Автор |
Съобщение |
misamanda
|
от Петрохан до връх Ком |
|
Възможен ли е маршрут от прохода Петрохан до връх Ком и обратно за един ден? Колко часа приблизително е отиване и връщане? Има ли вероятност да се изгуби пътеката и изобщо приемам съвети по въпроса.
|
|
|
Чет Сеп 13, 2012 2:08 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Маршрута е възможен-2 пъти го правим като почваме Ком-Емине-спим на Петрохан и ходим до Ком-отиването е 3.30часа,връщането-2.30
Маркировката е идеална-колова+червена боя-всъщност марката на Е-3-успех!
|
|
|
Чет Сеп 13, 2012 5:27 pm |
|
|
Tito
|
|
|
|
Два пъти правих Петрохан-Ком-Петрохан тази година в подготовка за Ком-Емине. Първият път бях сам и ми отне 6ч отиване и връщане, вторият път малко повече, че се оляхме в в снимки. Според мен е идеален вариант за еднодневна разходка дори и при намаляващия ден.
|
|
|
Чет Сеп 13, 2012 6:41 pm |
|
|
gundu
|
|
|
Петрохан-Ком-Петрохан наистина е чудесна разходка за един ден. Оставяш колата на съхранение при кулата и... ние се разхододихме пролетта при шарен сняг за около 7 часа без да се престараваме с темпото и с леки ранички.
Приятна разходка!
_________________ ТУРИСТ - ЗДРАВИ КРАКА, ШИРОКА ДУША, РАНИЦА НА ГЪРБА...... И ПРАЗНА ГЛАВА,.. |
|
|
Чет Сеп 13, 2012 10:18 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
|
|
|
Два пъти правих Петрохан-Ком-Петрохан тази година в подготовка за Ком-Емине. Първият път бях сам и ми отне 6ч отиване и връщане, вторият път малко повече, че се оляхме в в снимки. Според мен е идеален вариант за еднодневна разходка дори и при намаляващия ден. |
Да, в пдготовка на Ком Емине два пъти го минах, никлакви проблеми. Като излезете от горския пояс, внимававайте с маркировката, да не тръгнете към хижа Ком, а към върха Ком. Успех!!!
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Чет Сеп 13, 2012 10:38 pm |
|
|
misamanda
|
|
|
Много благодаря на всички, които ми отговориха. Ще го направим или утре/ ако не вали от сутринта/, или следващата седмица.
|
|
|
Пет Сеп 14, 2012 10:16 am |
|
|
dobber
|
|
|
Пет Сеп 14, 2012 10:30 am |
|
|
fena73
|
|
|
|
|
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150914464463397.434251.581898396&type=3
http://runkeeper.com/user/zlobber/activity/89203750 - Светло червената линия е маршрута по които се изгубихме и минахме 5-6км повече.
Тръгва се по асфалтов път за около 2-3 километра (баир на горе) и при табелката на 4тата снимка се отклонявате. От там се следва само най-главния път и никакви второстепенни разклонения - чак до хижа Ком. След което е стръмен баир до билото и самия връх.
Приятна разходка. |
Недей бърка човека-НЯМА РАБОТА НА ХИЖАТА!Както каза мечо пух-точно там трябва да се внимава-хваща се левия път-нагоре придружен с колове по ръба!При хубаво време върхът се подава при излизането от горския пояс
|
|
|
Съб Сеп 15, 2012 8:12 pm |
|
|
fena73
|
Re: от Петрохан до връх Ком |
|
|
|
|
|
Възможен ли е маршрут от прохода Петрохан до връх Ком и обратно за един ден? Колко часа приблизително е отиване и връщане? Има ли вероятност да се изгуби пътеката и изобщо приемам съвети по въпроса. |
Не съм ходил , но като го знам колегата нормален ход ще е поне два часа отгоре на това дето ти го дава, значи към 8 часа отиване и връщане. |
Мерси за мнението! ама се опитвам да давам времената"по книга" че да няма сърдити после като пича на Ботев...
п.п.иначе става и за под 3 часа..
|
|
|
Съб Сеп 15, 2012 8:16 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
Re: от Петрохан до връх Ком |
|
|
|
|
|
Възможен ли е маршрут от прохода Петрохан до връх Ком и обратно за един ден? Колко часа приблизително е отиване и връщане? Има ли вероятност да се изгуби пътеката и изобщо приемам съвети по въпроса. |
Не съм ходил , но като го знам колегата нормален ход ще е поне два часа отгоре на това дето ти го дава, значи към 8 часа отиване и връщане. |
Чета с интерес мненията ти, приятен си ми, но как ще казваш 8 часа Петрохан - Ком и обратно? Прав е fena73. Всички времена да се дават по книга. Кой го е казал, как го е минал, негов проблем. Ти може да си хрътка, да го минеш за един час, аз съм костенурка и го минавам за един месец. Вземете нормалното - по книгите. Досега съм го минавал три пъти: Веднаж до Малкия Ком и обратно, Втория път до Ком и обратно и третия път на Ком Емине, през х. Ком. Само внимавайте на отклонението, Петрохан върха Ком и Петрохан хижа Ком. Други проблеми няма да имате, освен метеорологичните условия.
ПРИЯТЕН ПЪТ
_________________ Kom Emine 1987
Kom Emine 2011
Ком Емине 2013 на седем десет без седем
Балкана символ на цял полуостров |
|
|
Съб Сеп 15, 2012 9:34 pm |
|
|
misamanda
|
|
Вто Сеп 25, 2012 10:28 am |
|
|
Petya
|
|
|
И ние го направихме в събота.
Както винаги, ранното тръгване и този път се оказа мишън импосибъл, та на Петрохан бяхме след 12 ч. Тръгнахме също и без карта, но па защо тръгнах със зимните твърди обувки... (тъпа кратуна)
Ориентирането беше лесно - първо свихме по пътя вляво от асфалтовия, после по коловата маркировка пак вляво и по някаква пътечка през хвойната, после изникна и Ком. На връщане се качихме на Мали Ком и оттам обратно до Петрохан. Отне ни точно 6 часа.
По пътя от Петрохан до София през няколко метра срещахме спрели закъсали коли и както се чудехме "к'во става тука?", наша Мар(е)а и тя взе, че даде фира. Добре че Иван знае какво да гледа под капака, та се справи бързо с проблема.
ВСИЧКИ СНИМКИ
|
|
|
Чет Ное 08, 2012 11:18 am |
|
|
|