ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Двама души са загинали при атаки на мечки в Румъния
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Двама души са загинали при атаки на мечки в Румъния
Автор Съобщение
nickkal

Мнение малко спам... Отговорете с цитат
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=404619739600526&set=a.323402474388920.75636.323390987723402&type=1&theater Very Happy Very Happy Very Happy
Пет Сеп 21, 2012 1:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kent

Мнение Отговорете с цитат
още малко. виц.

Един ловец тръгнал на лов за мечка. Дебнал преследвал и намерил един огромен мечок. Извадил пушката и .. засечка, презарежда и .. пак. Хвърлил пушката, извадил ножа и почнал да го размахва. Мечока проговорил с човешки глас - и за какво ти е този нож, вазелин ти трябва, вазелин.
Twisted Evil
Пет Сеп 21, 2012 4:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
toni g

Местожителство: burgas

NikTod, благодаря ти за хубавото пожелание, нека всички да бъдат живи и здрави.
Мен всъщност не ме е страх от вълци, бездомни кучета, лисици, крави, змии и т.н. Преди месец бяхме около Нехтеница и срещнахме безпризорно куче, дойде при мен , дадох му филия хляб, после още една, повъртя се и си отиде.
А в диво място , без екопътеки в Рила съм се разхождала с децата ми преди няколко години. Дъщеря беше на 3години. И имаше мечки, виждахме следи, тогава не се страхувах, защото не бях чула за никакъв инцидент. Там където лагерувахме имаше един пастир,който ни се оплака, че от време на време му отмъкват по някое агне. Но, сега вече има няколко случая на посегателство, какво ще кажете за инцидента в с.Кутела и той ли е бил ловец.
Вероятноста да срещнеш мечка е много малка, но я има.
На колегата от Троян ще кажа , че не е важно колко пъти ходя в планината/ аз не го питам колко пъти ходи на море/ и да си използва аритметиката някъде другаде, например да брои мадамите с големите очи.
Понеже повечето тук са екозащитници, можете ли да ми отговорите на мечка стръвница малките какви са?
Пет Сеп 21, 2012 6:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

toni g написа:

На колегата от Троян ще кажа , че не е важно колко пъти ходя в планината/ аз не го питам колко пъти ходи на море/
?

Някъде четох , че тия от Троян имат вроден страх от акули Laughing Laughing Laughing. И няма да се учудя , ако са стартирали подписка с искане за ограничаване популацията на Голямата Бяла северно от екватора Tooth..........

Пет Сеп 21, 2012 7:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

toni g написа:
...Вероятноста да срещнеш мечка е много малка, но я има.
На колегата от Троян ще кажа , че не е важно колко пъти ходя в планината/ ...

Важно еее, важно! Аз например много често ходя в комшиите и тяхното куче ме опозна, и сега даже не лае, не да ме хапе Very Happy .И ти ако ходиш по често в планината, мечките ще те опознаят и смирено ще си лежат като минаваш покрай тях Very Happy Very Happy Very Happy .

Балкана символ на цял полуостров
Пет Сеп 21, 2012 7:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
toni g

Павле, а да си чел някъде, че подалече от Троян не виждате.
Пет Сеп 21, 2012 8:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
дешева

Местожителство: italy

Аз бих казала,че мечките са много полезни в някои случаи, още повече на тези "гладни"години.....
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/396092_10150983337844790_1067216219_n.jpg[/img]
Пет Сеп 21, 2012 9:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

дешева написа:
Аз бих казала,че мечките са много полезни в някои случаи, още повече на тези "гладни"години.....
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/396092_10150983337844790_1067216219_n.jpg[/img]

Laughing
Пет Сеп 21, 2012 11:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

toni g виждам разбра, че никой от форума не е настроен против теб. Само, че всички стават особено чуствителни когато стане реч за намеса в работите на майката природа в планината, а и не само там.
По темата: Познавах само един човек, който не го беше страх от мечки. Същия, влезе при белите мечки зоопарка в Ловеч да ги бори. Резултата предполагам на всички е ясен.
Аз, както и ти се страхувам от диви животни, но това по никакъв начин не ме кара да искам да намалям броя им. Ходя в повечето случай сам и съм имал немалко срещи с диви животни. Едно от нещата, които се старая да правя е да уважавам природата и хората които споделят същото.
Съб Сеп 22, 2012 12:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Местожителство: София

Мнение Кратко и точно! Отговорете с цитат
NikTod написа:
... всички стават особено чуствителни когато стане реч за намеса в работите на майката природа в планината...

Разбираемо е и защо понякога сме раздразнителни.
Съб Сеп 22, 2012 1:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
toni g

Чувствителни сте на тема човешка намеса в природата, но понякога тя се налага за добро. В противен случай ще се казва джунгла, а не природен парк. Аз лично съм против регламентирания лов, особено на сърни. Мисля, че замърсяването с отпадъци / от тези, дето им трябват стотици години за да се разложат/ от "туристи" е много по-сериозен проблем, но това е друга тема.
Не ми отговорихте на въпроса на майка -стръвница децата й какви са?
Защо не прочетете малко инфо какво става около смолянските села.
Съб Сеп 22, 2012 8:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
NikTod

toni g написа:
Чувствителни сте на тема човешка намеса в природата, но понякога тя се налага за добро. В противен случай ще се казва джунгла, а не природен парк. Аз лично съм против регламентирания лов, особено на сърни. Мисля, че замърсяването с отпадъци / от тези, дето им трябват стотици години за да се разложат/ от "туристи" е много по-сериозен проблем, но това е друга тема.
Защо не прочетете малко инфо какво става около смолянските села.

В действителност изместихме темата на коментираната дискусия около 7-800км. на юг. Така, че администратора може би трябва да видоизмени заглавието или да премести коментарите, но нейсе размишляваме, горещо препоръчвам на toni g да изчете долните препратки.

Как да живеем с мечки:
http://brownbearbg.info/arshive/282-Mechkite-u-nas-izbyagvat-horata-nalichieto-im-v-planinite-mozhe-da-podpomogne-ikonomikata.html

Интервю с Димитър Иванов - у-л на Парка за танцуващи мечки в гр. Белица:
http://www.farmer.bg/21366-Dimitar-Ivanov-Za-otstrel-na-mechki-mozhe-da-se-govori-kogato-ima-tochni-danni-za-populaciyata-im-v-Balgariya
Съб Сеп 22, 2012 12:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi

Местожителство: Варна

Инфо от Смолян - нищо по темата не става около смолянските села. Тормозът (нападение) на мечките от хората е друга тема в точно обратната посока.
Идеята да се намали броя на намалелите мечки виждам, че е много упорита!
Съб Сеп 22, 2012 12:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

toni g написа:

Какво е "мечка стръвница" ?

Последната промяна е направена от ПАВЕЛ на Съб Сеп 22, 2012 1:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Сеп 22, 2012 1:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mislesht

Местожителство: Пловдив

Мнение Re: Българо-румънски връзки Отговорете с цитат
Сотиров написа:

Цитат:
Развъждането й в изкуствени условия започва в Кормисош (Западни Родопи), където освен български мечки биват внасяни и карпатски мечки от Румъния. Разселване на мечки от Кормисош е проведено в Западни Родопи и Средна Стара планина. Това дава тласък в увеличаването на числеността, но същевременно води до потенциална опасност от замърсяване на популацията. Според някои изследвания мечките от Южна Европа, представляват автохтонен европейски елемент от Плейстоцена. Балканската и най-вече Българската популация съхраняват основната част от този древен, местен клон на европейската популация. От друга страна, мечките от североизточната. част на Европа (вкл. Румъния), са заселници от късна, холоценска вълна на миграция на континента от Изток (Spassov, 2003). Това обяснява твърде различна генетическа характеристика на посочените географски обособени клонове на популацията на континента (Taberlet, Bouvet, 1992;19994). Смята се, обаче, че карпатските мечки, съществували у нас твърде кратко в диво състояние, на практика не са могли да засегнат генофонда на местната мечка.

Много научно е описано всичко, но пък сигурно е точно.

E, знаех си, че нашите са по-яки! Ще викам за нашите! BG

Съб Сеп 22, 2012 1:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 4 от 5

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.