлъзгаво и тук-там снежно ...
Пет Окт 05, 2012 3:16 pm
NikTod
dido написа:
Тоя ръб го качвахме с Емо миналата пролет от Демяница. Пътят отдолу не се намира особено леко де.
Клекът е само горе и не е особено труден за газене, че леко хилав.
Не съм и очаквал, че ще да е пропуснат. Ако да речем, реша да го катеря, от отклонката за Валявишките дупки ли някъде да хвана към ръба. По спомен имаше някакви просеки през клека.
Пет Окт 05, 2012 5:53 pm
dido
Не, оттам не е добре. Реката по спомен прави нещо като дълбочка клисура, а над нея е клек.
Качването е по-леко от х Демяница - пресичаш Валявица на път за Газей и още в началото на пътеката забиваш надясно в гората.
Там ще лавираш диагонално през гората качвайки се на югоизток - има пръснати големи скаляци и блокажи. Целта е като излезеш на около 2100 да набараш един тревист улей вдясно, който се качва право под малкия Газей.
Качването въобще е много специфично, на усет. Тук-там трябва да пресечеш някой клек за да се намърдаш в улея.
Пет Окт 05, 2012 6:06 pm
NikTod
dido написа:
Не, оттам не е добре. Реката по спомен прави нещо като дълбочка клисура, а над нея е клек.
Качването е по-леко от х Демяница - пресичаш Валявица на път за Газей и още в началото на пътеката забиваш надясно в гората.
Там ще лавираш диагонално през гората качвайки се на югоизток - има пръснати големи скаляци и блокажи. Целта е като излезеш на около 2100 да набараш един тревист улей вдясно, който се качва право под малкия Газей.
Качването въобще е много специфично, на усет. Тук-там трябва да пресечеш някой клек за да се намърдаш в улея.
Благодаря Общо взето като разглеждам участъка на MapSource, се оказва, че сте подбрали кажи речи оптималния вариант за най-малко препятствено достигане на ръба. Дано ми остане време в края на месеца да отскоча до Банско и да го опитам. И без това не съм много очарован от пътеката за Газей под Ушиците, че ако всичко е о.к. ще има и алтернативно трасе.
Пет Окт 05, 2012 6:37 pm
dido
NikTod написа:
dido написа:
Благодаря Общо взето като разглеждам участъка на MapSource, се оказва, че сте подбрали кажи речи оптималния вариант за най-малко препятствено достигане на ръба. Дано ми остане време в края на месеца да отскоча до Банско и да го опитам. И без това не съм много очарован от пътеката за Газей под Ушиците, че ако всичко е о.к. ще има и алтернативно трасе.
А, да да - гледано е доста натам преди да се тръгне нагоре
Ето едно фото като илюстрация. При първия голям скален откос след гората, продължихме нагоре вляво по един тревен улей и се набутахме в нещо като цепнатина, издрапахме я с голям зор (грешка). Като гледам на снимката долу е трябвало малко след скаляка да свием надясно, да процепим ивицата гора и да хванем по същинския голям тревен улей.
Пет Окт 05, 2012 8:58 pm
NikTod
dido написа:
А, да да - гледано е доста натам преди да се тръгне нагоре
Ето едно фото като илюстрация. При първия голям скален откос след гората, продължихме нагоре вляво по един тревен улей и се набутахме в нещо като цепнатина, издрапахме я с голям зор (грешка). Като гледам на снимката долу е трябвало малко след скаляка да свием надясно, да процепим ивицата гора и да хванем по същинския голям тревен улей.
При най-горната крива на трека, няма ли да е по-добре да се мине по камънака и се подсече Малкия Газей за да се избегне клека.
А за да се нацели тревния улеи в началото, като се тръгне на югоизток през гората при достигане източната граница с клека, ако се държи по границата до горе до достигане на тревния улей...
... Като гледам, горе долу не виждам други опций освен начертаните, освен ако може да се стигне в подножието на тревния улеи с поносима доза клекинг от гората до него.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети