Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
Два дни из Рила-вр. Мальовица и вълшебството на Урдини езера
Здравейте!Да се отчета и аз с посещението си в Рила и докосването до невероятните Урдини езера!Първият ден-пристигане в ЦПШ и паркирване на каляската на Меча поляна.После-опознавателно кръгче-лежерно до х.Мальовица-Страшното-Йончево езеро.Мислех да отида и до Попова капа,но ме домързя и се опънах на Йончево езеро да поразсъждавам за нещата от живота.После надолу към ЦПШ.На втория ден започнах голямото пътуване-по навик,добит от моя Учител(ZC...),тръгнах с първи петли-в 7.05ч(по-рано ме достраша да не би да срещна някоя космата "кака",дето лекувала запек с поглед).Минах първа тераса,втора и в 9.50ч бях на вр. Мальовица-красота-нащраках няколко снимки,почаках някой да дойде да ме снима,но нямах късмет и се самоснимах.Забравих-на път за вр.Мальовица минах покрай Еленино езеро и там на палатка беше един много любезен момък(Стоян се казваше),който се съгласи да ме щракне на фона на езерото Много приятен момък!Та после по билото тръгнах за входа на Урдиния циркус.Пътем направих малко фото на Рилски манастир.срещнах друг господин(Юлиан),с когото разменихме по един кадър,вр.Додов(Друшлявишки) и по-натъй се изсулих в циркуса-направих няколко кадъра и там.Мястото е вълшебно-другата година пак ще отида,но ще влеза откъм Яворова поляна!Пообиколих езерата,помедитирах малко и към 14.30ч.поех към Зелени рид(през Рибното нагоре).От всичкото това маршируване ми се разхлопа сериозно левия шарнир(лявото коляно) и с малко зор се качих на Зелени рид.Там още по-голяма красота-от една страна-Рилски езера с Харамията(и на него ще му дойде реда някой ден),а от друга-Урдини езера. От толкова емоции и от физическата болка(отляво)грохнах и седнах да се посвестя.Тогава чувам гласа на Учителя(по телефона)-не се бой Люк,Силата е с теб,остават ти още 3 часа и си на финала.Благодаря,ти,Учителю за подкрепата .По нататък е история-заслон Кире чугуно-Яворова поляна-ЦПШ в 18.20ч и оттам за дома.Пълноценно.Прилагам и малко материал:Рила-вр.Мальовица-Урдини езера
По лош път тръгваш момче! градския джедай найт z...на убу няма да та научи!!!сам,по рила,тръгване по нощите-се Убави мурафети...
Съб Сеп 29, 2012 8:16 pm
Гунди
Къде заряза щеките и каква е тази сопа?
По стръмното надолнище с болно коляно се върви трудно без тях.
Машинката дето я купи помага нали? Свикна ли и?[/quote]
ами взех тази сопа,защото само камънак и щеките щяха да се запъват и можеха да се изкривят,а аз по стръмно и камъни съм свикнал главно с ръце.Освен това тази сопа е много стабилна и яка(повече кураж ми дава при среща с "каката",а пък каракачанското куче при овчарника като я видя само джавкаше отдалеч).Да, болката беше силничка и както ти казах вървях като храбрия оловен войник. А за машинката-много добре си паснахме и се разбрахме(доста добра работа ми свирши на влизане и излизане от циркуса)
Emil написа:
Браво Гунди.
Сега е много яко за разходки горе а и почти няма никой.
Кажи впечатления от машинката.
да горе времето беше перфе-Шефа ми даде добро време.слънчево.Навалица-йок-само тук-там някой като мен.Беше прекрасно-насаме с планината.Машинката си работи безупречно!Искам да ти благодаря за напътствията преди да поема по маршрута Благодаря и на Иво(заетия ZC...)за отделеното време и оперативката в градската градинка,който ми даде този двудневен трак и ми обясни основните положения с машинката!
[quote="fena73"] По лош път тръгваш момче! градския джедай найт z...на убу няма да та научи!!!сам,по рила,тръгване по нощите-се Убави мурафети... [/quote
Не ме отклонявай от правия път-аз ще стана джедай като моя Учител!
ZCEZBPM написа:
Гунди написа:
fena73 написа:
По лош път тръгваш момче! градския джедай найт z...на убу няма да та научи!!!сам,по рила,тръгване по нощите-се Убави мурафети...
Не ме отклонявай от правия път-аз ще стана джедай като моя Учител!
Гунди, ако някой който не ни познава тримата , прочете какви глупости пишем, ще реши че ни хлопат дъските.
За незапознатите да кажа, че само се шегуваме.
браво гунди, урдиният циркус е номер едно. утре ще пусна снимки от нашето ходене из циркуса на 29.09, утепаме се от ходене по урдина река, обиколка на циркуса и към ушите и мальово поле до мальоовица, но си много струваше, нема такава красота. вчера овчарите свалиха от поляната на горната колиба последните коне, говеда вече няма и за ходене е супер. срещнахме за цял ден преди голямата паница мъж и по малко момче които идваха отгоре от езерата,е и двамата овчари, единият се държеше за опашката на един кон който го дърпаше нагоре по пътя , е забравих и едно стадо козички на седловината между ушите и мальовица, първо 10 броя а после 2x3 яко тичаха пред нас надолу по морените към долината на малка урдина река.
Нед Сеп 30, 2012 2:29 pm
Гунди
Да,Урдиния циркус е изключително красив!Дори аз го предпочитам пред Рилските езера,защото мястото е почти девствено(без човешка намеса),за разлика от навалицата при 7-те езера.Аз улучих превъзходно време.направих красиви снимки(даже щерката като видя една от снимките на циркуса с езерата,възкликна:-Тате,колко е красиво!Прилича на картинка от приказка!
За ходенето-много е наистина,но заради гледката отгоре и в циркуса си заслужаваше всеки километър и всяка болежка!Аз от ЦПШ през Мальовица,Додов връх,циркуса,Зелени рид,срещнах общо 10 души(и то по билото).Другата година пак съм там,но ще влеза откъм Яворова поляна и ще отида по-рано-около юли,август за да нащракам снимки на Урдиния циркус в зелена премяна,с потоците как се вливат в езерата!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети