Автор |
Съобщение |
dilaro2
|
|
въпрос за з. Кончето |
|
Здравейте. Въпроса ми е следният: Този уикенд планираме да спим на з. Кончето, но го дават да се гърми събота... та въпроса ми е има ли гръмоотвод над заслона за подобни случаи?
|
|
|
Чет Сеп 13, 2012 4:46 pm |
|
|
NikTod
|
|
Re: въпрос за з. Кончето |
|
|
|
Здравейте. Въпроса ми е следният: Този уикенд планираме да спим на з. Кончето, но го дават да се гърми събота... та въпроса ми е има ли гръмоотвод над заслона за подобни случаи? |
За всеки случай си вземете един, тъкмо ще го ъпгрейднете
Шегата настрана, не би следвало да има проблем. Нали и за това е поставен заслона - за тежки ситуаций.
До сега не съм чувал за инцидент от пребиваване в заслона, като изключим леките битови и др. п. травми и несгоди. Така, че няма страшно.
|
|
|
Чет Сеп 13, 2012 5:48 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Няма проблеми - заслонът е добре заземен - виждат се заземителните шини на снимката три поста по-нагоре.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Чет Сеп 13, 2012 5:55 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
И Аз да се опитам да съм сериозен.
Заслонът не е ли метален и не е ли в тоя случай нещо като клетката на Фарадей .
Аз бих се притеснявал ако съм навън и трещи ,но вътре си е безопасно, но проблемът ще е ако здраво гърми, а на човек му се припикае.
Какво правим тогава се питам Аз.
Как се излиза вън от безопасната Фарадеева клетка?
Затова повече шишета с широко гърло поне фи 5см и никакво излизане. |
Заслонът е дрЪвен бре!!!
Опаковаха го с една широка леплива лента от битум, покрита отгоре с алуминиево фолио.
Ма слоевете на фолиото няма директен контакт един с друг, т.е. това трудно може да се нарече Фарадеев кафез.
Според мене при директен хит от мълния, тия вътре ще светнат
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Сеп 13, 2012 6:06 pm |
|
|
NikTod
|
|
|
|
|
|
Според мене при директен хит от мълния, тия вътре ще светнат |
Едно е сигурно, при директно попадение, бараката със сигурност ще се запали и електрониката на местообитателите ще се бракува. Лошото е ако вътре се паникьосат и наискачат веднага навън...
|
|
|
Чет Сеп 13, 2012 6:55 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
|
Тия двете железните вратички са ме подвели .
Отвътре верно е дръво, ама си мислех че някой като ламперия го е сложил ,за да е по-фешън и по-уютен заслона. |
Конструкцията е сандвич - дърво отвън и отвътре, по средата ечемичена плява за изолация.
|
|
Чет Сеп 13, 2012 7:41 pm |
|
|
dilaro2
|
|
|
|
А дайте някакви съвети за през нощта, как да ни бъде по горещо? Доколкото помня имаше доста завивки ама да сложа 5 завивки върху мене нещо ми се чини нечовешко Май имаше даже ток вътре и мислех да взема духалка, ама това вече е даже банално
п.с. Задавам тези глупави въпроси защото за пръв път ще спя на заслон и изобщо не знам как стоят нещата. И дано събота времето да е горе-долу нормално за да може да се продължи на някъде защото хич не ми се тръгва обратно веднага. А инече сме 2 момчета, ако някой друг е решил да се качва горе добре е дошъл, да не си помисли човек че сме решили да препълним заслона
|
|
|
Чет Сеп 13, 2012 8:20 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
А дайте някакви съвети за през нощта, как да ни бъде по горещо? Доколкото помня имаше доста завивки ама да сложа 5 завивки върху мене нещо ми се чини нечовешко Май имаше даже ток вътре и мислех да взема духалка, ама това вече е даже банално
п.с. Задавам тези глупави въпроси защото за пръв път ще спя на заслон и изобщо не знам как стоят нещата. И дано събота времето да е горе-долу нормално за да може да се продължи на някъде защото хич не ми се тръгва обратно веднага. А инече сме 2 момчета, ако някой друг е решил да се качва горе добре е дошъл, да не си помисли човек че сме решили да препълним заслона |
Ток...
Носи си спален чувал и/или девойка
пп - какво имаше в предвид с "духалка" ?!
пп2 - дали пък не съм поизостанал с жаргона?
Палатки *** Туристически обувки
Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Чет Сеп 13, 2012 8:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Чет Сеп 13, 2012 8:33 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Вътре става топло бре, добре е изолирано.
Аз даже предпочитам да спя до прозорчето - въздух, тръцкане и т.н.
|
|
Чет Сеп 13, 2012 8:44 pm |
|
|
dilaro2
|
|
|
Чет Сеп 13, 2012 8:45 pm |
|
|
dilaro2
|
|
|
|
а ако намериш на мойте години девойка(местна) която ще се навие да отиде горе да си спи ще те черпя колкото искаш бири такива туристки тук просто НЯМА
|
|
|
Чет Сеп 13, 2012 8:47 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
Ееее - ма те всичките имат контакт.
ТТ-даните не са му във волтове, а в градуси и вискозитет.
Колко ти е дълбок джоба?
Дидо е прав - заслона е много малък и бързо се топли от поне 3х700 вата топлина от вас тримата.
Мнооого внимавайте по камъняка там. През нощта може да се обледенят скалите и да стане хлъзгаво!!!
|
|
Чет Сеп 13, 2012 8:51 pm |
|
|
dilaro2
|
|
|
|
В физиката съм много зле, все бягам от час там защото ако седя все двойки имам... а инече за джоба ... побира телефон и толкоз
|
|
|
Чет Сеп 13, 2012 8:54 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
В физиката съм много зле, все бягам от час там защото ако седя все двойки имам... а инече за джоба ... побира телефон и толкоз |
Ако е смартфон - считай се за уреден.
|
|
Чет Сеп 13, 2012 8:56 pm |
|
|
dilaro2
|
|
|
|
Не схванах от първия път Пари за глупости няма да дам, то човек ако няма желание да ходи там за какво ми е.
|
|
|
Чет Сеп 13, 2012 9:06 pm |
|
|
|